2014/11/26

Talven tekijät


Koska varsinaisia joulutekstiilejä en omista, niin talven mittaan tulee kotia puettua talveen ihan simppelein keinoin: paljon kynttilöitä, muhkeita lampaantaljoja (kuvassa näkyvä on Boconceptin) sekä maljakkoon esimerkiksi havuja, joita saa ihan ilmaiseksi poimittua luonnosta. Huomenna ajattelin vapaapäivän kunniaksi hieman laittaa jouluvaloja ja aikanaan Kööpenhaminasta ostamani joulutähden ikkunaan. Lisäksi voisin hankkia vihdoinkin sen huonekuusen, jollainen löytyi kotoa viime vuonna jo marraskuun alussa! Kuusenkoristeita löytyy jonkin verran kaapista, joita aikanaan hamstrasin Sveitsin matkoilta kotiin, niistä osa pääsee sitten huonekuusta koristamaan.

Miten siellä tuodaan jouluntunnelmaa kotiin?

// Decorating my home for winter and christmas: candles and furry sheepskins will do.
Share:

10 kommenttia

 1. Tähtiä, tähtiä, tähtiä...valoa tähän pimeyteen. Siinä minun joulutunnelma. Sitten lähempänä joulua ehkä ripaus punaista sinne ja tänne ja tietenkin kuusi. Mutta ei liikaa kaikkea :) Sinun karvakaveri jo näköjään harjoittelee joulunajan lököttelyä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä! Maija taitaa kyllä tuon lököttelyn taidon :D punaista väriä en itse osaa yhtään käyttää, mutta havunvihreää voisi lisätä värimaailmaan hieman!

   Poista
 2. Tähtiä, valoja, hyasintteja ja amarylliksia, juurikin se huonekuusi :) Sitten vähän glögiä mukiin, niin eiköhän se ole siinä... :)

  VastaaPoista
 3. Huonekuusi on aivan ihana ja ostinkin viime vuotisen lisäksi toisenkin, korkeamman. On kunnon viherkasvi, josta on iloa toki muutoinkin erilaisella ulkonäöllään ympäri vuoden. En olisi uskonut, että viime vuonna ostamani olisi elossa yhä, mutta ulkonäkö on samanlainen kuin ostettaessa!? Se siitä uuden talon kuivasta ja tappavasta ilmasta ainakin tämän osalta. Kastellutkin vähän miten sattuu.

  Lisäksi on maljakossa jopa risuja ja niissä paperikoristeita sekä lehtikuusen oksia ja havun oksia. Amarylikset, hyasintit, valkoinen perhoskämmekkä ruukussa jossa on sammalta, erilaiset tähdet ja tietysti kynttilät... Ihanaa aikaa nauttia kodista, vaikka muutoin tämä pimeys tuntuu tekevän ihan pöpiksi... Kohti valoa kuitenkin mennään! Näin on pakko ajatella, että jaksaa.

  -Saila-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten sait sen pysymään hengissä? :D tai mä en edes muista mitä viimevuoden kuuselle kävi :-0 sulla on siellä hyvänkuuloinen joulukimara :) paljon kasveja, niillä saa kyllä joulun tunnelman luotua!

   Poista
 4. Huomenna on tarkoitus mennä kaivamaan kellarista joulujuttuja ja alkaa vähän laittaa valoja jne :). Mini on ihan innoissaan ;)

  VastaaPoista
 5. Havuja ei kylläkään voi noin vain poimia ilmaiseksi metsästä - ellei ole kyse omasta metsästä. Havujen kerääminen edes maasta tai kaadetusta/kaatuneesta puusta ei kuulu jokamiehenoikeuksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko näin? No, ehkä metsänomistaja ei ota tästä kuitenkaan nokkiinsa, jos muutaman oksan poimii ;)

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig