2014/06/05

Kaikki paitsi purjehdus on turhaa


Eilen oli ihan mieletön päivä niin säiden kuin tapahtumiensakin puolesta. Pääsimme Kuinka purjehtijaksi tullaan -blogin Nooran sekä Henri Lloydin järjestämälle päiväpurjehdukselle Helsingin rannikkolle. Purjeet nosteettiin Liuskaluodon kupeessa ja veneenä meillä oli HSS:n SM40, joita käytetään mm. kilpapurjehduksessa.


Ennen vesille menoa jännitti hurjasti, sillä en ollut aikaisemmin purjehtinut, mutta pelko haihtui nopeasti päästessämme tositoimiin purjeiden nostamisessa ja köysien veivaamisessa. Meillä oli oppaana kokenut purjehtija Henrik, joka on itse seilannut maailman ympäri pari kertaa -aika kunnioitettavaa! 


Reissun aikana vilisi hurjasti purjehdustermejä, joista suurin osa jäi vielä pimentoon keskittyessäni nauttimaan matkasta ja tuulenvireestä kasvoilla (ah, mikä klisee, oikeasti sekä puhelimen kamera että järkkäri vaihteli vain kädessäni yrittäessäni ikuistaa hetkeä).Itsekin sain pitkän matkaa olla ruorissa, jonka mokkaisen verhoilun ihastelu sai kanssamatkujissa kummallisia katseita aikaan -sisustussuunnittelija on näköjään sisustussuunnittelija vaikka sitten purjehdusvaatteissa!


Ja miten mahtavaa meillä olikaan! Tuuli kuljetti kovaa vauhtia, välillä vettä tulvi yli äyräiden ja tuuli tuiversi niin, että piti vetää takkia tiukemmalle. Välillä puolestaan aurinko paistoi suoraan kohti siten että tuli pohdittua mitä suojakerrointa tulikaan laitettua aamulla nassuun. Raikas meri-ilma, vapaudentunne, tuulen suunnan aistiminen sekä rannalle hylätyt arkihuolet saavat varmasti monet palaamaan merille -meditointia parhaimmillaan! Olen ehdottomasti hurahtaja tyyppiä ja oivalsin aika pian, mikä saa tavallisen maakarhunkin ajattelemaan, että kaikki paitsi purjehdus on turhaa. 


Mahtava retki päätettiin Skifferin herkullisiin pizzoihin, täytteenä mansikkaa, vuohenjuustoa, pinjansiemeniä sekä rucolaa. Tämän jälkeen suunnattiin vielä Mattolaiturille juomaan ankkurimaljat -skål!


Mukaan lähti Henri Lloydin goodie-bagin lisäksi mielettömiä muistoja, suuri purjehduskärpäsen puraisu ja toivo siitä, että tämän tytön purjehdukset eivät olleet vielä tässä.

Joko mennään uudestaan?

// Sailing with Henri Lloyd and absolutely loving it!
Share:

12 kommenttia

 1. Kivalta reissulta näyttää! -Tuija

  VastaaPoista
 2. Näyttää hyvältä ja kuulostaa juuri siltä, kuin purjehduksen parhaimmillaan tulisikin kuulostaa! Mikäli purjehduskärpänen puri todella ja haluat jatkaa harrastusta suosittelen esim. seuramme Lady Sail Cliniciä, joka on kolme iltaa. http://www.esbosegelforening.fi/seglingskurser/seglingskurser-for-vuxna/esf-lady-sail-clinic

  VastaaPoista
 3. Voi vitsit teillä näyttää olleen hauska reissu! :) Ja reissunjälkeiset eväätkin aika kohdillaan. Tämä Nooran arvonta oli kyllä ehkä yksi blogihistorian kivoimmista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ehdottomasti samaa mieltä! Tällaiset elämykset on monesti kivempia kuin pelkkä tavara! :)

   Poista
 4. Onpas ihania kuvia, ollut varmaan huikea reissu. Itsekkin tykkäisin hirveästi päästä joskus, mutta ei ikävä kyllä ole kellään tutulla venettä :( Pitää tyytyä moottoripyöräilemään (kyydissä) ahkerasti koko kesä :D

  http://tartu-hetkeen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihan mieletöntä!! :) Ei ole munkaan tutuilla purjeveneitä, ehkä oma sitten joskus.. :)

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig