2018/08/09

Kodin tekstiilien huoltamisesta


Kaupallisessa yhteistyössä: LG

En tiedä onko teillä muilla samaa reissuun lähtemiseen liittyvää rutiinia, mutta jostain syystä itse haluaisin aina siivota kodin sekä pestä kaikki likapyykit valmiiksi ennen matkaa – lähinnä siksi, että kotiin on sitten mukavampi tulla. Samalla ei tule sitä ongelmaa, että se lempipaita sattuisikin olemaan likaisena juuri silloin, kun pitäisi alkaa pakkaamaan. Meillä oli taas ennen matkaa pyykinpesukoneet kovassa käytössä, joten ajattelin jakaa teille omia vinkkejäni tekstiilihuoltoon liittyen.


Kuten olen aikaisemminkin blogissa tuonut esille, haluan useimmiten panostaa laatuun niin vaatteissa, lakanoissa kuin muissakin kodin tekstiileissä. Suurin syy tähän on, että ne kestävät paremmin käytössä ja mahdollisesti myös säilyttävät jälleenmyyntiarvonsa tulevaisuutta ajatellen. Iso osa kuitenkin tätä säilymistä on se, että tekstiilejä huoltaa oikein. Tässä suuri rooli on luonnollisesti pyykinpesuun tarkoitetuilla koneilla, mutta myöskin koneiden oikeanlaisella käytöllä. Olen käsitellyt kodin tekstiilihuoltoon liittyviä teemoja blogissa aikaisemminkin, mikäli haluat kurkata ajatuksiani esimerkiksi siitä, miten pärjätä valkoisen sohvan kanssa koiraperheessä tai saavuttaa parhaimman silitystuloksen pellavatekstiileille


Pyykinpesun osalta olen jo pitkään kokenut, että kuivausrummulla on nopeassa pyykkäämisessä suuri rooli. En koe pyykkien kuivumaan ripustamista kovin mielekkääksi ja monista tekstiileistä saa kuivausrummun avulla miellyttävän pehmeitä. Pyykinpesuaineen lisäksi käytän huuhteluaineen korvikkeena pyykkietikkaa, joka tekee pyykistä sileämpää ja pitää myöskin pesukoneen puhtaana. Silitystä vaativan pyykin käsittelen Washologin Linen Waterilla, joka jättää pestyihin tekstiileihin todella raikkaan tuoksun. Väitän, että jossain määrin myös pyykinpesu on välinelaji, sillä pyykkääminen on paljon mielekkäämpää, kun vaatteet saa laittaa hyväntuoksuisina kaappiin.


Pääsin LG:n kanssa kaupallisessa yhteistyössä kokeilemaan heidän uutta TwinWash  -pyykinpesukonetta, joka sisälsi niin pienemmän pesukoneen hienopyykille kuin isomman pesukoneen ja kuivausrummun yhdistelmän päivittäispyykille, kuten pyyhkeille ja lakanoille. Ajatuksena tässä on pyykkihuollon parantuminen sekä ajan säästyminen, kun on mahdollista pestä kahta koneellista yhtä aikaa ja lajitella pyykit helpommin kahteen eri pesuun värien, pesulämpötilan sekä laadun mukaan. Perinteisen pesutornin omistajana täytyy myöntää, että olin ennen pesukoneiden saapumista hieman skeptinen TwinWashin käytännöllisyyden suhteen - tuleeko toista pienempää pesukonetta oikeasti käytettyä ja mahtaako kuivava pesukone oikeasti kuivata pyykin?


Näin kuukauden käytön jälkeen voin onneksi todeta epäilyksieni olleen turhia - näköjään pyykinpesun maailmassakin on hyvä joskus ravistella kangistuneita ajatuksia siitä, että perinteinen pesutorni olisi se paras mahdollinen vaihtoehto pyykkihuoltoon. Ajatuksena pesukoneissa tosiaan on, että ylempänä oleva isompi pääkone voi pyörittää rauhassa isompaa tai vaativampaa pyykkikuormaa pitkine kuivausohjelminen, kun taas pienempi alempana oleva kone sopii ns. nopealle pyykille (esimerkiksi seuraavaksi päiväksi tarvittavat treenikamat tai joku mieleinen paita, joka pitää pestä hienopesussa muista erillään).Ei varmasti ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta, kun vahingossa (tai ajan säästämiseksi) tulee heitettyä se hienopesua vaativa pusero normaalin lakanapyykin joukkoon ja kuivausrummusta paljastuu muotonsa menettänyt ryppyinen yksilö. Tai ne treenivaatteet sitten, jotka pitäisi pestä matalassa lämpötilassa? Varmasti sujahtavat koneeseen ihan siinä tavallisen kirjopyykin mukana sen kummemmin ajatusta asialle antamatta. Nyt alempi pesukone ikäänkuin olemassaolollaan kehoittaa pesemään hienopyykin erikseen ja näin ollen parantaa arempien tekstiilien käyttöikää. Myöskään enää ei tarvitse pyörittää isoa rumpua puolityhjillään, vaan pienen koneen käyttö säästää myös vettä.


Laajamittaisen pyykinpesuohjelmavalikoiman lisäksi LG TwinWashin pääkoneessa on True SteamTM -toiminto, joka raikastaa vaatteet höyryllä - näin ollen aina ei tarvitse esimerkiksi pestä puolipidettyjä vaatteita, vaan ne saa raikastuksella pestyn veroisiksi. Toiminnon voi ottaa myöskin normaalipesun yhteyteen ja tällöin kone käyttää kovan veden sijaan pesemiseen vesihöyryä. Höyrypesu on hellävarainen niin vaatteille kuin ympäristöllekin,  ja siitä ilahtuvat myöskin allergiaperheet, sillä höyrypesulla voidaan poistaa 99,9% allergeeneista. Kärsin aina keväisin voimakkaista siitepölyallergiasta, joten toivotaan että tämä toiminto tuo omaan elämääni sitten keväällä helpotusta!Ja miten se kuivaavan pesukoneen kuivaustulos sitten? Olin yllättynyt, että vaatteet tosissaan kuivuivat täysin ja itse pyykkäysprosessia helpotti se, että nyt ei tarvitse siirtää pyykkiä pesukoneesta kuivausrumpuun kesken ohjelman, vaan koneen voi ajastaa olemaan valmiina aamulla tiettyyn kellonaikaan. LG:n pesukone ei tosiaan kuivaa pyykkiä ihan ryppyisen kuivaksi (jota onkin hankala silittää), vaan kaappikuivaksi, jossa rypyt oikenevat kun lakanat viikkaa kaappiin tai paidan asettaa henkarille.


Ja tässä TwinWash -pesukoneessa tosissaan on tekniikka viety ihan uudelle tasolle - se myös keskustelee wifin välityksellä puhelimeen asennetun aplikaation kanssa. Smart ThinQ toiminnon avulla pystyy hallitsemaan ja seuraamaan pesukoneen toimintoja älypuhelimen avulla. Tämä toiminto saattaa olla tarpeen, jos haluaa puhelimen hälytyksen valmiista koneellisesta ja pesukone sijaitsee esimerkiksi kellarikerroksessa, johon valmiin ohjelman äänihälytys ei kuulu.SmartThinQ mahdollistaa myös omien suosikkipesuohjelmien tallentamisen ja aktivoimisen aina valitulle pyykille. Ja koska pesukoneessa on niin villa- kuin hienopesuohjelmakin, ei tarvitse minkäänlaista käsinpesua enää harrastaakaankaan - tai no, tämä puuvillapallo taitaa edelleen tarvita oman käsinpesun syksyn kurakelien taas saapuessa.

Lisätietoja LG TwinWash -pesukoneesta pääsette katsomaan Gigantin sivuilta. 

Share:

2 kommenttia

  1. Voi tuota Maijaa! Kiva ja kattava postaus - kiitos siitä! Itse en puolestani ole ihastunut kuivausrumpuun, sillä se mielestäni kuluttaa tekstiilejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla ja Maija siellä elementissään pyykkikorissa :D Samaa olen aikaisemminkin kuullut, mutta siksi ainakin itse jätän aina herkemmät vaatteet kuivausrummun ulkopuolelle.

      Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig