2019/07/07

Mökkisisustus Slettvoll henkeen

Sisustuksen saralla täällä on ollut kaikki paukut mökin suunnalla ja olemme tehneet jotain uusia hankintojakin tässä viime viikkoina. Odotan jo niin paljon, että pääsemme Madeiran reissun jälkeen viikoksi mökille edistämään taas remonttia. Sitä odotellessa on tullut tehtyä yksityiskohtaisempia suunnitelmia, pinnattu Pinterest täyteen mökkikuvia ja koluttu niin sisustusliikkeitä kuin verkkokauppoja. Ja huokailtu näille Slettvollin aivan mielettömän taitavasti rakennetuille ja tunnelmallisille kokonaisuuksille.


Aitoja materiaaleja: pellavaa, puuta, sisalia sekä tummia klassisia linjoja ja rouheita pintoja – nämä Slettvollin sivuilta poimitut kuvat saavat kerta toisensa jälkeen huokailemaan. Edelleen jotenkin ihmettelen, että Suomessa näkee niin vähän tähän eurooppalaiseen tyyliin sisustettuja koteja saati vapaa-ajan asuntoja: suurin osa tuntuu suosivan vaaleaa skandinaavista tyyliä.


Itse haluan meidän mökille nimenomaan vastakohdaksi vaalealle kodille tummempaa ilmettä, jonka toki jo osittain määrittelevät puunsävyiset hirsipinnat. Koska todella synkkää ilmettä ei ole kuitenkaan tarkoitus luoda, niin kattoon sekä lattiaan olen ajatellut vaaleampaa sävyä, kun taas seinät saavat ylleen kuultavan ruskean käsittelyn. Näin ollen kokonaisuusuudesta tulee hieman sellainen norjalais-lodge-henkinen, jota mustat sekä valkoiset kalusteet ryhdittävät sekä pellavaiset tekstiilit ja matot pehmentävät.En yhtään enää malttaisi odottaa, että pääsisimme hieman pidemmälle remontin suhteen, mutta ei auta kuin venyttää omaa kaikki-mulle-heti-nyt-mentaliteettia ja mennä askel kerrallaan. Ajattelin hieman avata eri tilojen tunnelmia tuotekollaasien muodossa, sillä niiden luominen on itselleni aina paras keino visualisoida kokonaisuus muutenkin. Piirsin jopa ajatellut kalusteet mökin pohjakuvaan, että ei tule mittavirheitä hankintojen suhteen.


Koska Slettvollin tuotteita ei saa Suomesta tai edes Suomeen tilattua, olen kolunut verkkokauppoja löytääkseni tuotteita, joilla pääsen luomaan samanlaisen tyylin. Ajattelin vinkata niistä teillekin myöhemmin, koska uskoisin monia teitä lukijoitakin tämän tyylin kiinnostavan – vastaavia kalusteita saa ainakin Sisustusliike Halin kautta, jonne menenkin ensi viikolla piipahtamaan!

Kuvat: Slettvoll

Share:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig