2016/11/24

Kuukausi jouluun


Pikkuhiljaa alkaa joulu näkymään kotonakin, enää on kuukausi aattoon! Hankimme olohuoneeseen Plantagenista huonekuusen ruukussa ja laitoin sen muovipussiin käärittynä TineK:n koriin. Huonekuuseksi tuo taitaa olla aika iso, siihen verrattuna mitä niitä pöytäversioita on nähnyt, mutta itse tykkään tällaisesta hieman tanskalaishenkisestä kuusesta, joita olen paljon pinnaillut jouluiseen Pinterest-kansioon.


Ja voitteko kuvitella, että otin nämä kuvat "kirkkaimpaan päiväsaikaan", ja silti näistä välittyy utuinen pimeä fiilis. Lumen sulaminen teki itselle pienen takapakin tämän talven suhteen, en voi oikein sietää näitä pimeitä ja märkiä ilmoja ollenkaan. Tuntuu, että saa oikein pakottaa itsensä lähtemään liikkeelle, kun lämmin ja tunnelmallinen koti kutsuisi tuhat kertaa enemmän.


Ja koska sisällä tulee nyt vietettyä paljon aikaa, yritän tehdä nyt kaikkeni että kotona olisi viihtyisää olla ja huonekuusi saikin jo kaveriksi myös joulutähden. Valot pitäisi vielä hankkia kuuseen, mutta muuten emme ajatelleet sitä koristella, ehkä taljan laitan johonkin kuusen läheisyyteen.


Kaiken kaikkiaan mielestäni tällainen pari kuukautta kestävä puu on mielestäni järkevämpi valinta kuin viikon verran havuja varistava, rumassa jalassa oleva tavallinen - ja josta saa pulittaa vielä kalliimman hintalapunkin todennäköisesti.


Löysimme muuten Spotifystä täydellisen jouluisen ja jazzahtavan soittolistan nimellä hyggelig jazz! Soittolista on pyörinyt repeatilla kotona antamaan tunnelmaa lähestyvään jouluun. Mukiin vielä höyryävää glögiä niin ei kai sitä muuta tarvitsekaan oikean fiiliksen luomiseen.

Joko siellä on tuotu lähestyvän joulun tunnelmaa kotiin?

Share:

10 kommenttia

 1. Näyttää kyllä tosi hyvältä tuo kuusi, jota Facessa jo ihastelinkin :) Tuo todella kotoisen ja jouluisen fiiliksen. Meillä on vielä jouluun valmistautuminen alkutekijöissään, mutta hiihtoladut aukesivat tänään ja se jos mikä tuo oikean talven tunnun. Tervetuloa pohjoiseen jos lunta kaipaat ! ( ei sitä kyllä liikaa ole täälläkään )

  Naapurin metsän kuusilla ei ole isoa hintalappua, vink vink :D Mukavaa loppuviikkoa ja hyggeilyä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Joo aivan eri fiilis tuli kotiin kun kuusi kannettiin sisään! HAha, täällä ei paljon naapurin metsistä kuusia uskalla kotiin kannella :D

   Poista
 2. Kaunista on! Ihanaa joulunodotusta :)

  VastaaPoista
 3. On kyllä kaunis kuusi <3 Ihana tunnelma!

  VastaaPoista
 4. Pikku hiljaa joulu alkaa näkymään meilläkin. Meille muutti Plantagenista vain pieni pöytäkuusi, josta olemme mieheni kanssa lyöneet vetoa, kuinka nopeasti onnistun saamaan sen hengiltä. (Olen huono kasvien kanssa.) Sen lisäksi on yksi masentunut amaryllis, sekä vähän valoja ja uusi adventtikynntelikkö. Tonttuliinat kannoin jo kesän lopussa UFFiin, kun totesin, että meillä tonttuja vilkkuu enää vain ikkunoiden takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin ollut useana vuonna pöytäkuusien kannattaja! :) Hyvin on säilynyt hengissä, vaikka itsekin olen kasvien suhteen ihan onneton! Joo ei tonttujakaan täällä ollut oikein koskaan, mutta lapsuudenkodista ne on tuttuja kylläkin! :)

   Poista
 5. Ihana ihana ihana tuo kuusi! Tahtoo juurikin tuollaisen. Vaan kuka saisi miehenkin uskomaan että meille riittää tuollainen pikkuruinen suloinen kuusi - vaikka olohuone onkin kahden kerroksen korkuinen :D Joka vuosi käydään sama taistelu... mutta taidankin vain käydä ostamassa tuollainen minikuusen ja that´s it! Tunnelmallista joulun odotusta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! :D Toivottavasti saa kuusitaistelun läpi! Kiitos samoin! <3

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig