2013/05/06

Sä oot silkkii


 Heippa vaan! Tässä on ollut hieman blogihiljaisuutta, kun koti on kosteusvauriorempan takia mullinmalliin (ei voi kuvata kotia) ja ostolakko on ollut päällä (ei voi esitellä ostoksia). Lisäksi aloitin yhden todella mielenkiintoisen kirjan, joka on vienyt mut ihan mukanaan! Ihan käsittämätöntä, miten sitä voi uppoutua johonkin kirjaan niin, että aina tarttuu siihen kun pääsee kotiin ja illallakaan ei malta mennä nukkumaan.


Petasin pitkästä aikaa meidän sängylle silkkisen päiväpeiton ja olen tehnyt makuuhuoneessa hieman järjestelyjä. Ikean Hemnes lipasto tuntui tuohon sängyn vasemmalle puolelle liian isolta möhkäleeltä, joten päätin, että se saa lähteä ja laitan sen piakkoin Huutonettiin myyntiin. Ihana ja toimiva lipasto tosiaan, jos joku on vailla. Nyt siinä on sitten paikka toiselle PK22-tuolille ja pienelle pöydälle valaisimen kera. Tuohon voi vaikka istahtaa lukemaan ja nostaa jalat rahille tai vaihtoehtoisesti kuorruttaa koko tuolin vaatteilla.


Tuo silkkinen päiväpeitto ei olekaan mikä tahansa päiväpeitto, vaan sillä on ihana tarina. MBTM-products tuottaa päiväpeittonsa maaseudun yksinhuoltajaäideillä Intiassa. He ovat hankkineet näille äideille ompelukoneet, jotta ne voivat tienata kotoa käsin, eikä heidän tarvitse muuttaa kaupunkiin slummeihin. Minusta tuollainen eettinen tarina aina parantaa tuotteen arvoa.


Tämän saman valmistajan valikoimissa on myös ihania silkki-ja puuvillamattoja, jotka on tehty samalla yhteiskuntavastuullisella periaatteella. MBTM-Productsin yhteistyökumppani Intiassa on liittynyt lapsityövoimavastaiseen toimintaan, ja siellä huolehditaan, että lapsityövoimaa ei näiden mattojen kutomiseen käytetä. Useat Intiasta tulevat matot ovat käsinsolmittuja, ja niiden kutomiseen valitettavan usein käytetään lapsityövoimaa. Lisäksi osa tuloista menee hyväntekeväisyyteen, lasten olojen parantamiseen Intiassa.


Meiltä löytyykin tuollainen puuvillaviskoosimatto jo pellavansävyisenä olohuoneesta, seuraava hankinta on samanlainen valkoinen matto makuuhuoneeseen osittain sängyn alle. Puuvillaviskoosi on todella ylellinen materiaali ja tuntuu ihanalta jalkojen alla.


Maija allekirjoittaa saman. ;)


Testailin tuota mattoa tuohon sängyn viereen ja pieni kävi sille nukkumaan. Oli vissiin hänelle ihan riittävä maton koko. <3 Voiko olla suloisempaa.

Vaikuttaako siellä eettiset arvot ostopäätöksiin?

Edit: Jos aikaisemmin makuuhuonekuvissa näkynyt Hemnes-lipasto kiinnostaa, niin sitä voit huutaa täällä.
Share:

22 kommenttia

 1. Ihana, puhdas ja raikas tunnelma huoneessa! Varsinkin toi sängynpääty otti silmääni, saako kysyä mistä olet sen hankkinut? :)

  Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heli! Pääty on Jensenin valikoimista, sitä myy Vepsäläinen. :)

   Poista
 2. Niin ihanan vaaleaa ja valkoista, ah! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Musta on just ihanaa, kun makkarissa on paljon vaaleita sävyjä, ne jotenkin rauhoittaa :)

   Poista
 3. Niin kaunista, ihana tuo päiväpeitto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Päiväpeitton on joku 5 vuotta vanha ja edelleen toimii hyvin :)

   Poista
 4. Ihanan raikas makuuhuone! Itsekkin haaveilee valkoisesta päiväpeitosta jossain vaiheessa... :)

  VastaaPoista
 5. Kaunista, vaaleaa ja selkeää. PK22-tuoli on herkku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. PK22-tuolit olivat pitkäaikainen haave, joka viimesyksynä toteutui pienen onnenkantamoisen johdattamana ;)

   Poista
 6. Voi Maija. <3
  Ja siis toi makkari on upea. Kyllä minua kiinnostaa tuotteiden alkuperä. Aina ei pääse ihan pintaa syvemmälle, mutta onneksi nykyään vastauksia saa, kun osaa kysyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maija on ihan höppänä kun luuli että hänelle on nyt peti siinä matonpalasessa :) Olisi hyvä, jos tuotteiden alkuperistä olisi enemmän haloota noiden firmojen kohdalla, jotka niihin eettisiin asioihin panostaa. <3

   Poista
 7. Kaunista! Mikäs se noin mielenkiintoinen kirja on? :) Jos itsekkin taas innostuisi lukemaan.

  VastaaPoista
 8. Mä en voi olla ihastelematta pikku-Maijaa. On hän vaan niin suloinen <3. Ja tiedän niin sen tunteen, kun kirjaan jää koukkuun. Olen niin ailahtelevainen lukija, että välillä on todella pitkiä aikoja etten lue laisinkaan, ja toisinaan taas jään juurikin noin kiinni kirjan lumoihin, että menee pitkiä toveja sen parissa :)

  Minulla olisi sinulle haastetta blogissani!

  VastaaPoista
 9. Päiväpeitto enemmän kuin ihana :D. Mistä ihmeestä sellaisen voi hankkia? Ja minkä hintainen oli? Yritin googlata, huonolla mestyksellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kyseessä on MBTM:n silkkipäiväpeitto ja sitä myy Vepsäläinen. Hinta taitaa olla siinä 300e kieppeillä. :)

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig