2019/01/27

Keittiömaailman uusia tuulia

Kaupallinen yhteistyö:  Keittiömaailma


Meillä ovat keittiöasiat hyvinkin ajankohtaisia tulevasta asunnonvaihdosta johtuen, joten olin enemmän kuin innoissani saadessani kutsun Keittiömaailman uuden, Tampereen Ratinassa sijaitsevan digitaalisen sekä elämyksellisen myymälän avajaisiin. Keittiömaailman uusi myymäläkonsepti lupaa yhdistää virtuaalisen asiakaskokemuksen ja elämyksellisen myymäläympäristön hyödyntäen molempien parhaita puolia. Tavoitteena on tehdä keittiöremontin aloittamisesta helppoa ja houkuttelevaa sekä lisätä matalan kynnyksen keittiösuunnittelua mahdollistamalla asiakkaan omatoiminen inspiroituminen myymälässä. 


Vaikka keittiöiden suhteen olenkin kerännyt jo inspiraatiota Pinterest kansiooni ja haaveeni liukuvat aina modernista mustasta klassisempaan helmenharmaaseen, uskoisin, että seuraavan kodin osalta (niin kuin nykyisen ja edellisenkin) tullaan päätymään joka tapauksessa ajattomaan, pelkistettyyn valkoiseen keittiöön. Monet muut versiotkin viehättävät kovasti, mutta tiedän jo nyt, että vetimettömään valkoiseen keittiöön tulee tuskin koskaan kyllästymään ja haluamme seuraavan kodin keittiön olevan pitkäikäinen valinta. Vetimettömyys nousi itseasiassa yhdeksi tämän hetken trendiksi Keittiömaailman tilaisuudessa, mutta uskon sen olevan myös yhtä aikaa ajaton valinta – aivan kuten vaikka marmori ja messinkikin.


Mikäs siis olisi parempi tapa hakea inspiraatiota oman tulevan keittiön valintaan, kuin päästä fiilistelemään keittiön ominaisuuksia ja kuulemaan uusimpia trendejä Keittiömaailman uuden myymälän avajaisiin? Myymälä on jaettu eri toimintoihin, joista ensimmäisessä haetaan erilaisten väriyhdistelmien herättävien tunteiden avulla suuntaa tulevalle keittiölle: haluaako sen olevan vaalea kuin lumi, värikäs kuin tivoli vai mustanharmaa kuin yö? Itseäni viehätti ensimmäisessä osiossa, yllätys yllätys, kaikki valkoisen sävyt, joita oli koottu yhteensä yhdeksän erilaista. Tämä muuten kannattaa pitää mielessä silloin, kun valitsee keittiön ovia, tasoja ja seinäsävyjä – valkoisia on tosiaan todella montaa eri sävyä niin kylmästä munankuoresta lämpimään vanilijaan.


Myymälän toisessa osiossa eli Design Studiossa pääsee testaamaan ja yhdistelemään erilaisia materiaaleja. Malliversiot löytyvät niin ovista, vetimistä kuin tasoistakin ja näiden avulla pääsee luomaan mieleisensä moodboardin. Tilassa pääsee tekemään myös testin sen suhteen, minkälainen sisustaja on ja mallipaloista saa mukaansa koosteen, jonka avulla keittiösuunnittelua on helppo jatkaa eteenpäin – joko ihan itsekseen tai myyjien avulla.


Keittiömaailman Tech_Lab on puolestaan keittiö toiminnallisten ominaisuuksien sekä teknologian testaamista varten. Kaikki mahdolliset ominaisuudet ja mitat on koottu tähän samaan keittiöön, joiden avulla on helppo valita omaan keittiöönsä sopivat laatikostojen leveydet, ovien mekanismit sekä mahdolliset tekniset toiminnot. Ohjeistavat tekstit avustavat toimintoja testatessa ja taisinkin löytää täältä oman suosikkini: kokonaan erillinen kierrätyskaappi, jossa on jopa neljälle jätemuodolla omat lokeronsa. Näitä voi laittaa samaan keittiöön kaksikin, jolloin siinä alkaa olla kierrätysmahdollisuudet ihan uudella tasolla. Myös eräästä tämän hetken vahvoimmista trendistä, eli aamiaiskaapista löytyy ihan uusi (tai ainakin itselleni uusi) versionsa: kulmaosio, jonka saa nostettua ylös napin painalluksella. Jos nämä Tech_labin ominaisuudet kiinnostavat teitä enemmänkin, suosittelen kurkistamaan IG storiesien puolelle, jossa esittelen ominaisuudet vielä videoiden muodossa.


Teknisten ominaisuuksien jälkeen pääsee vertailemaan sekä hanoja, altaita että kodinkoneita ja nämä voidaan koostaa tämän jälkeen valittujen toimintojen ja materiaalien osalta omaksi keittiöksi ammattitaitoisen myyjän avustuksella. Mitä ainakin omasta keittiöremonttiprojektista muistelen, myyjän apuun kannattaa ehdottomasti turvautua, sillä he ovat asiantuntijoita sijoittelussa ja tasapainoisen kokonaisuuden luomisessa. Kosketusnäytöllinen ohjelma mahdollistaa keittiön hahmottamisen lisäksi myös hintojen vertailun – esimerkiksi valittu tasomateriaali voi vaikuttaa kokonaisuuteen useita tuhansia euroja. Lopuksi asiakas saa VR-lasit päähänsä ja pääsee tarkastelemaan omaa, uutta keittiötään virtuaalitodellisuudessa. Tämä kokemuksellisuus helpottaa usein hahmottamaan uuden keittiön pelkkää printtikuvaa ja 3D-mallinnusta paremmin.


Vaikka keittiöliikkeet tuovatkin esille useimmiten keittiökokonaisuuksia, yksi trendi joka nousi tilaisuudessa esille, oli keittiöiden persoonalllisuus. Tuskin on yllättävää kuulla, että maailmassa ei todennäköisesti ole kahta täysin samanlaista keittiötä ja usein sitä omaa pelkistettyäkin halutaan rikastuttaa itselle mieluisilla yksityiskohdilla. Vaikka valkoisten ja mustien keittiöiden suosio jatkuukin, persoonallinen valinta voisi olla Petran tamminen Willa-keittiö, joka huokuu kotoisuutta, tai A la Carten Bistro-keittiö, joka ihastuttaa boheemilla kahvilatunnelmallaan sekä pantryllä eli kuivamuonakaapilla.


Tiedän jo nyt, että emme kovin räväyttävää keittiövalintaa tule tekemään, vaan haluamme panostaa ajattomaan ja pelkistettyyn kokonaisuuteen, mutta ihailen kyllä taidokkaasti tehtyjä persoonallisia keittiöitä. Uskon, että Keittiömaailman uusi konsepti tulee olemaan asiakkaiden mieleen, sillä se mahdollistaa myös haaveilun ja fiilistelyn – usein kun keittiöliikkeissä on ainoastaan valmiiden keittiöiden äärellä kieli keskellä suuta pohtimassa, miten kokonaisuutta voisi muuttaa. Tässä uudessa konseptissa keittiön suunnittelu lähteekin ikäänkuin sisustaminen edellä, eli ensin valitaan fiilistä ja värejä ja teknisten ominaisuuksien kautta edetään koneiden ja hanojen kautta valmiiseen keittiöön. Mielestäni on hienoa, että myös tällaisilla pitkään samankaltaisilla konsepteilla toimineilla aloilla tapahtuu uudistusta ja päästään tarjoamaan yhä enemmän elämyksellisyyttä asiakkaan inspiroimiseen.

Share:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig