2013/07/30

Hyvinkään asuntomessut ja sisustuksen trendit


Tänään oli vuorossa paluu sorvin ääreen lähes viiden viikon kesäloman jälkeen. Aluksi pyörin ja hyörin töissä hämilläni, mutta sitten taas kaikki alkoi sujumaan vanhalla rutiinilla - ihan niinkuin ei olisi pois ollutkaan. Lomalla kaipasin meidän hersyvää työporukkaa ja mukavia asiakaskontakteja. Vaikka on mukava lomailla niin on kiva myös olla takaisin remmissä. Mieleinen ja toimiva arki on kuitenkin se tärkein juttu mulle, lomailla ehtii niin vähän aikaa vuodesta.

Koska varmasti teistä monet ovat seurailleet blogien asuntomessupostauksia ja vierailleetkin messuilla, ajattelin postata messuista sisustuksen trendien näkökulmasta. Mikäli itselläni olisi esimerkiksi talon rakennus ajankohtainen, olisin keskittynyt messuilla varmaan vertailemaan passiivitalojen ja hirsirunkojen plussia ja miinuksia. Se projekti siintää kuitenkin jossain tulevaisuudessa (jos sielläkään), joten keskityin lähinnä messujen sisustukselliseen antiin.Vanhaa kulunutta puuta yhdistettynä moderniin, jopa minimalistiseen sisustukseen löytyi useastakin kohteesta. Itselle tuo trendi on hyvin mieluinen, sillä tykkään, että kaiken sen modernin seassa on jotakin, joka pehmentää kokonaisuutta.

Betoniset pinnat niin ruokapöydissä, sohvapöydissä, lattiamateriaaleissa kuin keittiötasoissakin jatkaa suosiotaan -varsinkin yhdistettynä pehmeämpien elementtien kanssa.  Luonnonläheisyys, pellava sekä maanläheinen sävymaailma tulivat myöskin esille useain kohteen sisustuksessa. Yksityiskohtina näkyi moderneja kasveja, kuten oliivipuita ja pihalta poimittuja luonnonkukkia sekä orkideoita.Sohvissa ja nojatuoleissa pistivät silmään keveys sekä korkeat ilmavat jalat.Ja tottakai jokaiseen kotiin mahtuu ainakin yksi String Pocket-hylly. ;)

 Höyhenen keveät huonekalut ja valkoisesta putkesta muodostetut kapeat linjat tulivat myöskin esille.Kelim värit, Balmuirin ylelliset viltit ja lepakkotuolit yksittäisinä bongausina.
 Marmori, jopa seinällä ja lattialla yhtäaikaa ja erivärisinä (??). Myöskin marmori-imitaatiota oli käytetty. Tässä ei ehkä kuitenkaan asia, jossa kannattaa päätyä halpaan kopioon, nimimerkillä 90-luku vielä muistissa.


Pelkistetyt saunatilat, askeettisuus ja mänty materiaalina.


 Kupari ja Beni Ouarain -henkiset matot näyttäytyivät nekin messuilla, joskin vain pieninä ripauksina. Yhdessä kohteessa tosin oli kuparista tehty katto, bongasitko?


Psst! Etsi kuvasta hiirulainen? ;)

psst! Tiesitkö että tässä kuvassa on Adean uusittu versio Band sohvasta?

 Yksi asuntomessujen ehdoton teema oli mielestäni arjen luksus, joka tuli esiin suurina patioina, ylellisinä pesutiloina, makuuhuoneen suihkutilaan yhdisettyinä höyrysaunoina sekä näin ulkoporealtaina, joita bongasin useammastakin kohteesta. Kyllä kelpaisi tuolla lillua työpäivän jälkeen, eikö?

Sellaisia bongauksia täällä päässä.

 Joko siellä ruudun toisella puolella on käyty messuilla ja jos, niin mitä pidit? Oletko trendinenäni kanssa samoilla linjoilla vai menikö vainu ihan hukkaan?

Share:

16 kommenttia

 1. Oltiin käsittääkseni samaan aikaan messuilla, Kertun blogissa jo asiasta mainitsin. Tykkäsin kyllä tästä sun näkökulmasta tosi paljon ja samoja juttuja joiltain osin bongailin messuilta. Keskityin yksityiskohtiin lähinnä, mullakaan kun ei tuota talonrakennusprojektia ole odotettavissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kun hauskaa! :D Ei sitten törmätty. Kiva kuulla että näkökulma oli mieluinen, sielläkin keskityttiin yksityiskohtiin siis!! :)

   Poista
 2. Hyvä vainu! Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta. :) Itseäni ei nämä tämän hetken trendit hirmusti sytytä, mutta kiva näitä on katsella. :)

  VastaaPoista
 3. Ihan voisi olla tämä postaus myös minunkin blogistani :)

  Samoilla linjoilla - en ole vaan ennättänyt lauantaista Asuntomessu käyntiäni vielä päivittämään blogiini :)

  t.kaima

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla! Laita vain omastakin käynnistä ja näkökulmistasi postaus! :)

   Poista
 4. Siis aivan kerrassaan upea tuo yhden kohteen seinämaalaus! Hieno tehostetapetin korvike :)ulkoporeamme olis niin luksusta saada myös itselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä upea!! :) Ulkoporeamme on haave numero 1 sitten joskus ;)

   Poista
 5. Hienoja kuvia! Itselläni edelleen purkamatta messukuvat, joita tuli napattua parin viikon takaa satoja. Huh! Tuo vanha puinen kaappi osui omiinkin silmiini, ihan mieletön! Ja pintamateriaalit olivat mielestäni mahtavia - betonia, marmoria, puuta, luonnonläheisiä lämpimiä sävyjä. Oih, oli nättiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on varmasti kamera laulanut ja salama välkkynyt!! :) Kaappi on ihana!! <3

   Poista
 6. Monissa kuvissa oli tosi ihanan näköisiä juttuja. Mä tykkään noista Stringhyllyistä ja haluaisin niitä itsellekin. Tosin onhan niillä hintaa jonkun verran. Mistään eläinmatoista en kyllä tykkää ja tuo värikäs matto ei oo mun mieleen, mutta värikkään maton alla olevassa kuvassa oleva matto on todella ihana. Aika neutraali ja muutenkin kiva. Ruutukuvio on kans kiva.

  Noi kaikki sohvat ja nojatuolit on tosi ihania. Mä en yleensä hirveästi tykkää ruskeasta, mutta oon huomannut että ruskea nahka on tosi hienon näköistä esim. nojatuoleissa ja takeissa. Meille ei ehkä kovin hyvin sopisi vaaleat sohvat, mutta tykkään niistä jotenkin ihan tosi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi konjakinruskea nahka puhuttelee muakin, vaikka yleensä en ole nahan ystävä sisustuksessa! :) Taitaa olla ihailemasi matto Hanna Korvelan mattoja, ellen väärin näe.. :)

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig