2018/09/02

Aamupalahetki mökillä


Kesän kuukaudet taittuivat eilen syksyyn ja syksy ainakin itselle tarkoittaa usein huomion kiinnittämistä kotiin sekä sisustusasioihin. Tässä kuussa on tiedossa paljon tapahtumia sisustuspuolella, joista monella varmasti päällimmäisenä mielessä Habitare-messut 12-16.9 Helsingin messukeskuksessa (jonka tiimoilta löytyykin arvonta Instagramin puolella). Viime syksynä jaoin teidän kanssa sisustusvinkkejä syksyyn ja tänä vuonna voisi olla aika vaikka hyvinvointivinkeille. Kuten aikaisemmassa postauksessa kirjoitinkin, tarkoituksenani on viettää syksy tasapainoa etsien.


Itse olen arjen rutiineista sekä syksyn saapumisesta todella innoissani, sillä rakastan kääriytyä lämpimiin neuleisiin ja saada elämään taas jo kaivattua ryhtiliikettä. Lomailu on ihanaa, mutta jokapäiväinen jäätelön syöminen sekä aivot narikassa oleminen tuntuu huomattavasti mukavammalta, kun sitä rytmittää rutiinejakin sisältävä arki. Halusin kuitenkin näiden kuvien myötä vielä palata hitaaseen aamuun mökillä, jonka sisustuksesta kirjoitinkin jo hieman tässä aikaisemmassa postauksessa. Oikeastaan aamut alkoivat kohtalaisen helteisinä ja sängystä sai suoraan pulahtaa järveen – sekä ottaa kahvikuppi mukaan laiturille ja vain rauhassa ihastella uuteen päivään heräävää luontoa.


Mökin makuuhuoneessa tavoiteltiin kaupunkikodin sijaan tummaa ja tunnelmallista kokonaisuutta, joka saatiin luotua niin harmaiden Familonin pellavapussilakanoiden kuin kudotun torkkupeiton avulla*. Mökin kaikki sängyt ovat Jensenin valikoimista, sillä koen, että mökillä ja lomalla jos joskus on tärkeää nukkua kunnolla. Lexingtonin kupit ovat jo todella vanhat ja ne ovat siirtyneet mökille aikaisemmasta kodistani. Stockmannin tarjotin on niin ikään näitä kotituomisia, eli hyväkuntoisia tavaroita, jotka eivät kuitenkaan tyylillisesti ole enää löytäneet paikkaansa kodista. Samaa linjaa jatkaa Fritz Hansenin Kaiser Idell valaisin, joka tuotiin kotoa mökille. Uutena tilaan on oikeastaan hankittu ainoastaan Ikean musta Hemnesin yöpöytä, joka jatkaa samaa Hemnes-sarjaa, mitä muissakin mökin tiloissa on käytetty.


Koska itselläni ei ole enää lapsuudenkotia jäljellä, mökki on saanut erityisen paikan sydämessäni, sillä se on enää ainut ympäristö, jossa pääsen fyysisesti kiinni lapsuusmuistoihin. Varmaan joka kerta, kun käyn mökillä, alitajuntani puskee pintaan tunnemuistoja. Ajattelimme suunnata vielä syksyllä mökille ihastelemaan ruskaa sekä laittamaan pihaa kuntoon talvea varten. Ehkä siinä samalla saa siivottua muutaman asian taas mielestäkin.*Tuotteet saatu bloginäkyvyyttä vastaan

Share:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig