2019/08/04

Mitä tehdä Funchalissa


Ennen tarkempaa postausta Madeiran upeista luontokohteista, ajattelin vinkata täällä blogissa siitä, mitä tehdä Madeiran pääkaupungissa Funchalissa. En missään nimessä suosittele kenellekään, että pysyy koko loman Funchalissa, jossa suurin osa hotelleista ja turistialueista sijaitsee – aidoin Madeira jää silloin näkemättä. Kannattaa siis vuokrata auto ja lähteä kiertämään saarta. Funchalissa on kuitenkin myös tekemistä, joten lomasta kannattaa varata sille päivä tai pari ja nämä mainitsemani kohteet ovat mielestäni sellaisia, joissa kannattaa käydä.




Madeiran vanha kaupunki on kaunis alue pikkukujineen, liikkeineen ja vanhoine rakennuksineen. Suosittelen täällä kävelemistä sekä myös ruokailua, koska täällä olemme syöneet näiden kahden Madeiran loman aikana parhaiten. Portugali on tunnettu Vista Alegre posliinistaan, jota myös Madeiralla myydään – tämä merkki on portugalilaisille hieman kuin Arabia ja Iittala meille ja miten kauniita astiota liike olikaan pullollaan.



Belmond Reid's Palacessa suosittelen vierailua ja jos matkakassa antaa myönten, niin vaikka myös majoittumista. Kyseessä on ylellinen hotelli, jonka juuret ulottuvat pitkälle historiaan ja tämän havinnassa hotelli todella kylpee arvokkaine puitteineen. Täällä kävimme iltapäiväteellä Lauran suosituksesta ja pääsimme klassisen sisustuksen sekä ensiluokkaisen palvelun lisäksi nauttumaan upeasta näköalasta Funchalin yli – tämä hotelli sijaitsee nimittäin korkealla kalliolla aivan kaupungin kupeessa.



Monte Palace Tropical Garden kuuluu myöskin kohteisiin, joissa suosittelen käymään Funchalissa ollessa. Tämä Madeiran suurin puutarha sijaitsee Monten kukkulalla, josta on niin ikään upeat maisemat alas kaupunkiin. Monten kukkulalle pääsee niin autolla kuin myös cabel carilla, jonka kyydissä viime reissulla puutarhassa vierailimme. Puutarha on kooltaan valtava ja mäkinen, joten mukaan kannattaa ottaa hyvät jalkineet sekä useita tunteja aikaa. Kyseessä ei ole niinkään kukkiva puutarha vaan enemminkin kyse on eksoottisista pensaista ja suuresta valikoimasta puita. Puiston keskellä on niin ikään joutsenien ja värikkäiden kalojen asuttama lampi kuin myös Monte Palacen kartano, jonka miljardööri José Berardo on remontoinut itselleen vapaa-ajan asunnokseen.



 Lisäksi haluan vinkata Funchalin lähistöllä sijaitsevasta näköalapaikasta Cabo Giraosta, joka on maailman toiseksi korkein merenrantakallio (korkein löytyy Norjasta). Kalliota pääsee ihastemaan niin mereltä kuin myöskin itse jyrkänteen päältä, jossa sijaitsee myös näköalakahvio. Hupulta on suoraa pudotusta merenpintaan 580 metriä, mutta lasinen tasanne tuntui tukevatekoiselta – tätä paikkaa en kuitenkaan suosittele korkeanpaikankammoisille, jo itse reitti huipulle autolla oli yksi Madeiran haastavimmista.


Share:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig