2014/06/01

Hyvä valaistus


Hyvä valaistus on tarpeeksi tehokas tai tunnelmallinen, mutta ei häikäise.
Hyvä valaistus muuttaa tilan tunnelmaa positiivisesti, eikä luo turhia varjoja.
Hyvä valaistus on mielestäni yksi tärkeimpiä tekijöitä, kun mietitään kodin sisustusta.

Sen lisäksi, että kannattaa olla tarkka valitessaan valaisimia, kannattaa olla myös tarkka valitessaan polttimoja. AJ -valaisin on suunniteltu himmeiden hehkulamppujen aikaan, mutta koska hehkulamput on menneiden talvien lumia (ellei satu diilaamaan niitä vaikka Thaimaasta), hyvän polttimon etsintään voi joutua kuluttamaan aikaa. Louis Poulsenilla on onneksi lista sopivista ja niin sanotuista oikeista polttimoista heidän valaisimiinsa. Vääränlaisella polttomolla valaisimen suunnittelu ei pääse oikeuksiinsa, vaan valosta saattaa tulla vaikka liian pistävä. Omissa Louis Poulsenin valaisimissa käytän Duralampin polttimoita, jotka kertaostoksena ovat hieman arvokkaampia, mutta lampun palaessa loppuun ei tarvitse uusia koko polttimoa, vaan ainoastaan polttomon sisällä oleva halogeeni. Vihreän ajattelun lisäksi nämä myös antavat kauneimman valon ja valaisimet pääsevät näin oikeuksiinsa.


Tässä hieman pähkinänkuoressa pari valaistusasiaa, Sannan sisustuskoulu palaa taas! :D

// Few tips for lightning

Share:

12 kommenttia

 1. Tykkään paljon enemmän hehkulampun valosta kuin tollasen halogeenipäisen. Kiva kuulla että tollasia himmeitääkin on saatavilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta sano! Musta halogeenipäiset häikäisevät aika kovasti ja tuo himmeä tuo kauniin valon. :)

   Poista
 2. Olen lähes ummikko näissä uusissa energiansäästölampuissa, vaikka vihreää ajattelua noin ylipäänsä kannatankin. Meillä on vielä varastossa vanhoja kunnon hehkulamppuja... Ja kun nyt valaistuksesta tuli puhe, niin tykkään tosi paljon pöytä- ja lattiavalaisimista; kelmeää valoa antavia kattovalaisimia kammoan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sama täällä! :) Hahaa, ois varmaan itsekin pitänyt jemmata hehkulamppuja :D

   Poista
 3. Upea sängynpääty. Mistä olet hankkinut?

  VastaaPoista
 4. Hei Sanna! Tämän blogin innoittamana olen nyt ostanut itselleni kaksi Louis Poulsen -valaisinta. Mitä lamppuja suosittelet AJ- ja pH5-valaisimiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihana kuulla!! :) Onnea ihanista hankinnoista! Suosittelen molempiin duralampin polttimoita, joita ainakin vepsäläisellä myydään. Niihin on omat suosituksensa, että mikä polttimo valikoimista kannattaa ottaa. Asutko missäpäin/missä on lähin myymälä?

   Poista
 5. Heippa ja kiitos nopeasta vastauksesta! Lanternan Vepsäläinen on minua lähellä. Täytyypä käydä siellä ostamassa polttimot.

  VastaaPoista
 6. Höh, luulin kirjoittaneeni tähän kommentin mutta se ei ollutkaan näköjään tallentunut. No mutta, kiitos siis super paljon vinkistä! Lanternan myymälä on meitä lähinnä, eli suuntaan sinne siis. Tällä hetkellä valaisimessa on, kröhöm, Ikean polttimo.

  Toivottavasti muuten myös johtoja saa varaosina, lyhensimme sitä nimittäin hieman liikaa. Valaisinta pitäisi laskea vielä 10 cm alemmas. Johtokuvun alle kun ei kuulemma miehen mukaan mahdu senttiäkään ylimääräistä johtoa. Eli vinkki teille, jotka olette ph5:ta ostamassa: kannattaa mallata korkeus huolella.

  Mutta upea tuo valaisin kyllä on! Valo tulee todella kauniisti. Mukavaa joulun odotusta sinulle Sanna.

  VastaaPoista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig