2017/08/25

Lomatunnelmia RuotsistaMiten näin lomalla vietetyn blogitauon jälkeen tuntuukin aina hieman ehkä hankalalta palata blogin pariin? Tauon aikana sitä helposti pohtii, että onko siellä ruudun toisella puolella enää ketään ja miltä bloggaaminen ylipäätään tuntuu osana omaa elämää. Totuushan on, että blogin kanssa tulee hyviä flow-kausia, kuten myös sellaisia, että miettii onko itsellä blogille (eli teille lukijoille) mitään annettavaa. Ajattelin tämän tiimoilta kirjoittaa ihan oman postauksensa, sillä tällä hetkellä käyn aika rajua sisäistä kamppailua siitä, mitä elämältä ammatillisessa mielessä ylipäätään haluan -aika isoja kysymyksiä siis.Mutta palataan hetkeksi aurinkoisiin lomatunnelmiin Ruotsissa ennen kuin kahlataan taas hieman syvemmissä vesissä. Miten sitä tuntuukin, että Ruotsissa paistaa aina aurinko ja elämä hymyilee muutenkin? Tukholman keskustan terassikahvilat täyttyvät hyvin pukeutuneista, nauravista ihmisistä ja auringossa kimmeltävien rose -lasien kanssa kilpailee ainoastaan päivettyneiden ranteiden arvokellot. Iso osa on varmasti ruotsalaisten elämänasennetta, jossa kaikki on aina ihan fantastiskt! Asenne, jossa on varmasti meillä monella suomalaisella oppimista, mutta toisaalta -slaavijuuret, melankoliset joulujaulut ja sodan käynyt verenperintö  - teemme varmasti parhaamme niillä mitä on annettu. ;)


Syy lomailuun Ruotsissa oli oikeastaan sielunsiskoni, kummityttöni sekä heidän perheensä. Aina ei tosiaan tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan ja lomatunnelmaan auttaa helposti pelkkä maiseman vaihdos -alkulomasta teimme sen mökillä ja seuraavaksi oli aika siirtyä Ruotsin maisemiin. Ystäväni asuu perheineen ihanassa 30-luvun kerrostalossa, jossa on aivan mieletön vanhan talon tunnelma lankkulattioineen, ikkunasyvennyksineen ja marmoritasoineen.Ennen kuitenkin majapaikkaamme asettumista piipahdimme Tukholman taajimilla sijaitsevassa Stockholm Quality Outletissa - enpä aikaisemmin tällaisen shoppailukylän olemassa olosta ollutkaan tiennyt! Kylästä löytyivät niin Samsoe & Samsoe, By Malene Birger kuin Lexingtonkin, jotka kaikki ovat lempimerkkejäni pukeutumise saralla. Alennukset olivat jopa 70% ja nappasin mukaani niin Lexingtonin pyjaman kuin myös Samsoe & Samsoen sadetakin.
 Ja mitä sitä voikaan viedä tuliaiseksi ulkomaille kuin pientä luksusta Balmuirin tuotteiden muodossa? Kummityttöäni odotti ihana vaaleanpunainen kashmir-huivi ja Balmuirin lasten valikoima on muutenkin aivan syötävän suloinen.Ruotsin vierailun aikana piipahdimme suloisessa Nora -kylässä niin antiikkikaupassa kuin myös syömässä paikallista jäätelöä, syöttämässä sorsia ja ihailemassa mielettömän kaunista kirkkoa.
 Piipahdimme myös valtavalla hevostallilla seuraamassa ratsastuntia ja ruokkimassa hevosia. Samalla  nautimme myös jäätelöt tallialueella sijatsevan upean kartanon maisemissa. Ihan mielettömät tilukset kertakaikkiaan ja ei kai tuolta enää puuttunut kuin yksityishelikopeteriajelu macarons -varastoja päivittämään? Voin siis vahvasti myös suositella Ruotsia matkailumaana, sillä vaikka kyseessä onkin lähikohde, riittää tässäkin maassa paljon nähtävää ja koettavaa. Itseä kiinnostaisi joskus vielä vierailla Ruotsin vuoristossa sekä nauttia kesäpäiviä Etelä-Ruotsin Hamptons - tyylisellä villalla. Loppureissusta pääsimmekin hieman tähän tunnelmaan, sillä vietimme loppuloman Hotel J:ssä, joka sijaitsee saaristossa lähellä Tukholmaa. Hotellista on kuitenkin tulossa vielä oma postauksensa, sillä sen Hamptons- tyylinen sisustus teki ehdottomasti vaikutuksen - vai mitä pidätte?


Mutta nyt menen ristimään sormeni, että huomenna ei olisi tällaista hirveää sadesäätä, jota täällä etelässä olemme saaneet tänää todistaa. Suuntaamme nimittäin Kertun kanssa Busterin venekurssille - varoituksen sananen siis kaikille, jotka pyörivät Espoon rannikoilla - jos näette kaksi blondia toikkaroimassa veneen ratissa niin allekirjoittanut siellä vain seilailee.
Share:

2 kommenttia

  1. Teidän lomaa tulikin seurattua instagramin kautta tiiviisti. Ihanalta näytti. Ellei oma olo ja eteneminen alkaisu olemaan samaa luokkaa, kuin rannalle juuttuneella manaatilla, sitä olisi saattanut iskeä pieni lomakateus. :) Mutta ihanaa, että teillä oli ihanaa. Odotan tuota hotelli postausta mielenkiinnolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, voin vain kuvitella, millainen olo siellä viimeisillään raskaana on! Pian onneksi helpottaa. <3 Juu hotelli taisi olla juuri sinun toiveiden kesäkodin tyyliin, se oli omastakin mielestä todella ihana, vaikka ei yhtään tyyliseni!

      Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig