2016/11/10

Kööpenhamina kutsuu (+arvonta)




Ehdottomasti yksi lempisisustusliikkeeni Helsingissä on Fritz Hansen -store Yrjönkadulla. Tanskalaiset klassikohuonekalut pääsevät oikeuksiinsa upeassa vanhassa rakennuksessa ja täydentyvät sopivalla Fritz Hansenin uudemmalla tuotannolla, kuten noilla messinkisillä pientavaroilla sekä Egg-tuolin ylijäämänahoista päällystetyillä Dot -jakkaroilla. Yrjönkadun myymälässä on esillä lisäksi Woodnotesin ja Georg Jensenin pientavaroita, kuin myös Louis Poulsenin valaisimia. Please let me just move in.

Pääsenkin kuukauden päästä ihastelemaan näitä upeita huonekaluja tanskalaisen muotoilun kehtoon, Kööpenhaminaan, jossa olen viimeksi piipahtanut sisustusreissulla kolmisen vuotta sitten Flosin vieraana. Paljon on siis varmasti muuttunut ja nyt kysyisinkin teiltä lukijoilta vinkkejä sisustusreissulle Kööpenhaminaan! Uskoisin että monen muunkin sydän sykkii tälle kotoisan tyylikkäälle kaupungille, niin teiltä jos keneltä näitä ideoita haluan kuulla. Ja näin lähestyvän joulun kunniaksi, vinkin jakajien kesken arvon joulu-aiheisen yllätyspalkinnon (mm. Dermoshopin ja Balmuirin tuotteita, arvo n.70e), joten nyt kynä sauhuamaan. 

Ideoita voit jättää sunnuntaihin 13.11 asti, jolloin arvon voittajan.

Share:

32 kommenttia

  1. Tässä muutama liike missä kannattaa ehdottomasti käydä kun käy Köpiksessä. Laitan liitteeksi sinulle vanhan blogi päivityksen Köpiksen reissultani ja lisää löytyy postauksia reissusta blogistani :). Toivottavasti jotain vinkkejä sait näistä :)http://muuttuvakotini.blogspot.fi/2015/11/copenhagen-decorators-paradise.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! Täytyy ehdottomasti käydä kurkkaamassa postaus! :)

      Poista
  2. Sitten vielä on yx ihana liike kuin Bolia.com...osoitetta en nyt muista, varmaan löytyy kun googlettaa.Kaksikerroksinen iso huonekaluliike, jossa myös kivaa pientä sisustustavaraa :) Löytyy kuvia myös blogistani, kun tägää lomakuvia ja sieltä hakee viime vuoden marraskuun lomakuvat :)

    VastaaPoista
  3. Henna28
    Olen itse joskus käynyt Normann Copenhagen sisustusliikkeessä mutta siitä on jo aikaa, itse en tehnyt ostoksia mutta olin seurana ystävälleni.

    henna.holappa1@luukku.com

    VastaaPoista
  4. Suosittelen näitä putiikkeja: https://theculturetrip.com/europe/denmark/articles/the-5-best-design-stores-and-boutiques-in-copenhagen/ :)
    Ja välissä kannattaa käydä tankkaamassa BioMiossa! :)
    minkamaaria@suomi24.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvä kun tuollaisia valmiita listoja on tehty niin ei tarvitse selvittää kaikkea itse! :)

      Poista
  5. Joku muu kuin sisustusvinkki. Tivolissa illall myöhään lammella on kaunis ja tunnelmallinen vesisuihku, valo- ja musiikkiesitys. Sitä olisi voinu katsoa loputtomiin. Kannattaa käydä katsomassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tivoliin ajateltiin suunnata ja sitten joulumarkkinoille, taitaa olla siinä meidän hotellin lähellä. :)

      Poista
  6. Mä oon käynyt kerran Köpiksessa ja oli kyllä ihana kaupunki :) Kunhan käyt Joe and The Juicessa syömässä niin kaikki on hyvin ;D!

    Ihanaa matkaa!

    Ps. yritin etsiä sua siellä ID-päivillä ja aina, kun sain sut silmiini niin olit kadonnut sekuneissa kuin tuhka tuuleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiito vinkistä! :D Joulukuussa vasta reissu. Eikä! Mä näin sut kerran ja oli siinä kohtaa kiire Maybelinen meikkiin. Kauhee vauhti oli näköjään sun kommentista päätellen mulla päällä. :-D

      Poista
  7. Suosittelen kokeilemaan Cock&Cows -ravintolaa. Siellä on hirmuisen hyvää ruokaa ja ilmeisesti myös jotain jouluerikoisuuksia tarjolla! :)

    xevex82(at)gmail.com

    VastaaPoista
  8. Ainakin Normann Copenhagen lippulaivaliike kannattaa katsastaa :) Itse kävin vuosi sitten: http://neovias.blogspot.fi/2015/11/varileikkia-koopenhaminassa-colours-in.html

    VastaaPoista
  9. Blogistani löytyy paljon Köpis-inspiraatiota, mm. tässä kirjoituksesta http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/2015/02/business-trip-copenhagen-denmark.html.

    xxx
    E
    http://helsinkidragonfly.blogspot.fi

    VastaaPoista
  10. Normann Copenhagen myymälä on ehdoton suosikkikohteeni tässä ihanassa kaupungissa!
    minuhno@gmail.com

    VastaaPoista
  11. Hitaan aamupalan jälkeen lähtekää kävellen kohti design museota. http://designmuseum.dk/en
    Matkan varrelta löytyy lukemattomia antiikkiliikkeitä, joiden valikoimat pitävät sisällään sellaisen määrän tanskalaista designia, että heikompaa hirvittää. Itse museo on, paitsi sisustukseltaan upea, myös täynnä toinen toistaan hienoimpia designklassikoita. Ottakaa opastettu kierros. Opas ei väsytä teitä loputtomalla tarinoinnilla, vaan on valinnut museosta kolme esinettä, jotka kiteyttävät hienosti tanskalaisen muotoilun tarinan.
    Lounaaksi museon tyylikkäästä Klint kahvilasta kuuluisa tanskalainen open sandwich (smörrebröd) haluamallanne täytteellä sekä lasi hyvää viiniä. Kesäaikaan nauttisitte nämä upeassa puutarhassa, mutta onneksi sisustus on niin mieletön, ettei haittaa olla sisälläkään.
    Lopuksi matkan parhaat tuliaiset löydätte museokaupasta. Uskomaton paikka. Pelkkiä design-opuksia hyllytolkulla, puhumattakaan niistä pienesineistä. Tämä päivä meni heittämällä matkan kärkeen 😊

    VastaaPoista
  12. Ehdottomasti kannattaa käydä Illum ja Magasin tavarataloissa. Molemmat sijaitsevat pääostoskadulla, strogetilla. Pääostoskadulta koukkaa aina jollekin sivukadulle niin löytää ihania persoonallisia pikkukauppoja. Illalla kannattaa suunnistaa tivoliin nauttimaan tunnelmasta ja syömään. Viikonloppuisin kannattaa varautua pitkiin jonoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Viime reissulla kävinkin Illumsilla, onneksi mennään viikolla niin ei ole niin ruuhkaisaa. :)

      Poista
  13. HAY-house ja design museo on modernista pitävälle hyviä kohteita.

    VastaaPoista
  14. Normann Copenhagenissa ja Tivolissa kannattaa käydä.
    Tiina
    miumiu83 at gmail.com

    VastaaPoista
  15. Köpis on ihana kaupunki... Toivottavasti pääsisin sinne itsekin pian. Vähän olen jo matkoja katsellutkin. Mutta Normann Copenhagenissa kannatta käydä.
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
  16. Vaikka sisustusreissun teetkin, niin ehdottomasti kannattaa poiketa myös Tivolissa. Aina yhtä ihana paikka =)!
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig