2016/05/25

Bukowskis MarketOli hauska sattuma kun Tukholmassa kävelimme Bukowskis Market -showroomin ohi ja olin juuri tullut valituksi Indiedaysin ja Bukowskis'in kampanjaan, jossa pääsen kertomaan teille lukijoille tämän nettihuutokaupan toiminnasta tarkemmin. Kuten suurin osa lukijoistani varmasti tietävätkin, olen pitkään ollut kiinnostunut designkalusteista ja luksustuotteista. Ongelma näiden suhteen on kuitenkin aina ollut se ristiriita, että vaikka arvostan laadukkaita designesineitä, olen myöskin todella pihi hankintojen suhteen. Tästä syystä minusta onkin kehkeytyny elämän varrella aikamoinen tarjoushaukka ja käytettyjen tuotteiden metsästäjä. Tämä on ehkä sellainen puoli, jota harvemmin tuon blogissa esille, mutta en ole muistaakseni maksanut yhdestäkään kotonani olevasta design-tuotteesta täyttä hintaa vaan vaaninut hyviä hetkiä hankinnoille.


Bukowskis Market onkin yksi oiva tapa tehdä edullisia taide- ja designhankintoja käytettynä ja jossain vaiheessa tämä kauppapaikka oli mielestäni niin hyvä, että en halunnut edes vinkata siitä tänne blogiin mahdollisten kilpailevien huutojen pelossa! Nettihuutokaupassa on myynnissä hyväkuntoisia  design-kalusteita sekä vintage -merkkituotteita kohtuulliseen hintaan. Tarjolla on esineitä eri aikakausilta ja yhtäaikaa huutokauppaa käydään noin 3000 laatuesineestä. Usein tehdessäni asiakkaille sisustussuunnittelua, vinkkaan myöskin heitä hankkimaan jonkin käytetyn huonekalun uusien kalusteiden rinnalle. Kerroksellisuus tuo kodikkuutta ja esimerkiksi kulunut tiikkinen senkki 1960-luvulta voisi näyttää upealta modernien kalusteiden keskellä.


Tarjolla verkkohuutokaupassa on aina Louis Poulsenin valaisimista talonpoikaisesineisiin ja koruihin. Itse olen metsästänyt Bukowskilta persoonallisia sisustusesineitä ja erityisesti haluaisin hankkia sieltä Louis Vuittonin vanhan patinoituneen matka-arkun (1) tuomaan kerroksellisuutta nykyiseen sisustukseen. Harmikseni vain, olen missannut jo turhan monta matkalaukkua, sillä ne huudetaan aina nopeasti! Messinkinen tarjoiluvaunu (2) 1900-luvun alusta olisi kovin ajankohtainen kullansävyssä ja sirossa muodossaan. Voisin hyvin kuvitella tuon kovinkin modernin sisustuksen koruna ja yllätyksellisenä esineenä. Minkäköhänlaisia kutsuja vaunu on mahtanutkaan nähdä?  Chanelin laukku (4) tuskin esittelyä kaipaa, sillä näistä klassikoista saa nykyään pulittaa jo sievoisia summia -käytettynä ehkä raaskisin sellaisen joskus ostaa. Vänskapskunten (3) klassikkokynttiläjalka, joka suunniteltiin aikanaan rauhan ja ystävyyden osoitukseksi, on saanut ajan saatossa kauniin patinan. Tämä on myöskin ollut haavelistallani pitkään ja historian näkyminen tuo esineeseen mielestäni vain lisää arvokkuutta.


Persoonallisuuden ja ehkä jonkinmoisen rahallisen säästön lisäksi käytettyjen esineiden kohdalla tulee mieleen vielä ekologisuus. Tämä on sama syy, miksi tykkään itse panostaa laatuun -arvokkaampaa hyvin tehtyä esinettä tuskin heittää pois käytön jälkeen, vaan se saa eteenpäin myymällä uuden elämän. Bukowskis Marketin kautta pystyy siis myös laittamaan omia tuotteita myyntiin, sillä sivusto tavoittaa yli 300 000 erillistä kävijää kuukausittain. Itselläni olisi esimerkiksi yksi vanha asiasto 1900-luvulta, jonka myyntiä olen harkinnut -näiden sivustojen kautta se varmasti löytäisi myös sopivan ostajan.


Nyt minua kiinnostaisikin tietää, oliko Bukowskis Market teille lukijoille ennestään tuttu? Minkälaisia löytöjä olet tehnyt nettihuutokaupoista ja arvostatteko tekin ajan patinoimia esineitä sisustuksen maustajina? Onko sinulla jokin hyvä löytö, jonka olet tehnyt edulliseen hintaan käytettynä?
Share:

2 kommenttia

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig