2019/10/15

Sisustuksen persoonallisuus


Kaupallinen yhteistyö: DesenioSisustuksessa on monta aihetta, jotka ajoittain herättävät keskustelua. Yksi tasaisin ajoin esille nouseva teema on kodin sisustuksen persoonallisuus – tai ehkä tarkemmin sanottuna sen puute. Peräänkuulutetaan niitä koteja, jotka erottuvat massassa ja ilmentävät asukkaan persoonaa. Hämmästellään blogihittejä ja insakoteja, jotka toistavat samaa tyyliä keskenään. Kauhistellaan vuoroin valkoisille kodeille, joista tulee vain sairaalat mieleen, sekä sille, että joku haluaa sisustaa kotinsa suoraksi kopioksi huonekaluliikkeen kuvastosta.


Kuitenkin usean sisustusalan ammattilaisen kanssa asiasta keskusteltua, olemme alkaneet kyseenalaistamaan sen ajatuksen, että sisustuksen pitäisi ilmentää jotenkin asukkaan persoonaa – eikö vain riittäisi, että se on asukkaansa mielestä tyylikkään näköinen? Tarvitseeko vitriinissä olevia purjeveneitä alleviivaamaan meriharrastusta tai seinälle ripustettua pyörää tuomaan esille, että kyllä tässä taloudessa muuten poljetaankin? Vastaus on mielestäni tähän, että ei todellakaan! Mielestäni sisustuksen ei tarvitse ilmentää asukkaansa persoonaa sen enempää, kun hän sitä haluaa ikään kuin tahattomasti ilmentää (jos tosissaan tykkää niistä purjeveneistä, niin go for it!)Niin pitkän uran kuin olen sisustusalalla tehnytkin, ymmärrän toki kerroksellisuuden ja kodikkuuden tärkeyden, mutta tosiasia vain on, että loppujen lopuksi harvalla meistä on sitä isovanhemmilta perittyä antiikkilipastoa tai edesmenneen tädin designklassikkoa perittynä – tällöin sisustus luodaan niistä lähtökohdista, missä suurin osa tavaroista ostetaan joko uutena tai muualta käytettynä. Ja mielestäni tälläkin tavalla saadaan erittäin kauniita, asukkaalle mieluisia sisustuksia rakennettua. Sisustuksen ei siis tarvitse olla mitenkään persoonallinen ollakseen kaunis.


Yksi keskustelua herättävä aihe sisustuksen persoonallisuuteen kytkeytyen ovat esimerkiksi tällaiset printtitaulut, jotka monet ammattisisustajat kokevat liian persoonattomiksi. Itse puolestani koen ne aivan todella kivannäköiseksi lisäksi meidän olohuoneen sisustusta täydentämään!  Deseniolta meille valikoitui olohuoneeseen ohuilla metallikehyksillä viimeistellyt printit, joista olohuoneen valkoisen senkin päälle päädyin neliskanttiseen Bare skin-julisteeseen. Eteisen uudistunut ilme täydentyi puolestaan kultaisissa kehityksissä olevalla Soft touch-julisteella.


Olohuoneeseen eteisestä siirtynyt mustaa senkkiä rytmittää puolestaan nykyään Abstract Figures 3 sekä Three lines -printit. Nämä ohuet mustat metallikehykset olivat tulleet sitten viime kerran valikoimaan, ja ne tuovat mielestäni näille abstarakteille julisteille kivan modernin ilmeen – ei ehkä mitenkään turhan persoonallista, mutta ainakin todella tyylikästä!Mikäli itsekin haluat sisustukseen hieman vaihtelua, sain Deseniolta seuraajilleni alennuskoodin. Koodilla "SANNAINSPIRED" saat -25% alennuksen Desenion julisteista 15.-17.10 välillä (koodi ei koske kehyksiä eikä Handpicked- / Collaboration- / persoonaallisia julisteita).

Kauniita sisustushetkiä!


Share:

2 kommenttia

 1. Kauhunsekaisin tuntein odotan uuden kodin sisustamista ja sitä taulurumbaa.
  Mutta allekirjoitan sen, että minusta printit ovat oiva tapa täydentää sisustusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, jos saatte uuden kodin, kiva päästä laittamaan taas puhtaalta pöydältä. :)

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig