2013/08/06

Pieniä paloja pihasta

Meillä oli tavoitteena saada kesälomalla piha remontoitua. Emme kuitenkaan halunneet ottaa stressiä sen suhteen, joten päätimme, että remontti siirretään ensi kesään. Pihalta on kuitenkin nyt revitty kaikki kasvit pois -voin sanoa että ei ollut ihan pieni homma! ;)


Aluksi ajattelimme säästää osan istutuksista, mutta koska piha oli ollut niin pitkään hoitamatta ja etenoita yms. muita tuholaisia oli vaikka kuinka paljon, oli helpompaa vain hävittää kaikki kasvit (paitsi tänäkeväänä istutetut pionit) ja aloittaa ensi keväänä puhtaalta pöydältä. Yksi aidanvieruspuu jätettiin kuitenkin suojaamaan pihaa. 


Vanha punertava laatoitus on kulunut ja sammaloitunut, joten sen tilalle tullaan laittamaan joko uutta laattaa tai sitten puupatio. Muualle tehdään yksinkertaiset istutusaltaat, joihin tulee mm. havupuita, alppiruusuja ja pionipensaita. Päälle tulee mustaa tai ruskeaa haketta, osaan myös valkoista kiveä.


Eiköhän tuosta vielä söpö pikku piha saada, vähän vaatii vain kärsivällisyyttä (mitä se on?) ja aikaa. Patiosta olenkin postaillut jo tarkemmin täällä, se alkaa olla jo mallillaan. Ensi vuonna olisi sitten myös grillin hankinta edessä, olemme miettineet Weberin hiiligrilliä. Kokemuksia saa jakaa!

Millä te grillaatte? Vannotteko perinteisen hiiliigrillin vai ennemmin helpon kaasugrillin nimeen?
Share:

10 kommenttia

 1. Ihanat suunnitelmat :) Ihana siitä tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, toivotaan parasta! Paljon työtä vielä edessä ensi kesänä!! :)

   Poista
 2. Kuulostaa kivalta tuo suunnitelma. Raivaaminen ja kitkeminen on kyllä hikistä hommaa, sen olen huomannut.

  Meillä on Weberiltä sekä kaasugrilli, että hiiligrilli. Tietysti kaasugrilliä tulee käytettyä huomattavasti enemmän, oikeastaan päivittäin lähes puolet vuodesta. Hiiligrillillä grillaillaan kun halutaan fiilistellä. Eli valinta riippuu siitä miten paljon aikoo grilliä käyttää. Jos tietää että ei kovin usein grillaile, niin hiiligrilli on ihan muikea valinta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu aikamoinen homma oli!! Piha on ollut varmaan tuossa kunnossa 5 vuotta, ihan rehevöitynyt. Yhden kuolleen katajan juuretkin oli n. 80cm pitkät ja ne piti repiä maasta... Voin sanoa että jalat ja kädet on nyt mustelmilla ja naarmuilla, 2 muurahaispesää ja n. 100 etanaa on tuhottu!! :D Oho, teillä on molemmat sekä kaasu- että hiili! Enpä osaa sanoa, kuinka paljon sitten oikeasti tulisi grillattua, mutta onneksi sitä on nyt vuosi aikaa pohtia! :)

   Poista
 3. Hyvältä kuulostaa suunnitelmat!
  Me on tykätty Weberin kaasugrillistä juuri sen helppouden vuoksi. Kun tulee mieleen grillata, niin ajatus on yhtä kuin toteutus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaasugrilli olisi varmasti helppo, mutta toisaalta houkuttaa hiiligrillin tuoma maku ruokiin.. :) Katsotaan!

   Poista
 4. Hyvältä kuulostaa.
  Minäkin suosittelen Weberin kaasugrilliä sen helppouden vuoksi.

  t.Sanna

  VastaaPoista
 5. Jos muuten punertavat laatat sopivat suunnitelmiin, niin kunnon painepesuri pesu saa ihmeitä aikaa...sillä lähtee sammaleet ja lika, laatoista tulee ihan kuin uudet. Ja jos vielä laittaa jotain kivisuoja-ainetta niin värikin syvenee. Terhi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä!! :) Punertavat laatat ei ehkä ihan ole mieleen, mutta toki sopivat talon arkkitehtuuriin.

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig