2013/11/20

Arjen hyvinvointia

Kuin varkain on meidän hieno neiti muuttunut jöröjukaksi. En tiedä onko Maija tarkoituksella kasvattanut tuollaisen angstitukan, ja yrittää elää mukana näissä marraskuisissa fiiliksissä vai onko hän vain siirtynyt fanittamaan brittipoppia?


Teimme kaveripiirissä sunnuntaina pientä galluppia siitä, että kuka mahtaa olla tähän aikaan vuodesta väsynyt. Ei tainnut monta pirteää peipposta kaveripiiristämme löytyä, vaan lähes kaikki painivat jaksamisen kanssa joululomaa odottaen.


Kyseessä taitaa olla ennemmin sääntö kuin poikkeus, että jaksamistamme koetellaan juuri tähän vuodenaikaan. Uskon kuitenkin siihen, että ihminen pystyy aika paljon omilla toimillaan vaikuttamaan jaksamiseensa: arjen hyvinvointi kun on kuitenkin monen tekijän summa. Itse uskon säännölliseen mielekkääseen liikuntaan, oli se sitten hikilenkki ulkona tai rauhallisempaa joogaa sisällä. Lisäksi hyvinvointia näin pimeällä tukee kirkasvalolamppu, joka piristää harmaita aamuja. Uskon myös liiallisen kahvin juonnin sijaan vihreän teen nauttimiseen, joka piristää, mutta ei aiheuta levottomuutta. Erityisesti Matcha -tee on tällaista erittäinen antioksidanttipitoista ja rauhallisen piristävää. Hyvät yöunet kuuluvat luonnollisesti myöskin osaksi arjen jaksamista ja tätä ajatellen hyvä sänky on mielestäni ehkä se tärkein huonekalu kotona. Itse käyn myös säännöllisesti hierojalla, jotta välttyisin noilta niskavaivoilta, jotka monia meitä istumatyöntä tekeviä aina välillä kohtaa. Yksi tärkeä tekijä on myös positiivinen ajattelu ja ihmisten aito kohtaaminen. Joskus olen kirjoittanut positiivisuuspäiväkirjaa, johon olen merkinnyt ennen nukkumaan menoa ne kolme päivän kohokohtaa ja nämä mielessä käynyt sitten nukkumaan. Tosi simppeliä, mutta toimii!

Nyt minua kiinnostaakin kuulla, mitkä ovat sinun keinosi arjen jaksamiseen? Olisi kiva saada uusia näkökulmia siihen, miten sinä tuet arjen hyvinvointia.

Share:

21 kommenttia

 1. Mä olen sellainen kaamos"masentuja", että…
  Olen kokeillut ihan kaikkia keinoja ja itselleni parhaat keinot arjessa ovat ehdottomasti aamukahvi, kirkasvalolamppu, nauru töissä, terveellinen ravinto (joo, lipsuu), liikunta, päikkärit, kauneustuokiot, sauna, venyttely ja kunnon yöunet. Ja tärkein on kaikista keinoista oma mieli, eli oman mielen psyykkaus ja positiivisuuden etsiminen asiasta, kun asiasta. Välillä siinä onnistuu ja välillä ei. :D
  Haasteen sinne livautin (jonka jo reippaana näitkin)…
  http://www.imageblackwhite.com/2013/11/haaste-kaunein-joulukoristeeni.html

  Iloa ja jaksamisia sinne, rapsuja heviletti-Maijalle. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei.. no nuo sun keinot kuulostavat kyllä hyvältä. Ja tuo terveellinen ravinto (ja d-vitamiinilisä ja berocca) ovat mullakin ihan must, vaikka lipsuvatkin välillä. Kun tarpeeksi lipsuu, niin keho kyllä kertoo että täytyy palata "ruotuun"... Kiitos haasteesta ja rapsut väliletty hevimaijalle!! :)

   Poista
  2. Aivan ja saunan ja naurun unohdinkin listasta, ne ovat tosi tärkeitä myös. :D Infrapunasauna on myös hyvä, jos sellainen löytyy läheiseltä salilta.

   Poista
 2. Sinun keinosi ovat hyvin tuttuja ja hyviksi havaittuja. Kirkasvalolampun korvaan kynttilöillä. Lisäksi yritän keksiä jatkuvasti syysväsymystä nujertamaan jotakin minulle uutta. Olkoon se sitten innostava kirja, uusi ruoka-ohje, matka tuntemattomaan uuteen paikkaan, tuttuun paikkaan ajaminen uutta reittiä pitkin, uusia haasteita jne. Maailma on täynnä mahdollisuuksia! Yhdeksi hyväksi keinoksi olen huomannut muiden ihmisten piristämisen, kortti mummille, tuliainen silloin kun sitä ei odota, yllätystreffit miehelleni tms. Kyllä me tästäkin marraskuusta selviämme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo uuden tekeminen on kyllä niin totta! Ei siinä mitään harmautta ehdi miettimäänkään! :) Ja myös muiden ihmisten piristäminen.. siitä tulee itsellekin hyvä mieli!

   Poista
 3. Saunan minäkin sanoisin ensimmäisten joukossa. Se lämpenee pakkasella monta kertaa viikossa! Toinen on kuuma kylpy hyvän kirjan kanssa. Jalkakylvyt. Ja jalka-käsi-mitkätahansa- hemmotteluhoidot, ne piristävät erityisesti näin pimeään aikaan.
  Tärkein kuitenkin taitaa olla tuo liikunta, missä muodossa vain! :) Tsemppiä sinnekin synkimpään vuodenaikaan, parasta tässä kuitenkin on, että väistämättä tämä taas tästä valoksi muuttuu, ja sitä ennen saadaan vielä joulufiilistelläkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi jalkakylpy!! Se on tosi ihana. :) Ja ihanaa tosiaan, kun joulu on tulossa, sitä sopiikin fiilistellä <3

   Poista
 4. Hahhaa ihana turre. :D Minut tuo kaveri sai päinvastoin hyvälle tuulelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän sopiikin hyvin sanonta.. we don't see the world as it is,we see it as we are. Pus <3

   Poista
 5. Kyllä arki ja harmaa marraskuu selätetään aika lailla samoilla keinoin kuin jo mainitsitkin. Oma mielentila pitäis pystyä pitämään pirteänä, vaikka välillä vaatiikin vähän pinnistelyä. Mä kirjotin jossain välissä joka päivä ylös viisi asiaa, josta olin kiitollinen ja onnellinen juuri sinä päivänä. Se piti huolen, että ihan niistä pienistäkin asioista tuli tärkeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitollisuuspäiväkirja on huippu! Ja usein sinne tuleekin merkittyä niitä asioita, joilla on eniten merkitystä. Sitä kautta voi oppia tuntemaan myös itseään. :)

   Poista
 6. Samoja keinoja on minullakin käytössä. Toisaalta olen antanut itselleni myös luvan vain olla. Näin pimeällä ja synkällä kelillä ei tarvitse jaksaa yhtä paljon kesän valoisina iltoina. Suurin stressi kun tuntuu tulevan niistä asioista, joita muka pitäisi tehdä, mutta ei vaan saa aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo armollisuus itseä kohtaan on myös tärkeä! :) Hyvä pointti.

   Poista
 7. Ihanat kuvat!
  Blogistani löytyy sinulle haaste.:)

  VastaaPoista
 8. Oih, aika moni painiskelee tän pimeän ajan kanssa. Ja minun yksi lempparikuukauteni on *taddam* juuri tämä marraskuu. Rakastan marraskuuta <3 Ihan harmittaa, kun se on niin lyhyt ja menee nopeasti ohi (juu sanokaa vaan hullu, ei ole eka kerta :D) . Voisin ihailla loputtomiin harmaita paljaita puita ja pysähtyä valokuvaamaan luontoa koko päiväksi.

  Mut joo, konsteja: ruokalistalle oikeita kotimaisia marjajauheita esim. jogurtin sekaan!!! 2 tl päivässä esim. karpaloa ja tyrniä, sekä aitoa sokeroimatonta karpalomehua. D-vitamiinia, maitohappobakteereita, ulkoilua ja joogaa, ulkonakin, kyllä. Ruokavalion terveellisyys: mahdollisimman aitoa, puhdasta, itsetehtyä ruokaa. Kehon kuuntelua: hidastamista ihan luvan kanssa (tosin töissä ei tätä taideta oikein ymmärtää). Saunomista, takkatulta, kynttilöitä ja villasukat. Marraskuun, syksyn ja talven hyväksyminen, siirtyminen kesästä tähän hetkeen. Hyvät lämpimät ulkovaatteet. ---Näillä selviää jo vähän pidemmälle, :).

  Koitahan selvitä te, sinä ja Maija tästä marraskuusta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kirjoitus ja vinkit! :) Hidastamista ihan luvan kanssa.. sitä parhaillani yritän ja siksi myös postaustahti saattaa vähän harventua, sillä olen onnistunut ottamaan tästä blogin pitämisestäkin paineta. :) Eiköhän me selvitä, toivottavasti sinäkin.

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig