2015/11/12

Valkoinen sohva koiraperheessä


Saan blogin kautta aina silloin tällöin kyselyjä koiraperheen ja valkoisen sohvan yhteensovittamisesta, joten ajattelin tehdä aiheesta ihan oman postauksensa. Nämä ajatuksethan pätee myöskin lapsiperheiden osalta eikä me aikuisetkaan aina osata niin siistejä olla. ;) Olen aina ollut varoitteluista huolimatta valkoisen sohvan puolestapuhuja (aina ensimmäisestä kodista viimeiseen), joten myös nykyiseenkin kotiin tuli luonnollisesti valittua valkoinen yksilö.


Adean Band -sohvassa on täysin irroitetava verhoilu ihan runkoa myöten ja kankaaksi valitsin vesipestävää puuvillaa (Medea). Valkoinen puuvillakangas on helppo pestä kotikoneessa, sillä valkoinen väri kestää pesuja paremmin kuin muut värit, jotka helposti haalistuvat tai martioituvat. Vaikka valkoinen ja vaaleat värit ylipäätään ovat sohvissa kavahdettuja, niin todellisuushan on se, että suurin osa liasta on vaaleaa. Tummassa kankaassa näkyvät myöskin sitten ne vaaleat läikät, sekä aurinkoisessa tilassa erityisesti pöly. Siitäkin huolimatta että luonnonmateriaalit likaantuvat helpommin kuin keinomateriaalit (parhaimmissa kankaissa on usein sekoitus molempia), tykkään itse enemmän luonnonmateriaalien tunnusta sekä siitä, että ne eivät kerää pölyä ja sitä kautta nyppyynny helposti. Näissä kangasvalinnoisa, kuten muussakin elämässä, pätee valitettavasi se totuus että kaikkea ei voi saada. Pitää vain valita ne ominaisuudet, jotka ovat omaan elämäntilanteeseen sopivimmat.


Koska luonnonmateriaali saattaa kutistua pesussa, suosittelen aina laittamaan pestyt päälliset suoraan koneesti paikoilleen - siinä ne kuivuvat ja siliävät samalla. Käytän, ehkä ohjeiden vastaisesti, myöskin Vanishin valkaisuainetta pesujen yhteydessä ja tämän jälkeen sohva oikein hohtaa valkoisuuttaan. Jos pelkää likaa tai eikä jaksa pestä päällisiä usein, kannattaa sohvakangas suojata verhoilusuojalla, jota saa ostaa useimmista huonekaluliikkeistä. Tämä aine tekee kankaan pintaan kalvon, joka estää kosteuden ja sitä kautta lian tunkeutumisen kankaan rakenteeseen. Itse en kyllä koe sohvan verhoilun konepesua mitenkään suurena vaivannäkönä, sillä pestäänhän lakanatkin viikottain. Ja kyllä, on se sen arvoinen, vai mitä tuumitte?

Uskaltaisitko sinä valita valkoista sohvaa koira- tai lapsiperheeseen?

// How to handle a white couch.
Share:

8 kommenttia

 1. Valkoinen sohva on ajaton ja tyylikäs valinta ja samaa mieltä' olen, että päällisien pesu hoituu siinä sivussa, kun asennoituu vain oikein :) Toki kotoani ei löydy lapsia eikä koiraa, mutta on se oma varomattomuuskin joskus riskialtista :D Oletko muuten ollut tyytyväinen olohuoneen mattoosi? Matto on todella kaunis, mutta minkälaiset ovat käyttökokemuksesi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Olohuoneen matto on tosiaan banaanisilkkiä (Furninovan Densy -matto) ja aika arka materiaali. Koiran kanssa tietysti valkoinen arka matto ei ole ehkä ihan nappivalinta... Muuten kyllä matto on ihanan pehmeä jne. Ehkä valitsisin keinokuituisen, jos nyt ottaisin maton, niin pysyisi paremmin puhtaan. :)

   Poista
 2. Tosi kaunishan tuo valkoinen sohva on, vaikka meille en valitsisikaan. Mua kiinnostaa myös matto - mistä se on ja oletko tykännyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Furninovan Densy, Vepsäläinen myy. Ja on ihana, joskin helposti likaantuu. :)

   Poista
 3. Kaunis sohva ja olohuone sinulla on kaiken kaikkiaan. Meillä on myös valkoinen sohva, koira ja kaksi elämänmakuista teiniä. Kankaat myös irrotettavat ja 100% puuvillaa - mutta pesulassa pestävät. Myyjä tosin sanoi, että matalassa lämpötilassa voisi istuinosan kangasta pestä kotonakin, mutta en tiedä uskallanko. Mitä tuumit - noin yleisellä tasolla? Miksi samoista kangasmateriaaleista tehdyille irtopäällisille annetaan ylipäätänsä eri pesuohjeet? Sohva ja päälliset eivät olleet edulliset - samaa hintaluokkaa kuin Adean. Tuo lakanavertaus on hyvä:)!
  Me olemme ratkaisseet tuon puhtaanapitoasian niin, että istuinosan päällä on aina valkoinen kangas (verho), joita pestään sitten usein. Toki sohvan ulkonäkö kärsii jonkun verran..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Sanoisin, että jos 100% puuvilla niin voi pestä koneessa. Kemiallinen pesumerkintä on usein siksi, että takuuta kankaan jatkuvalle konepesulle ei voida antaa. Toi on vissiin aika yleistä, että peitetään sohva jollain kankaalla, jota on sitten helppo pestä. :)

   Poista
 4. Oman sohvan villasekoiteverhous kärsi aikoinaan pahasti farkkujen värjätessä sen. Nyt mietin vaaleaa nahkasohva ja kotona ehdotonta farkkukieltoa. Todennäköisesti jatkamme silti vaaleanharmaalla sohvalla yhdistettynä vaaleisiin tyynyihin ja mattoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villasekoite taitaa olla aika vaikea pestäväkin? Valkoiselle nahkasohvalle on onneksi aika hyvät puhdistusaineet esim. leather masterin stay bright -tuote. Vaaleanharmaa on toki vähemmän arka. :)

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig