2017/12/19

Jouluinen Pariisi

Tarkoitukseni oli postata jouluisen Pariisin kuvia jo eilen, mutta olin paluun takia niin väsynyt, että kävin noutoruuan siivittämänä saman tien nukkumaan. 10h matkustamista bussi-metro-bussi-lentokone-taksi matkalaukun, valtavan tuliaiskassin, läppärilaukun ja käsilaukun kanssa, joka sisälsi mm. metron ovien väliin jäämisen, Riemukaaren ympärijuoksemisen (koska en löytänyt lentokenttäbussia), lentokenttäbussimatkan venymisen ruuhkan takia 20 minuutista pariin tuntiin (onneksi olin varannut aikaa), terminaalissa epäilyn väärällä nimellä matkustamisesta (sekä viittauksen Sanna nimestäni Lähi-Itään?!), lennon viivästymisen sekä vielä poliisivastaanoton Helsinki-Vantaalla (matkustajan vessassa tupakoimisen vuoksi).

Onneksi kuitenkin itse reissu oli todella ihana ja Maija kierrätti niin nähtävyyksissä kuin ostoksilla sellaisissa paikoissa, että tuntui kuin olisi ollut Liisa Ihmemaassa (erityisesti Hermesin uima-altaanpohjaan rakennetussa liikkeessä haukoin melkein henkeä). Jouluisen Pariisin reissuni aikana...


... ostin osan tuliaisista jo Helsinki-Vantaan lentokentältä, sillä taxfree hinnoilla saa JoMalonen tuotteet ostettua himpun verran edullisemmin (tarjoushaukka ilmoittautuu).


... illallistimme todella maukkaita blinejä Champs-Elyseen sivukujalla, josta oli suorat näkymät Diorin lippulaivaliikeeseen ja kauniisti valaistuihin joulukatuihin.


... ihailin Maijan ja Timin kaunista jouluun koristeltua kotia metromatkan päässä keskustassa. Jos en jo omistaisi tuota Hermesin Avalon  -vilttiä, olisin varmasti sen päätynyt ostamaan Maijan kauniin harmaan viltin nähtyäni!


... ehdin nähdä useimmat Pariisin nähtävyyksistä kuten Louvren palatsin, Tuileriesin puiston sekä Riemukaaren. Eiffel-tornia ihailin useaan otteeseen ja näköalatasanteelta suuntasimme ostoksille Pariisin pikkukujille.


... vaikutuin Pariisilaisesta arkkitehtuurista, tavasta nauttia elämästä sekä mielettömistä rakennuksista. Toisaalta ajatuksia herätti myöskin Pariisin kontrastisuus - samana päivänä näin ihmisiä tekemässä tuhansien eurojen ostoksia Hermesillä kuin myös ihmiskaupan uhrin kerjäämässä rahaa metrossa huumattu lapsi sylissään. 


... tutustuin Pariisilaiseen sisustustarjontaan mm. Maisons Du Mondessa sekä muissa ihanissa liikkeissä. Muutama joulukuusenkoristekin tuli reissusta napattua matkaan, mutta sisustuspuolella ostokset jäivät muuten vähäiseksi muutamaa (?) tuoksukynttilää lukuunottamatta.


... ihailin paikallisia joulukuusia ja tunnelmallisia joulusisustuksia. Portaita kiersi tuuheat havuköynnökset ja jouluvalojen määrä oli kaupungissa päätähuimaava, mutta pisimmän korren taisi vetää nämä Maijan kotona olevat havukranssit ikkunoihin ripustettuna.


... nukuin pitkään tässä kauniissa ja harmoonisessa makuuhuoneessa. Sanoinkin Maijalle, että hänen pitäisi ehdottomasti tuoda enemmän sisustuskuvia blogiinsa, sillä tällä naisella on kyllä sisustuspuolella valtavasti silmää!


.... nautin paikallista suklaista kaakaota Angelinan teehuoneesta takeawaynä haettuna ja Tuileriesin puistossa samalla samoillen.


... kilistelimme jouluostoksien lomassa lasilliset samppanjaa ja ihailin Pariisilaisten tapaan nauttia elämästä.


... nautimme lounaan ja iltapäiväkahvit Ladureella sekä nappasimme mukaan tuliasiseksi maukkaita Macarons-leivoksia sekä ruusunmakuisia vaahtokarkkeja. Näiden lisäksi rakastuin paikalliseen nougaaseen, johon on laitettu mausteeksi niin kuivattuja hedelmiä kuin manteleitakin.


... shoppailin joululahjoja niin Bonmarchella kuin Gallerie Lafayettella sekä ihmettelin, miten saan kaikki vietyä kotiin! No voin kertoa, helppoa se ei ollut, mutta vaivan arvoista kylläkin.

Share:

1 kommentti

  1. Moikka! Ihana lukea sun Pariisi juttuja. Itse tulin juuri samana päivänä sieltä kun sinä lähdit sinne, olin siellä ekaa kertaa ja oli niin ihana kaupunki ❤️ Ihanat ostokset olet tehnyt ! Itse kävin myös Hugo&Victor liikkeessä ostamassa itselleni teetä ihanan pakkauksen takia �� ihania kuvia !!

    VastaaPoista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig