2014/01/30

pala paratiisia, osa 2


Ehdottomasti yksi kohokohta Thaimaan reissulla oli vierailu tuolle Ko Raya Yain paratiisisaarelle. Turkoosia vettä, valkoista hiekkaa, palmuja ja kookosvettä -voiko täydellisempää paikkaa olla! Teimme sinne omatoimiretken ja hinnat vaihtelivat hurjasti, joten kannattaa varautua Thaimaassa aina kilpailuttamaan ja tinkimään. Esimerkiksi me maksoimme reissusta 1200 bathia (n. 29e) yhdeltä ja hotellilla suurinpiirtein samaa reissua tarjotiin hintaan 4000 bathia (n.96e). 

Paratiisisaari sijaitsee Phuketin eteläpuolella, ja sinne pääsee parhaiten ensin matkustamalla autolla satamaan, josta pikaveneellä (ja muutamalla aaltopompulla) reilu puolentunniin matka saarelle. Saarella on vain kolme hotellia ja muutama ravintola. Tuo ranta, jolla vierailimme, on The Racha -luksushotellin yksityisranta, mutta se on päivisin täynnä turisteja, joten jos itse menisin kyseiselle saarelle pidemmäksi aikaa, valitsisin ehkä mieluummin hotellin toiselta, rauhallisemmalta rannalta.

Ihana paikka kaikenkaikkiaan ja varmasti tuonne tulee suunnattua joskus uudemman kerran...
Share:

14 kommenttia

 1. Uuuh, miten ihania kuvia <3
  Mutta herttileeri, miten tuo saari on muuttunut (no joo, aikaakin on kulunut vuodesta 1997 jonnin verran :D). Silloin siellä ei tosiaan ollut edes sähköä, saatikka mitään hotellia. Eikä noita veneitä rannassa. Mutta hiekka ja meri näyttää taivaalliselta. Oliko siellä vielä värikkäitä kaloja ihan rannassa? Ajattelimme, että käymme tuolla nyt reissullamme ja lapsille ehdoton vaatimus ovat ne värikkäät kalat :)

  Ihania reissutunnelmia välittyi kuvien välityksessä jo edellisessä postauksessa ja hotelli oli kyllä aivan fantastinen sisustuksineen kaikkineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä muuttunut noista sun kuvailuista! Oli ihan täynnä turisteja päivällä tuo ranta, että siitä nuo veneet. En nähnyt värikkäitä kaloja, lieneekö kadonneet turismin lisääntymisen myötä paremmille vesille? Toivottavasti kuitenkin onnistutte bongaamaan niitä jostain! :) Ihanaa, teillä on vielä reissu edessä, onnekkaat!!

   Poista
 2. Mieleni halajaa takaisin Thaimaaseen...<3 kiitos kuvamatkasta.:)

  VastaaPoista
 3. Voi miten ihanilta sun matkakuvat näyttävätkään :) Tonne mä haluan kyllä joku päivä.
  IHANAA JA PIRTSAKKAA PAKKASPÄIVÄÄ kaima

  VastaaPoista
 4. Ihana nähdä kuvia Rachalta! Olimme siellä vuosi sitten syksyllä, kun veljeni ja hänen suomalainen vaimonsa viettivät siellä häänsä ja isäni juhli merkkipäiviään. Nautin siitä hetkestä, kun veneet rannasta lähtivät ja saarelle laski hiljaisuus samalla kun aurinko laski taivaanrantaan. En ole eläessäni nähnyt missään trooppisella rannalla niin pehmeää hiekkaa, kuin Rachalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, häät tuolla! Kuulostaa mielettömältä! Toi hiekka oli kylä jotain käsittämätöntä.. samoin vesi.. :)

   Poista
 5. Huippu paikka, ihan paratiisi. Itsekin olen tuolla käynyt ja ei voi kun ihailla tuota luonnon kauneutta mikä siellä on. Ihan mahdoton matkakuume tuli näistä sinun kuvista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä todellakin! Kiva kun niin monet ovat päässeet vierailemaan tuolla! :)

   Poista
 6. Oi mitä kuvia! Saari on mullekin tuttu paikka, kävimme siellä vuoden 2011 Thaimaan matkallamme. Oli kyllä juuri niin paratiisisaari kuin mitä kuvissa näyttääkin :) Me teimme saarelta myös sukellusretken, joka on yksi unohtumattomimpia kokemuksia.. Meinasin lyyhistyä tuolle pehmeälle hiekalle painava happipullo selässäni, meressä sitten helpotti ja kohta näimmekin jo mitä upeimpia kaloja ja koralleja! Tuonne voisin lähteä milloin vain uudelleen :)

  VastaaPoista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig