2017/12/12

Joulupuu on rakennettuViime viikonloppuna meidän joulukoti täydentyi vihdoin kuusella - tai oikeastaan kaukaasianpihdalla! Haimme oman 180cm yksilön Bauhausista, eikä tämä tuuhea komeus tullut maksamaan kuin 25e. Asensimme kätköissä olleet valot kuuseen, mutta ne olivat omaan makuuni liian kylmäsävyiset, ainakin mitä kameran välityksellä katsoi. Päädyin ostamaan toiset tänään, mutta ne taas näyttävät aivan liian keltaisilta! Ei ole helppoa tämä jouluvalmistautuminen.


Kuusen koristelussa noudatetaan kodin väriteemaa valkoisen, mustan sekä kultaisten koristeiden muodossa. Meillä oli oikeastaan koristeluun tarvittava määrä palloja ja muita, mutta tilasin taas muutaman kultaisen Georg Jensenin koristeen täydentämään varastoja. Itselläni on ollut noin kymmenisen vuotta jo tapana ostaa joka vuosi joku koriste, joka kertoo kyseisestä vuodesta. Välillä olen myös saanut koristeita lahjaksi, joka sekin on ollut todella kiva idea. Joulun alla tulee kaivettua kaikki kätköt ja muisteltua edeltäviä jouluja koristeiden kautta. Osan koristeista olen laittanut jo kiertoonkin, koska en ole kokenut niitä tyylilleni sopiviksi. Näihin kuuluvat mm. aikoinaan Sveitsistä raahaamani runsaat kristallikoristeet - niitä taisi löytyä pienen matkalaukullisen verran.Viime vuonna meillä oli niin ikään kaukaasianpihta, mutta matalampana ruukkuversiona. Tämä oli tarpeen, sillä ostimme kuusen jo marraskuussa ja ruukussa kuusi säilyy hieman paremmin. Jännityksellä odotan, että kestääkö tämä kuusi aattoon asti kasvienhoitotaidoillani, vai pitäisikö tässä kohtaa ehkä puhua taidottomuudesta? 


Ja kappas, tonttu olikin tuonut kuusen alle jo muutaman paketin! Näiden sisältöä pääsen esittelemään teillekin tämän viikon aikana tarkemmin ja sen perään käynnistyy adventin viimeinen arvonta ensi sunnuntaina. Joululahjat meinaan pitää ylipäätään tänä vuonna minimissään, mutta eiköhän sitä Pariisista saata muutama paketti kuusen alle kerääntyä...


Joulupuumme on tänäkin vuonna aito, sillä sain aikoinani tarpeeksi muovikuusen säilyttämisestä varastossa. Kaukaasianpihdan etu on, että sopii myös tällaiselle herkkänenäiselle, joka saa allergiaa tavallisesta kuusesta - plussaa ihanasta tuuheudesta ja kauniinvihreästä sävystä.

Täällä jatketaan valosavottaa ja pohditaan, mennäänkö liian kylmän vai lämpimän sävyisillä jouluvaloilla tänä vuonna. Joko siellä on joulukuusi koristeltu?

Share:

10 kommenttia

 1. Onpa kaunis! :) Nuo neulaset ovat ihanan tuuheat, jotenkin paljon tiiviimpi kasvutapa kuin kuusella. En ole tuollaisesta joulu"kuusesta" kuullutkaan. Aika hieno kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! :)Juuri siitä itsekin pidän, että kuusi on todella tuuhea, eikä pienineulainen. Luinkin jostain, että esimerkiksi saksalaisessa joululaulussa "Oo Tannebaum" on tarkoitettu aikanaan juuri tätä kaukaasianpihtaa - kuusi on tullut koteihin vasta myöhemmin.

   Poista
 2. Kaunis kuusi! Hyvä vinkki tämä kaukaasianpihta, nimittäin itse nimeomaan olen kuuselle allerginen enkä tällaisesta ole ennen kuullutkaan. Sinulta saa paljon inspiraatiota aina! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva jos vinkistä oli apua - itse olen aivan ihastunut tähän lajikkeeseeen kuusena! :) Ja kiitos kauniista palautteesta, se piristää aina. :)

   Poista
 3. Meilläkin on ollut kaukasianpihta jo useana vuonna. Kuusi on niin hieno, että moni on kysynyt ja kokeillutkin, onko se aito. :-) Normaalisti kuusi olisi jo koristeltu tähän aikaan joulukuuta, mutta kahden vilkkaan kissanpennun takia emme tänä vuonna kuusta laita. Älä huoli, kaukasianpihta kestää hyvin jouluun saakka ja ylikin, kunhan muistaa antaa vettä sille. Nyt se tarvitseekin sitä aika paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän Sara, kaukaasianpihdasta on vaikea uskoa, että se on aito! :) Meidänkin puu on vielä niin tasainen, että harvoin tällaisia löytyy normaalikuusikaupoilta! Tuota kastelua tässä mietinkin, että miten sen muistaa - onneksi on kaksi muistamassa. :) Oi, kissanpennut kuulostaa ihanilta! <3

   Poista
 4. Kaunis kuusi <3 Itsellänikin on ollut tapana ostaa joka Joulu, muutama uusi koriste/pallo iloa tuomaan. Tänä Jouluna ei isoa kuusta oikein mahdu, mutta pienestä kuusesta vielä haaveilen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Hauska kuulla, että siellä on sama perinne! Näin palloja ja koristeita kertyy pikkuhiljaa ja niissä on joku tarina. Kaukaasianpihtaa saa esim. 80cm kokoisena, se oli meillä viime vuonna ja toi myöskin jouluista tunnelmaa paljon!

   Poista
 5. Olen päätynyt kodissamme vuosia sitten siihen, ettemme laita lainkaan valoja kuuseen, koska se on niin kaunis sellaisenaan harkittuine koristeineen, ja kodissamme on muutoin useita kauniita tunnelma- ja talvivaloja! Kiitos kauniista blogistasi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin pointtisi! Niin kauniilta kuusi näyttää ilmankin, nämä kuvat on otettu niin, että valot ei ole päällä. :) Juuri tuo, jos on muuallakin paljon valoja ja tunnelmaa, ei niitä välttämättä kuuseen tarvitse laittaa. Kiitos kauniista sanoistasi. <3

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig