2018/08/07

Kylässä: Vilken idyll i Sverige

Terveisiä täältä Ruotsista! Saavuimme eilen Tukholmassa vietetyn päivän jälkeen Noraan, jossa ystävämme asuvat perheensä kanssa. Tukholman vinkit sekä sisustusinspiraatiota Kuninkaan linnasta ajattelin tarjota teille hieman myöhemmin, mutta en malttanut olla ensin esittelemättä teille ystäviemme upeaa villaa, johon he muuttivat tänä keväänä.


Vuonna 1913 rakennettu hirsirunkoinen talo on neljässä kerroksessa ja en ole voinut oikein kuin huokailla ihastuksesta täällä – talo on juuri sellainen ruotsalainen idylli (tai tarkemmin sanottuna jävla idyll), kun vain kuvitella saattaa. Natisevat lankkulattiat, ristikkoiset patterinsuojat, erkkeri-ikkunat, kakluunit ja muut vuosisadan alun historian havinaa huokuvat elementit luovat taloon lämpimän tunnelman.
Talon henkeen sopivat pastelliset tapetit, puolipaneloinnit sekä värikkäät lasi-ikkunat alleviivat talon huvikumpumaisuutta ja saavat ymmärtämään, miksi uudet talot tuntuvat aina tällaisen jälkeen jotenkin niin kylmänoloisilta. Mukulakivikadut johdattelevat läheisen järven rannalle, jonka varrella kahvilat notkuvat paikallista jäätelöä, omenalimua sekä toast skagenia.
Klassiset sinikukalliset astiat sekä pehmeät, pastelliset tekstiilit viimeistelevät tämän kauniin kodin tunnelman, jonne todellakin voisin vaikka jäädä asumaan. Onni on ystävä, jolla on näin uskomattoman hyvä maku sisustuksen suhteen, niin pääsee nauttimaan tällaisista upeaista puitteista aina lomien merkeissä.
Kirjoitan blogiin usein designista, mutta se ei todellakaan tarkoita, että ihailisin vain koteja, joissa on designia - itseasiassa monesti päinvastoin. Itseäni miellyttää hyvin klassinenkin tyyli, jossa ei ole ripaustakaan modernin aikakauden muotoilua, mutta yhtä lailla klassisen ja modernin designin yhdistelmä – katsokaapa vaikka näitä Kartellin Victoria Ghost -tuoleja kuluneen ajopuisen pöydän ympärillä! Kontrastit todellakin toimivat sisustuksessa luoden lämpöä ja jännittäviä kokonaisuuksia.
Näistä pörrösandaaleista tulikin jo kyselyjä instan puolella ja ne ovat Tukholman Zara Homesta. Niin ikään Tukholmasta lähti kummitytölleni ja hänen siskolleen matkaan Livlyn sisaruspaidat, joita onkin vielä heidän verkkokaupassaan saatavilla. Täällä on mennyt ensimmäinen päivä oikeastaan lasten kanssa touhutessa (prinsessapuvuissa järjestetyt päivätanssit, jalkapallo-ottelu, sekä rantaboulevardilla kävely on ainakin ehditty jo kokea) sekä Noran kujia kävellessä. 


Täällä on jokaisen kulman takana ihania antiikkia myyviä liikkeitä, joten olen enemmän kuin kiitollinen, että emme ole pakettiautolla liikkeellä. Huomiseksi on luvattu hellettä, joten suuntaamme varmaankin Noran hiekkarannalle, joka on tästä talolta ihan kivenheiton päässä. Mahdollisesti pääsemme myös kokeilemaan pitkästä aikaa sup-lautailua, joka onkin aivan ihanaa kesäpuuhaa.
 

Sellaisia kesäisiä terveisiä täältä Suomenlahden toiselta puolelta, vietämme tosiaan täällä viikon verran ja sitten suuntaamme autolla Oslon kautta Stavangeriin – ja mitä olen kuullut, ei niissä Norjan maisemissakaan pitäisi olla valittamista!

Share:

2 kommenttia

  1. Miten ihana. 😍 Kyllä tuollaisessa paikassa voisi lomailla. Ja ihanat sisaruspaidat. Pitää varmaan etsiä vastaavat meidän tytöille. Juuri nyt olen aivan fiiliksissä, kun löysin heille samanlaiset syystakit. ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä muuta sano! Tuntuu, kuin oltaisiin tultu Ruotsiin maalle, mikä on tosi ihana. Sisaruspaidat näin ihan sattumalta kävellessäni Livly-liikkeen ohi ja ne on munkin mielestä ihan nappi! Samanlaiset syystakit kuulostavat mahtavalta, itsekin katsoin kummitytölleni sekä hänen siskolleen samanlaisia trenssejä. <3

      Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig