2018/12/23

Joulunäytelmä

Luin kaverini vinkkaamaana niin hyvän kolumnin, että halusin osoittaa joulutoivoukseni teille lukijoille tämän kirjoituksen taitavasti kiteytettyjen ajatuksien saattelemana. Kolumnin on kirjoittanut Heli Vaaranen ja siinä kiteytyy hyvin pitkälti ne mietteet, joita itsekin olen tänä jouluna paljon päässäni pyöritellyt.


"Mietin, entä jos itse kukin yrittäisi olla itselleen hyvä ihminen tänä jouluna, niin mitä siitä seuraisi. Tulisiko joulun henki siitä, että olisi itse itseään kohtaan hyvä ja armollinen? Entä jos pakkaisi ulkopuolisten odotukset laatikkoon ja raahaisi ne vintille, ilman palautusosoitetta?"


"Mietin, miten paljon voimavaroja menee joulunäytelmään, joka perustuu vain ihmisen rakentamien uskomusten ylläpitoon. Joulunäytelmä, jota monissa kodeissa näytellään, ei ole syntymäjuhla-näytelmä, vaan paljon myöhempää perua oleva näytelmä. Sen nimi on ”Näin asioiden pitäisi olla” -näytelmä.Mitä jos jättäisit tänä jouluna joulunäytelmän näyttelemättä? Mikä on pahinta, mitä voisi tapahtua? Millaista jälkeä siitä syntyisi?"


"Mitä jos antaisit rauhan ja armon laskeutua kotiisi yksinolosi ylle? Seurasi voi olla hyvä kirja ja jouluenkelisi kirkkokonsertti. Älä mieti, miten joulua pitäisi viettää, vaan vietä se sellaisena kuin se tulee. Se on myös oikein hyvä joulu.""Älä anna kalenterin määrätä pienperheesi tunnelmaa. Voit viettää lastesi kanssa aattoa joulupäivänä ja tapaninajelua loppiaisena. Juuri sinä teet sinun ja lastesi juhlasta juhlan myös virallisten päivämäärien ulkopuolella.""Oletko salaa kaivannut jo kauan pariskunnan omaa, kahdenkeskistä joulua? Tarvitsee vain tarttua puhelimeen ja ilmoittaa ”me vietämme tänä vuonna joulua kahdestaan”. Se saattaa hieman kirpaista, ja rutinaa saattaa kuulua, mutta se on hieno askel teidän omaa tahtoanne kohti. Hyvää kahdenkeskistä joulua rakastavaisille!" "Kuka istui viime jouluna joulupöydässäsi viimeistä kertaa? Pidä kiinni linjastasi. Sinulla ei ole velvollisuutta antaa uutta mahdollisuutta. Sinä itse opetat ihmisille, miten sinua voi ja saa kohdella."

Kuvat Camilla Bloom

Joten osoitan jouluntoivotukseni juuri sinulle ja toivon sinulle armollista, omien toiveiden mukaista lämmintä joulua, jossa olet itse saanut valita tapasi viettää tätä juhlaa - tapahtuipa se sitten perheen ympäröimänä, yksin tai yhdessä, palmun alla tai kuusen katveessa.

Oikein ihanaa joulun aikaa! 


Share:

2 kommenttia

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig