2017/12/08

Olohuoneen uusi maalisävy sekä sisustukseni kulmakivet

Kuten remonttiprojekteilla yleensä on tapana, myös tämä meidän maakuuhuoneen maalausprojekti lähti hieman rönsyilemään -kiitos muuten vinkeistänne maalisävyn suhteen! Päätin Espoolaisen Atmospheran* kautta Farrow & Ballin kauniisiin sävyihin tutustuessa ja ihastuessa, että samalla haluan maalata myös olohuoneen uuteen uskoon. Kolmisen vuotta palvellut Tikkurilan ajopuu tuntui jo makuuni liian tunkkaiselta, varsinkin, kun seinän maalauksen jälkeen niin valkoiset verhot kuin valkoinen sohvakin ovat vaihtuneet hiekan sävyihin.


Olohuoneen seinäsävyjen valitseminen kirvoitti itseäni pohtimaan sisustukseni kulmakiviä tarkemminkin. Muutama sellainen on tässä vuosien varrella päässyt kehittymään ja toinen niistä on ehdottomasti sävytetyt seinät aitojen puulattioiden lisäksi. Nämä kaksi ovat sellaisia, jotka ovat seuranneet kodistani toiseen. Ensimmäisessä omistusasunnossani oli niinikään vaaleaan beigeen maalatut seinät (muutamaa hieman kyseenalaista maalikokeilua sitä ennen unohtamatta) sekä parkettilattia. Valkoiset seinät ovat tuntuneet makuuni hieman liian kylmiltä, tosin esimerkiksi viimekodissa valkoinen tiiliseinä asetti rajoituksensa seinäsävyjen valitsemiseen ja lämpö piti tuoda tilaan muilla konsteilla.


 Myös aito puulattia on sellainen, josta en hyvien laminaatti-imitaatiodenkaan edessä luopuisi. Haaveissani on seuraavaan kotiin niin ikään tammilattia, mutta hieman valkoiseen sävytetty ja lankkumainen sellainen. Tämän kodin suhteen päätöksiä tehtäessä, olin vain iloinen, että edellisen kodin valkokuultolakatusta lattia vaihtui tähän luonnonväriseen tammeen. Usean kalusteen ollessa vaaleita tai valkoisia, kaipaan muita sävyjä ja puun lämpöä ympärille.


Farrow & Ballin maalit valitsimme, koska olimme lukeneet niistä todella paljon hyvää (kurkkaapa vaikka Pihkalan ja Coffee Table Diaryn postaukset aiheesta). Sekä kaunis utuinen sävykartta, maalien ekologisuus kuin myös kauniin himmeä mattapinta saivat yhä vakuuttumaan, että tämä brittiläinen maali olisi seuraava valintamme. Päätimme maalata olohuoneen seinät ensin, sillä tiesimme sen olevan hieman enemmän aikaa vievä projekti. Loppujen lopuksi koko olohuoneen seinien maalaus kahteen kertaan tuli tehtyä yhden pikkujouluilta perutun lauantai-illan aikana - ei siis kovin aikaavievä uudistus!


Teen vielä erillisen postauksen itse maalisävyjen valinnasta -tähän on onneksi muitakin kikkoja kuin pienestä tilkusta tihrustaminen. Meidän valintamme oli olohuoneen osalta sävy Cornfront white, joka oli juuri sopivan tumma tuomaan sävyä, mutta tarpeeksi vaalea raikastaakseen ilmeen olohuoneessa. Maalin sävy on aika täydellinen lämmin harmaa, joka sopii mielestäni yhteen kauniisti tammilattian kanssa. Makuuhuonetta emme ole vielä maalanneet, mutta sinne valitsimme saman sävykartan värin Purbeck stone, joka on olohuoneen seinäsävyä astetta tummempi.


Hieman tummempi ja intensiivisempi sävy tuo makuuhuoneeseen tarvittavaa tunnelmaa sekä syvyyttä - ja ehkä astetta hienostuneemman fiiliksen. Seinille on tarkoitus kehystää Tanja Meskin abstraktia taidetta hopeisiin kehyksiin, sillä mustakehyksiset Desenion julisteet ovat jo pitkään kyllästyttäneet (saattanee johtua siitä, että niitä näkyy nykyään lähes jokatoisessa insta- ja blogikodissa ;).

Mitä siellä ruudun toisella puolella pidetään olohuoneen uudistuneesta ilmeestä? Meillä olisi huomenna tarkoitus lähteä vihdoin kuusenhakureissulle ja laittaa hieman kotia joulukuntoon muutenkin. Joulukoristeet on kaivettu jo varastosta ja en malta odottaa, että pääsen katsastamaan tänä vuonna myöskin Pariisin joulukoristetarjonnan - mahtaisiko sieltä löytyä lisää mustavalkoisia palloja valikoimiin?

*maalit saatu bloginäkyvyyttä vastaan

Share:

4 kommenttia

 1. Mistä tuo matala musta sohvapöytä ?

  VastaaPoista
 2. Kaunis on uusi sävy seinissänne! Taittaako tämä enemmän kylmään vai lämpiään luonnonvalossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ollaan kyllä todella tyytyväisiä. Sävy taitaa mennä enemmän kylmän sävyyn luonnonvalossa, mutta ei todellakaan mikään sinisen harmaa vaan kaunis ja lämmin. :)

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig