2020/02/16

Cosentinon Silestone ja keittiön muutos

Kaupallinen yhteistyö Cosentino ja Ylämaan Graniitti


Vihdoin! Tätä postausta olette minulta odottaneet (ja olen itsekin odottanut, että pääsen kertomaan meidän keittiön muutoksista tarkemmin).  Sisäinen esteetikkoni hyppi riemusta saadessani vihdoin päivittää keittiön yksityiskohdat ja pintamateriaalit vastamaan enemmän omia mieltymyksiä, vaikka keittiön remontissa tulikin enemmän mutkia matkaan, mitä osasimme odottaa. Lopputulos kuitenkin palkitsi ja nyt meillä on käytössä erittäin toimiva ja kaunis kokonaisuus: onneksi emme siis vetäneet mutkia suoraksi missään kohtaa.


Kaikki oikeastaan lähti liikkeelle siitä, kun viime alkuvuodesta tutusuin Cosentinon upeisiin materiaaleihin Dektoniin sekä Silestonen kvartsitasoihin. Sain näytemallit eri tuotteista ja mallailin niitä usein keittiöön ja pohdin, miltä kokonaisuus näyttäisi, jos vaihtaisimme tason. Edellisen taso ei vastannut materiaaliltaan eikä sävyltään yhtään mieltymyksiäni, mutta koska siinä ei varsinaisesti ollut mitään muuta vikaa, niin en pitkään pystynyt perustelemaan itselleni keittiön päivitystä mieluisemmaksi (koin sen sekä rahan että ympäristön tuhlaamiseksi). 


Mutta kun sain Cosentinolta ehdotuksen tehdä yhteistyötä kanavissani, päätimme lähteä päivittämään keittiön tason laadukkaaseen kvartsiin edellisen laminaatin tilalle. Pelkkä tason vaihto eskaltoitui kuitenkin siihen, että vanhasta keittiöstä ei jäänyt jäljelle kuin muutama kodinkone sekä kaappien rungot. Remonttien kun on aina tapana rönsytä; kerran kun jotain lähdetään vaihtamaan, halutaan uusi kokonaisuus tehdä sitten kerralla kunnolla. Sen lisäksi että taso sekä välitila vaihdettiin Eternal-sarjan Calacatta Gold- kvartsitasoon, vaihdoimme myös Novartin keittiön ovet puhtaan valkoisiin, hanan sekä vetimet messinkisiin, liesitason induktioon sekä altaan valkoiseen täysintegroituun.


Messinkisen Lino-hanan saimme niin ikään yhteistyön merkeissä Lapetekiltä, kuten myös huulletun Silgranit Blanco Subline -altaan. Led Corner Lux -profiilivalaisimen sekä Luna-pistorasian toimitti Limente. Keittiön messinkiset vetimet tilasimme Beslagin valikoimasta ja uudet kodinkoneet hankimme Gigantista. Vaikka lopputulos näyttäökin nyt upealta, täytyy muistaa että kun tekee tällaisen päivityksen jo olemassaolevaan keittiöön, olivat projektinhallintataidot koetuksella. Kaikki piti suunnitella ja organisoida tarkasti: onhan vetimien ruuviväli varmasti 96mm, mahtuuhan uusi induktioliesi vanhan uunin kanssa korkeudesta nyt kun uusi taso onkin 1cm matalampi, miten vedämme sähköt niin, että uuteen välitilaan tulevaan kvartsitasoon ei tarvitse tehdä turhia aukotuksia jne.


Vaikka keittiön päivitys venyi alunperin ajatellusta kolmesta viikosta lähes kolmeen kuukauteen (josta olimme ilman toimivaa keittiötä kaksi kuukautta pelkän mikron ja jääkaapin voimin) ja vaati uudet sähkövedot, seinien maalaamiset sekä yhden vääränkokoisen tason, voisin kuvitella että tunneskaalaa kuvaa hyvin synnytysvertaus; kun lopputulos palkitsee, kaikki prosessiin liittynyt kipuilu pyyhkiytyy pois. Uskon, että tähän on edesauttanut myös se, että kaikki valintamme ovat osuneet täydellisen nappiin: valkoisen altaan laadukas materiaali ei ime likaa sisäänsä vaan kaiken saa helposti pois, messinkinen hana ei näytä sormenjälkiä vaan näyttää jatkuvasti kauniilta, 4000k led-valot raikastavat koko tilan, uusi induktioliesi tekee kokkaamisesta juhlaa ja Silestonen kvartsitaso saa keittiön näyttämään arvokkaalta ja puhdistuu kuin unelma.Ennen remonttiin ryhtymistä olin pitkään ihaillut aitoja marmoritasoja, mutta materiaalin huokoisuus huolestutti: vaikka kuinka haaveissani toivon olevamme siistejä kokkaajia, käytännössä keittiömme räjähtää aina ja emme samantien pyyhi tasoja, jos niille jotain tulee. Siksi Silestonen materiaali tuntui turvalliselta ratkaisu tällaisille sottapytyille, sillä se on yhdiste, jossa on 94% luonnollista kvartsia. Tämä ominaisuus tekee Silestonesta erittäin kestävän ja likaa hylkivän (Lue lisää: Mikä Silestone?). Tasojen työstöistä, altaan kiinnityksestä sekä asennuksesta vastasi Ylämaan Graniitti, jotka tekivät erittäin asiantuntevaa ja laadukasta jälkeä vaikeastai työstettävän, kovan materiaalin kanssa.Kuten usein remonteissa, joidenkin asioiden suhteen jouduimme tekemään myös kompromisseja: integroitu mikroaaltouuni ei onnistunut olemassaolevaan koloon syvyytensä vuoksi, eikä liesituuletinta ollut helppo vaihtaa uuteen, koska koko asunnon ilmanvaihto on yhteydessä liesituulettimen kautta. Myöskään yläsokkelista luopuminen ei tullut kyseeseen, sillä jouduimme siirtämään sähkövedot yläsokkelin taakse.


Saimme kuitenkin kaikki muut haluamamme, joten kokonaisuus on kaunis näistä yksittäisistä puutteista huolimatta. Ja jos joku on tämän remontin myötä varmaa, niin ainakin se, että tiedän mihin tasoon tulemme seuraavankin kodin keittiön kanssa päätymään – niin hyvän kokemuksen olemme tästä tasosta jo tässä alle puolen vuoden käytössä saaneet.


Nämä sisustuksessa tapahtuneet muutospostaukset ovat muuten aina todella suosittuja: edellinen keittiön muutos-postaus on edelleen blogihistoriani luetuin postaus - kännykkäkuvista huolimatta! Tässä siis vertailun vuoksi vielä päivitetty ja aikaisempi keittiö muistin virkistämiseksi:

Ennen / Before
Jälkeen / AfterFor my english readers:

We decided to update our kitchen with Cosentino Silestone Quartz in Calacatta Gold. Our renovation was a long process but we are more than pleased with the result: stylish and well-functioned kitchen that pleases even the eye of a pedantic aesthetic. We have found Silestone Quartz to be very functional in practise and it 's glamorous surface matches perfectly our brass details.

Share:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig