2019/10/06

Viikon vinkki: onnistuneen smoothien ainesosat

Ajattelin käynnistää täällä blogissa Viikon vinkki -postaussarjan, jossa nostan esille pieniä arjen huomioita ja helpottajia, liittyivät ne sitten sisustukseen, kauneudenhoitoon, muotiin, ruuanlaittoon tai hyvinvointiin. Nämä omat havaitsemani pienet vinkit monesti jäävät blogista pois, koska eivät tunnu antavan postauksen verran aihetta julkaisuun. Kuitenkin nämä ovat juuri niitä asioita, joista itse olen saanut muilta bloggaajilta aivan todella hurjasti apua oli kyse sitten vaikka hyvien sukkahousujen tai polttimoiden löytämisestä.


Ensimmäisen vinkkinä haluan kertoa kahdesta ainesosasta, jotka tuovat smoothie juomaan niin makua, kuohkeutta kuin myös terveellisiä ainesosia. Ihailen ihmisiä, jotka pyöräyttevät arjessaan vihermehuja alusta asti kaikki ainesosat pilkoten ja valiten, mutta itse haluaan turvautua helppoihin ja nopeisiin ratkaisuihin, mitä tulee vaikka aamupalasmoothien valmistamiseen. Olen myös usein smoothieta tehdessä ihmetellyt, miksi en saa siitä niin pehmeää ja hyväkoostumuksista kuin vaikka Jungle Juice-baarin smoothiet. Olen epäillyt, että syynä on joko amatööritasoinen smoothiekone tai sitten vain raaka-aineiden väärä suhde. Mutta ei, kyse onkin vain yhdestä tärkeästä ainesosasta, jota vahingossa päädyin testaamaan.


Smoothien kuohkeuttaa ihan tavallisesta ruokakaupasta ostettava proteiinijauhe, joista itse tykkään käyttää nykyään vanilijan makuista versioita. Tämä ainesosa tekee liian terveelliseltä maistuvasta vihersmoothiestakin sopivan makean ja nautittavan välipalan. Toinen jauhe, jota tykkään lisätä smoothieen välttääkseni kaiken pilkkomisen, on tuo Puhdistamon viherjauhe, joka sisältää mm. pinaattia, nokkosta ja spiruliinaa sekä maitohappobakteereja. Nämä ainesosat ovat omiaan madaltamaan matala-asteista tulehdustilaa, josta kerroinkin Kohti terveempää elämää -postauksen yhteydessä.


Muiden ainesosien osalta onkin sitten vapaat kädet, itse tykkään suosia valmiiksi pilkottuja pakastemangoja, banaania ja kauramaitoa sekä lisätä mielen tai jääkaapin sisällön mukaan yrittejä tai marjoja. Tämän kuvissa näkyvän smoothien reseptin halusin jakaa, koska tästä tuli erityisen terveellinen, mutta ei kuitenkaan hyvän maun kustannuksella.


2 kiiviä
2 banaania
2 mangoa
hunajaa
kauramaitoa
2 rkl viheruutetta
1dl vanilijan makuista proteiinijauhetta
1 puristettu lime
mintunlehtiäShare:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig