2020/05/04

Kun yksi on jo valittu: Festivo kylmälaitteet

Kaupallinen yhteistyö: Festivo


Meillä uuden kodin etsintä käy kuumana edelleen ja näiden asuntohaaveiden keskellä olemme pohtineet vaihtoehtoa myös rakentaa oma talo tai remontoida joku hyväpohjainen asunto mieluisaksi. Kaikki kotiin liittyvät asiat kiinnostavatkin nyt kovasti ja täällä on tilattu jo parkettimalleja sekä maalisävyjä tulevia suunnitelmia ajatellen.

kuva tääl

Yksi tärkeä osa uutta kotia tulee luonnollisesti olemaan keittiö. Haaveilen edelleen tietyistä samoista asioista, joita nykyisessä kodissakin olen päässyt toteuttamaan - kvartsitasot ja messinkinen hana muutamia mainitakseni. Vielä haaveissa olisi mm. saareke sekä hieman klassisempi ovimalli peilikuvioinnilla, mutta keittiön lopullisen ulkoasun määrittelee talon tai kodin muu tyyli: moderniin kotiin en ehkä tällaista hieman klassisempaa tulisi valitsemaan.




Jos keittiö on kodin sydän, niin jääkaappi varmastikin keittiön sydän. Tämän meidän uuden tulevan kodin ja keittiön tiimoilta pääsinkin vierailemaan jo jokin aika sitten Festivon tehtaalla Lahden kupeessa, jossa valmistetaan Festivon kylmälaitteet eli kylmiöt, pakastimet sekä viinikaapit. Tehdasvierailu oli todella mielenkiintoinen, sillä pääsin tutustumaan tuotantoprosessiin aina alkuvaiheista pakkaukseen: ja mikä kuhina tehtaalla kävikään ja mitä yksityiskohtaista ammattitaitoa tällaisten kylmiöiden valmistus vaatii!




Festivo on kotimainen yritys, joka on toimittanut kylmälaitteita ammattilaisille sekä kotitalouksille jo vuodesta 1994, mutta helmikuussa aloitettiin Festivon uuden FK10 tuotesarjan kylmälaitteiden valmistus myös kuluttaja-asiakkaille. Uusi mallisto on hyvin muunneltava ja valittavana on kolme eri väriä: musta, valkoinen sekä ruostumaton teräs.



Festivo poikkeaa muista kylmiöiden sekä pakastimien valmistajista siinä, että kylmiössä on laadukas ja kestävä kylmäkeskus (sisällä yläpuolle tuo valkoinen osa), joka mahdollistaa ihanteelliset säilytysolosuhteet kaikille eri ruokaryhmille: kylmiö yleiseen säilytykseen, vihanneslaatikko vihanneksille, nollatila tuoreelle kalalle ja lihalle sekä no frost-pakastin pakastusta vaativalle ruualle.



Tämä kylmäkeskus mahdollistaa ruuan säilömisen oikeaoppisesti, sillä tasainen sekä ruoka-aineelle sopiva lämpötila ja korkea ilmankosteus varmistaa, että ruoka säilyy tuoreena pidempään. Ja kun ruoka säilyy pidempään, vähentyy luonnollisesti myös hävikkiruuan määrä. Valitettavasti tutkimuksien mukaan hävikkiruoaa meiltä suomalaisilta tulee suhteellisen paljon - Suomessa kotitaloudet heittävät vuosittain ruokaa roskiin 120-160 miljoonaa kiloa! Tämä tarkoittaa sitä, että henkilöä kohden heitämme ruokaa pois keskimäärin 20-25 kiloa vuodessa, noin 100e arvosta. Kuulostaa hurjalta määrältä ja jos sitä oikeaoppisella säilytyksellä pystytään minimoimaan, niin ympäristö ja lompakko kiittävät!



Festivon sijoittelu poikkeaa hieman perinteiseen tyyliin nähdystä jääkaappipakastimesta, jossa jääkaappi sekä pakastin ovat päällekkäin. Syy tähän löytyy nimenomaan tästä Festivo kylmälaitteiden tekniikasta, joka mahdollistaa optimaaliset säilytysolosuhteet. Jääkaappia (kuvassa vasemmalla) on mahdollista saada useassa eri leveydessä (kuvassa 55cm) ja pakastin (oikealla 45cm) on sijoitettavissa sokkelilla siten, että kokonaisuudesta saadaan yhtenäinen kokonaisuus. Yleisimmin myyty kokonaisuus on 120cm (jääkaappi 75cm, pakastin 45cm), jolloin se mahtuu mitoitukseltaan hyvin vakiokeittiöön.



55cm leveässä kylmiössä on suuri säilytyskapasisteetti ja kylmiön välipohjan alapuolella on vakiona yksi HEVI vetolaatikko hedelmien ja vihannesten säilytykseen. Tämän vetolaatikon lämpötila on +8-12 asteen välillä. Kylmiön sisäpuolelle voidaan valita kolme vetolaatikkoa, joista yksi voi sijaita kylmiön välipohjan yläpuolelle asetetun +2-+7 asteen väälillä.  Vapaasti sijoitettavassa 45cm levessä Festivo pakastimessa on  puolestaan huikea pakastustehokkuus sekä käyttötilavuus (195l). Automaattisulatteinen pakastin ja sen lämpötila on säädettävissä -18-24 asteen välillä. Välipohjan alapuolella on vakiona yksi nolla vetolaatikko tuoretuotteiden, kuten kalan ja lihan säilytykseen. Kun tuoretuotteet säilytetään NOLLA vetolaatikossa, niille saadaan pidempi käyttöaika.



Festivo kylmiöpakastimen yhteyteen on mahdollista hankkia myöskin viinikaappi, joka on suunniteltu erityisesti viinien säilytykseen ja ne vastaavat ominaisuuksiltaan modernia viinikellaria. Nämä Festivon valmistamat viinikaapit ovat myös ammattikäytössä Alkossa, joten ne soveltuvat täydellisesti viinin oikeaoppiseen säilytykseen.



Tehdasvierailun jälkeen pohdin, miten ihminen voi olla näin innoissaan yhdestä kylmälaitteesta! Tämä Festivon kylmiö-pakastin yhdistelmä tulee varmasti olemaan meidän seuraavan kodin keittiössä, kunhan niin pitkälle päästään. Kotimainen työn laatu, tyylikäs ulkoasu sekä hävikkiä minimoivat ominaisuudet tekevät päätöksestä helpon: yksi on jo valittu.
Share:

1 kommentti

  1. Wow, mika jaakaappi! Saa olla melko iso keittio, etta tuo jaakaappi mahtuu :-)

    Toivottavasti uusi koti loytyy - tsemppia etsintoihin ja rakennusprojektiin, jos siihen paadytte.

    Elina

    VastaaPoista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig