2015/02/05

Spirulina smoothie


Täällä on ollut marraskuusta lähtien testissä Cocovin Maca-jauhe ja nyt ajattelin kokeilla vaihteeksi tuota paljon hehkutettua spirulinaa. Näyttää erittäin terveelliseltä smoothieen sekoitettuna ja valitettavasti maistuukin. ;)

Eräs ravintoasiantuntija kerran sanoi, että jos hänen pitäisi valita yksi superfood käyttöönsä, olisi se nimenomaan tuo spirulina. Spirulina on mikroskooppinen levä ja yksi niistä levistä, joita on ollut maapallolla pidempään kuin mitään muuta elämää.  Spirulinalevä sisältää runsaasti proteiinia (375% enemmän kuin esimerkiksi lihassa!) sekä vitamiineja, joista erityisesti B-vitamiinia ja beetakaroteenia sekä fosforia, magnesiumia, rautaa (2300% enemmän kuin pinaatissa!), kaliumia, seleeniä, rikkiä, sinkkiä ja mangaania. Asteekit olivat ensimmäisiä, jotka jo kauan sitten huomasivta spirulinan voimaannuttavan vaikutuksen, sittemmin sen tehoon ovat luottaneet jopa astronautit. 

Runsaasti lehtivihreää sisältävän spirulinan on katsottu aiheuttavan runsaasti positiivisia terveysvaikutuksia, se mm. taistelee kehon tulehduksia vastaan, auttaa eri kudosten korjaamisessa, poistaa kehosta myrkkyjä, suojelee säteilyltä, tasoittaa verensokeria, poistaa nestettä, laskee verenpainetta ja rauhoittaa mieltä.

Hurja voima-aine siis kyseessä, jään innosta vihreänä odottamaan vaikutuksia!

// Testing spirulina.

Share:

6 kommenttia

 1. Sekoitan spiruliinaa n. 1/2tl smoothieen, johon tulee avocado, jäädytetty banaani ja hetken liotettuja cashew-pahkinöitä. Joskus laitan nesteeksi vaan vettä, joskus kookosvettä. Aina tulee pehmeää herkkua, jossa tuo spiruliinan maku ei tule esiin. Tosin tuo määrä, jonka laitan on aika pieni. Enempää ei makunystyrät kestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että! Avocado ja cashew kuulostaa hyvältä, harmi vain että olen niille allerginen. Kookosvesi pitääkin pitää mielessä :)

   Poista
 2. Tänään kans tein vihersmothien, mihin laitoin spirulinaa. Totta puhut, sen verran terveelliseltä maistuu, ettei sitä kovin paljoa kyllä voi sekaan heittää ; ) Tuo Riikan mainitsema 1/2 tl on suunnilleen se munkin käyttämä määrä, silloin en sitä makua edes huomaa. Jostain muistan lukeneeni, että sitruunan mehu peittäisi sitä spirulinan makua. Täälläkin vielä odotellaan vaikutuksia, mutta vaatii varmaan pitemmän käytön kuin neljä kertaa ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitruunanmehu onkin hyvä idea! Raikkaus tekisi tuossa hyvää, myöskin varmaan mustikat. AIkamoinen aine on ainakin väriltää ja maultaan, toivottavasti myös terveysvaikutuksiltaan. :)

   Poista
 3. Sopiikohan tuo spirulina miten marjasmoothien makuihin vai pitääkö olla jotain voimakkaampaa peittämässä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tuossa oli tosiaan banaania, appelsiinimehua, mansikoita, hunajaa ja rahkaa sekä vajaa teelusikallinen sprulinaa. Maistui kyllä aluksi läpi, kun tiesin miltä maistuu ihan yksistään, mutta kun oli jääkaapissa hieman tekeytymässä niin ei sitten enää. :)

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig