2013/11/16

Aivan koukussa

Kiva kun olette jaksaneet pysyä siellä linjoilla, vaikka blogi ei olekaan päivittynyt tavalliseen tahtiinsa. 

Olen kärsinyt koko viikon ihan kamalista niska- ja yläselkävaivoista ja ajattelin, että vähintä mitä voin tehdä, on pysytellä pois tietokoneen äärestä. Voin sanoa, että vaivat olivat sitä luokkaa, että täytyi ottaa suoranaisesti kaikki keinot käyttöön. Särkylääkettä, hierojalla käyntiä, lämpötyynyä, kipugeeliä, nukkumistyynyt vaihtamista Tempur -tyynyksi, särkyjen syiden analysointia ja mitä vielä! Siinä vaiheessa kun pelkästään pään kääntäminen aiheuttaa voimakasta kipua, ei voi myöskään sanoa ajatuksien kovin vahvasti toimivan. Mietteet ovat pyörineet lähinnä särkyjen ympärillä, mutta nyt alkaa ilmeisesti pikkuhiljaa helpottamaan. Hierojakin sanoi, että olen näköjään lakannut hengittämästä -niin voimakkaat kivut olivat.

Mutta sitten mukavempien aiheiden pariin. Sain Pastellimajan Hannalta kivan haasteen, jossa pyydettiin pohtimaan kolmea asiaa, joihin olen sisusutksellisesti aivan koukussa. Haaste kuuluu näin:

Oletko koskaan miettinyt, mihin asioihin kiinnität aina ensimmäisenä huomion sisustuskaupoissa, blogeissa, lehdissä tai muiden kodeissa vieraillessasi? Millaisia asioita kiikutat omaan kotiisi kerta toisensa jälkeen, kun et vaan voinut vastustaa kiusausta? Mitä keräilet kaappeihisi sillä verukkeella, että vaihtelu silloin tällöin virkistää? Millaisissa sisustusjutuissa "pakko saada" sivuuttaa järjen? Olen melkein varma, että sieltä linjoilta löytyy muitakin keräilijä- ja haaveilijasieluja. Haastankin sinut paljastamaan omat heikkoutesi ja ongenkoukkusi sisustusrintamalla. Tyyli on vapaa. Toivon tietysti, että vinkkaat Pastellimajan kommenttiboksiin, mikäli haasteen toteutat.

Keräsin haasteeseen mukaan lähinnä asioita, jotka ovat itselle eniten merkityksellisiä sisustuksessa. Näitä kaikkia haaveita ei ole toteutettu mitenkään kertarysäyksellä, vaan pikkuhiljaa keräillen. Tässä tulee, oletteko valmiit? :)

Valaisimet


Meiltä löytyy niin edullisempaa Boconceptin valaisinta, kuin myös arvokkaampia klassikoita, kuten Louis Poulsenin PH-sarjaa sekä Fritz Hansenin Kaiser Idell -valaisimet. Kartellin Bourgiesta pidin jo 5 vuotta sitten kun hankin Louis Ghost tuolin, mutta ajattelin, että valaisimeen kyllästyy helposti. Ihailin sitä kuitenkin pitkään ja viime vuonna sitten toteutin hankinnan. Erityisesti näin pimeään vuodenaikaan kauniiden valaisimien merkitys korostuu, ja pidän niitä siinä mielessä sijoituksina, että uudesta kodista vanhat valaisimet löytävät aina paikkansa, toisin kuin voi käydä esim. liian ison tai pienen sohvan kanssa.

TuolitFritz Hansenin PK22 -tuolit ovat olleet ikuisuushaaveeni, jonka vihdoin sain tänne meidän uuteen kotiin toteuttaa. Eamesin DSR -tuolit sekä RAR-keinutuoli hankittiin jo edelliseen asuntoon. Kiikku on löytänyt uuden kodin ja tässä vaiheessa Modernisti Kodikkaan Kertun olohuoneesta, sillä sen tilalle on tulossa uusi, pitkään haaveiltu klassikko -tuoli. Instagramiani seuraavat tietävätkin jo mikä... ;)

Taljat


Rakastan pehmeitä ja pörreitä taljoja. Erityisesti näin talven tullen huomaan ripottelevani taljoja vähän jokapuolelle asuntoa. Tiirinkoskentehtaan luomutalja sekä Casuarinasta hankitut taljaistuimet kiertävät pitkin kotia ja tuovat pehmikettä ja lämmikettä tuolien päälle.

Onko sinulla jotain tiettyä himotuksen kohdetta, mitä keräilet? Muumimukeja, tyynynpäällisiä..? ;)

Haastaan mukaan seuraavat ihanat blogikolleegat


Mukavaa iltaa! 
Share:

13 kommenttia

 1. Minäkin tunnustan rakkauteni valaisimiin; pikkuhiljaa valaisinhaaveita toteuttaen. Se mitä kaupasta hamstraan on servetit. Herranjestas miten niitä on taas kertynyt, vaikka meillä niitä käytetäänkin paljon :)

  Mukavia pippaloita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iisa, pippalot oli mukavat! :) Valaisinhimotuksen ymmärrän paremmin kuin hyvin!! Niissä on sen estetiikan lisäksi niin tärkeä funktio täällä pimeydessä.. <3

   Poista
 2. Piti käydä instassa tarkistamassa, mutta oikeaan tuoli veikkaus osui :). Se on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa Saija!! :) Hauskaa että arvaus meni nappiin! Jännä nähdä miltä se täällä näyttää...

   Poista
 3. Ihania juttuja teillä :)
  Voimia kipujen kanssa - mulla oli samoja syksyllä - ei kiva ollenkaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitavat kuulua nuo niskahartiavaivat tähän kylmenevään vuodenaikaan vähän kaikilla.. ei kiva!

   Poista
 4. Ihana <3 kiitos haasteesta, ennen kuin luin loppuun, ajattelin jo, että tämän haluaisin tehdä :) Teilla on varmasti just nyt huikea ilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja piti vielä sanoa: kiva kun kivut hellittää jo, tsemppiä. Mulla oli myös tuossa alkusyksystä jonkin aikaa vähän niskakipuja, mutta sun kuvauksen perusteella mun kivut oli sieltä lievästä päästä.

   Poista
  2. No kiva että heitin sitten sinua haasteella, tulempa kurkkaamaan mihin olet koukussa! :) Kipu on aina jotenkin niin kokonaisvaltaista, että ei oikein muuta pysty ajattelemaan. Mutta nyt on jo parempi, ajattelin kokeilla vielä akupunktiota <3 Ikävä että siellä on kärsitty samoista vaivoista, mutta onneksi niihin on paljon eri hoitomuotoja.

   Poista
 5. Kiitos haasteesta, tää on tosi kiva! Mulla on sun edellinen Alusta asti mukana -haastekin vielä tekemättä, mutta meinaan kyllä tehdä molemmat omalla hitaalla aikataulullani. :D

  Kiitos vielä viimeisestä! <3 Toivottavasti kivut helpottavat. Mullakin on parempi olo ja iloitsen erityisesti siitä, ettei ole tippaakaan dagen efter. Hyvä, että me puolikuntoiset tädit lähdettiin ajoissa nukkumaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Ei kiirettä, teet vaan omassa tahdissa :) täällä odotellaan. Kiitos itsellesi, olet älyttömän söpö ja symppis tyyppi! <3 Joo oli hyvä että me vanhat ja raihnaset lähdettiin hyvissä ajoin kauneusunille! :D

   Poista
 6. Hauska muuten tuo mitä huomaa ensimmäiseksi sisustuslehdissä tai vieraillessa jonkun kodissa. Minä huomaan aina orkideat! Ja kuinka rumempikin "mörskä" kaunistuu juuri orkidealla. Toki muutkin kukat kiinnittävät huomiota, mutta tuossa orkideassa on jotain sellaista mikä vetoaa minuun. Toinen on valaisimet, sillä rakastan valaisimia!

  Selkäkivut on hirveitä, nimimerkillä melkein ikänsä vaihtelevasta niistä kärsinyt. Pikaista paranemista,

  Saikku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo mitä sanoit orkideoista on niin totta! Ne ovat niin näyttäviä kukkia, että ei ihme että katse kiinnittyy. :) Selkäkivut ovat juu kamalia, niin lamauttavia. Onneksi pahin on nyt selätetty (koputtaa puuta) ja parempaan suuntaan ollaan menossa.

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig