2018/06/20

Eri tapoja viettää juhannusta


Meillä starttaa huomenna auto kohti mökkimaisemia, mutta olen kyllä pohtinut että yhtä hyvin voisin viettää juhannuksen muissakin puitteissa (olen ollut lähes joka juhannus perheemme tai kavereiden mökeillä). Tiedän, että avopuolisoni on tästä toista mieltä, ja hänelle ei käy juhannuksen viettäminen missään muualla kuin maalla. Halusinkin koota teille muutaman vaihtoehtoisen tavan viettää juhannusta perinteisten järvimaisemien ja ulkonuotioiden sijaan.


& Yksi ihana tapa viettää juhannus on kylpyläloma jossain tunnelmallisessa hotellissa esimerkiksi Haikon Kartanossa, Hangon RegattaSpa-hotellissa tai vaikka Långvikissa. Hotelleissa on varmasti tarjolla juhannukseksi ohjelmaa juhannustansseista kokon polttamiseen ja huolet pääsee huuhtomaan porealtaisiin. Ei tarvitse stressata juhannusruuista, kun istuu valmiiseen pöytää herkuttelemaan.


& Juhannusta voi mielestäni yhtä hyvin viettää kaupungissa, vaikka suurin osa tuntuu suuntaavan maalle. Pari vuotta sitten vietin varmaan elämäni ensimmäisen kaupunkijuhannuksen ja olin tällöin kavereilla grillaamassa sekä maastoratsastuksella. Aivan ihana tapa viettää juhannus tämäkin.


& Helsingin lähisaaristo tarjoaa myös upeat puitteet juhannuksen viettoon. Vaikka itse en viihdy teltassa, voisin kuvitella vuokraavani Suomenlinnasta hotellin pariksi yöksi tai muuten vaan tehdä päiväretken saaristoon. Esim. Kuusisaaressa sijaitseva taidemuseo Didrichsenin taidemuseo on auki Juhannuspäivänä ja sinne pääsee kauppatorilta vesibussilla. Museossa on tällä hetkellä Svenskt Tennin näyttely ja itseä ainakin houkuttaisi kovasti mennä tuo näyttely katsomaan!


& Voisin yhtä hyvin viettää juhannuksen ulkomailla kotimaan järvimaisemien sijaan, esimerkiksi nämä Madeiran merimaisemat kelpaisivat paremmin kuin hyvin. Emme ole osanneet vielä tehdä kesälomiemme suhteen päätöstä, että missä sen vietämme. Haluaisimme lähteä vuoristoon (Madeira, Sveitsi tai Norja), mutta saattaa olla, että olemme varauksiemme suhteen hieman myöhässä ja heinäkuu on muutenkin tunnetusti sesonkiaikaa. Varmaa on kuitenkin se, että pääsemme taas viikoksi Ruotsiin viettämään kesää kummityttöni ja hänen perheensä kanssa.


Vietitpä juhannuksesi mökillä tai kotona, ulkomailla tai kotimaassa, niin toivon sen olevan ilon ja levon täyteinen. Yksi mikä ainakin omassa juhannuksessani on varmaa – seuraavalla viikolla ei yhtään harmita palata töiden pariin, kun tekee sitä mistä tykkää!

Share:

2 kommenttia

  1. Me lähdetään ystävien luo heidän paritalon puolikkaaseensa. Grillataan ja lapset viihdyttävät toisiaan. Ehkä ensi vuonna voisi tiedustella, jos lapset pääsisivät mummilaan ja äiti ja isi voisivat lähteä vaikka kylpylään. ❤
    Hyvää juhannusta.

    https://www.vauva.fi/blogit/big-mamas-home

    VastaaPoista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig