2019/08/24

Kohti terveempää elämää

Kaupallinen yhteistyö: FitFarmMitä sitä totuutta kaunistelemaan: oma hyvinvointi ja terveys ei ole ollut tässä viime vuosina ihan ykkösprioriteettina ja se valitettavasti näkyy, sekä ennen kaikkea tuntuu, kehossa. Painoa on tullut parissa vuodessa lisää enemmän kuin kehtaan itselleni myöntää ja vaikka olen pyrkinyt syömään terveellisesti, on käsi on käynyt enemmän sipsi- kun porkkanapussissa. Tunnesyöjänä huomaan herkuttelevani niin kiireessä (ei ehdi miettiä terveellistä vaihtoehtoa), surussa (mitä väliä, syön tämä suklaan lohdutukseksi) kuin ilossa (hienostit toimittu, olen ansainnut tämän). Käsi ylös, joka voi allekirjoittaa saman? Uskon nimittäin, että en ole asian kanssa yksin.Kuten jo alkuvuodesta kerroinkin, kävin Puhdin kautta testaamassa oman kokonaisvaltaisen terveydentilani. Vaikka muutoin sain testeissä täysin terveen paperit, yksi arvo oli merkittävästi koholla: kehossani jyllää matala-asteinen tulehdustila. Tämä tila ei näy perinteisissä verikokeissa, joten jos haluat itsekin tietää oman kehon tilasi, suosittelen pyytämään tarkempaa tulehdustilan mittaamista. Perehdyttyäni tähän matala-asteiseen tulehdustilaan tarkemminkin, huomasin nyökkäileväni useamman sen taustalla olevan tekijän kohdalla: istumatyö (check!), stressi (vaikea välttää pyörittäessä yhtäaikaa niin omaa yritystä kuin palkkatöitä), liikkumattomuus (ehkä omalla kohdallani muutos aktiivisesta sm-tason tanssijasta satunnaisesti joogassa ja salilla kävijään), erityisherkkyys (voimakkaat tunteet nostaa helposti stressitasoja) sekä vehnää ja sokeria sisältävä ruokavalio (well hello, kuka sanoi suklaa?).


Matala-asteiseen tulehdustilan rauhoittamiseen auttavat monet tekijät, kuten esimerkiksi ruokavalion muuttaminen kasvispitoisammaksi, vehnän ja sokerin minimoiminen (hyvästi croisantit) sekä tulehdusta laskevien ruoka-aineiden lisääminen ruokavalioon (mm. selleri, kurkuma). Yhtä merkittävässä roolissa on kuitenkin myös säännöllinen ja tarpeeksi tehokas liikunta, paino sanalla säännöllinen. Satunnaisen liikkujan pitkät kävelylenkit sekä joogailut eivät ainakaan omalla kohdallani tunnu riittävän, sillä keho tarvitsisi myös korkeampisykkeistä treeniä. Näiden lisäksi on tärkeä myös pystyä rauhoittumaan, ja tämä onnistuu itseltäni parhaiten joogan avulla: rauhoittava yin-jooga illalla alentaa itselläni iltaa kohden stressitasoja. Kuin vastaukseksi omaan elämäntilanteeseen, sain kaupallisen yhteistyön merkeissä kutsun liittyä osaksi FitFarmin syyskuussa alkavaa Home by jutta -valmennusta. Valmennus tuntui hyvältä vaihtoehdolta, koska nyt jos koskaan oli minunkin aika ottaa askel kohti terveempää elämää.  Home by jutta -valmennus järjestetään kokonaan Facebookissa ja ryhmässä on myös muita valmennukseen osallistuvia, joilta saa toivottavasti myös tsemppiä liikkumiseen. Ryhmässä tullaan jakamaan ammattilaisten toimesta myös ruokavinkkejä ja henkistä valmennusta liikkumisen tueksi.


Rehellisesti sanottuna olen aikaisemmin ajatellut, että kotona suoritettava treeni olisi jotenkin "turhaa" tai että sitä ei lasketa "oikeaksi liikunnaksi", mutta näin iän myötä olen ymmärtänyt että kaikki liike on oikeasti vain plussaa. Riippumatta siitä, meneekö treenaamaan salille vai käveleekö työmatkat ja portaat – kaikki on kotiinpäin! Haluaisin kannustaa muitakin luopumaan "kaikki tai ei mitään" ääriajattelusta, joka ainakin itselläni helposti vie siihen pisteeseen, että koska ei ehdi urheilemaan neljää kertaa viikossa, niin jättää sitten sen yhdenkin tekemättä.


Olen itse ainakin huomannut, että mitä enemmän liikkuu, myös ruokavalio muuttuu automaattisesti parempaan suuntaan ja tämä on yksi suurimmista syistä, jonka takia odotan näitä kotona suoritettavia, matalan kynnyksen liikkumisen mahdollistavia treenejä. Live-treenejä on tosiaan tarjolla joka päivälle ja ne ovat tehokkaan napakoita kestoltaan (30min). Lisävastusta on tiedossa ennen valmennusta lähetettävästä vastuskuminauhasetistä (kuuluu valmennuksen hintaan), lisäboostia puolestaan kerran viikossa toteutettavasta henkisen valmennuksen harjoituksesta.


Home by jutta -valmennus on siis suunnattu ihan meille tavallisille naisille, jotka kaipaavat helppoa treeniä kiireisen arjen keskellä. Valmennus käynnistyy 2.9, olisi mukava nähdä teitä seuraajiakin sen parissa! Mikäli liikunnan ilon sekä parantunut elämänlaatu kiinnostelee myös siellä, ilmoittautumaan pääset tästä linkistä.

Share:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig