2019/12/29

Joululista 2019

Takana on viikko lepoa, syömistä, leffoja, maalaamista, lenkkejä merenrannalla ja vähän myös alennusmyynneissä käymistä mahdollista, tulevaa talvilomaa ajatellen. Voin kertoa, että tämän työn- sekä remontin-täyteisen syksyn jälkeen joululoma tuli enemmän kuin tarpeeseen. Mökkeilyyn liittyvät suunnitelmat jätimme välistä, sillä Keski-Suomessa ei ollut vielä hiihtokelit, joten jäämme odottamaan lumisempia aikoja. Koska tykkään lukea erilaisia listoja muidenkin blogeista, ajattelin jakaa meidän joulun pyhän tunnelmia näiden eri kysymysten ja vastausten muodossa. 


Joulun herkullisin ruoka?

Ehdottomasti aattona ensimmäistä kertaa itse paistetut blinit – niistä tuli juuri sopivan kuohkeita sisältä ja rapeita päältä. Tarjosin blinit smetanan, hienonnetun sipulin, tillin sekä mustapippurin kera ja lisäksi päälle sai valita kraavilohta, muikunmätiä tai jokirapuja. Kylkeen tietysti muutama suolakurkkutikku. Tämä jää ehdottomasti meidän joulupöytäperinteeksi, nyt kun valurautainen blinipannukin hankittu.Joulun onnistunein lahja?

Vaikka joululahjoja on toki vaikea arvottaa, niin tämän joulun ehdoton voittaja oli "Artist starter pack" eli maalaukseen tarkoitettu paketti, joka sisälsi maalaustelineen, kanvaspohjia, maaleja sekä pensselit. Täydensin tätä lahjaa vielä pyhien jälkeen muutamalla mieluisen sävyisellä arkryylimaalilla, sillä lahjaksi saaduilla öljyväreillä aloittaminen arvelutti niiden vaativuuden vuoksi – niiden aika on ehkä myöhemmin. Nyt on välipäivinä pensseli heilunut ja yhtäkkiä meidän olohuoneen seinää koristaa itse maalaama taulu: miten mahtavaa! Maalaamisesta innostuin meidän työpaikan Kick-Offissa, jossa pääsimme testaamaan taiteen tekemistä taidesukelluksen muodossa. Ehdottomasti viime vuoden yhdet parhaimmat kolme tuntia, jotka olen viettänyt. Ihana löytää uusi harrastus näin aikuisiällä, jossa toteuttaa itseään ja jonka kautta pysähtyä meditatiiviseen hetkeen.


Joulun koskettavin elokuva?

On ollut ihana katsoa elokuvia kunnolla pitkästä aikaa ja varmasti yksi koskettavimmista oli Thaimaan 2004 Tsunamiin pohjautuva elokuva "The Impossible". Elokuva oli riipivän kauhea, kun tajusi sen kautta paremmin, mistä koko tapahtumasta oli kokonaisuudessaan kyse: miten haavoittuneet ihmiset selviytyivät viidakon läpi kohti ruuhkautunutta sairaalla täynnä kuoleman kanssa kamppailevia uhreja. Katson harvoin tämän tyyppisiä elokuvia, sillä olen liian herkkä niille (nytkin olen herännyt monena aamuna näihin kauhun hetkiin, joita elokuvassa näytettiin), mutta joskus niillekin on paikkansa – ne auttavat laittamaan omia murheita mittakaavaan ja muistuttamaan siitä, mikä elämässä on pohjimmiltaan tärkeää.


Joulun paras laulu?

Suvi Teräsniskan Taivas sylissäni. Todella jotenkin koskettava biisi niin lyrikoiltaan kuin sävellykseltään.


Joulun lämpimin muisto?

Lämpimin muisto liittyy ehdottomasti siihen, kun eräs läheisen ihmisen menettänyt perheenjäseneni iloitsi joulun perhekeskeisyydestä ja tunnelmasta.Seuraavaksi ajattelin jakaa teille katsauksen vuodesta 2019 jo tutuksi tulleen 37 kysymyksen ja vastauksen muodossa. Toivottavasti teilläkin oli siellä oikein ihana joulu!
Share:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig