2018/05/09

Kevät parhaimmillaan?

Kevät parhaimmillaan vaiko pahimmillaan? Vaikka rakastan yli kaiken näitä aurinkoisia päiviä, en usko olevani yksin sen asian kanssa, että toivon tällä hetkellä runsasta sadetta! Allergiaoireet ovat tällä hetkellä uskomattoman voimakkaat runsaan siitepölyn vuoksi, mutta onneksi niihinkin on keksitty lieventäviä lääkkeitä. Löysin tänä vuonna ensimmäistä kertaa elämässä allergialääkkeen, joka ei aiheuta väsymystä. Näistä ja muista kevään ja tulevan kesän arjen pelastajista ajattelinkin tehdä teille erikseen postauksen aina lempisukkahousuista parhaaseen kuivasamppoovinkkiin.


Tämä voi tulla teille lukijoille yllätyksenä, mutta en päivittäin pukeudu kotikonttorillani kynähameeseen ja korkokenkiin. Halusinkin jakaa teidän kanssa tavallisen arkiasuni Stadiumin vaaleanpunaisen lempihupparini, SOC treenihousujen* ja SOC tennareiden* kanssa. Rennot kotivaatteet on parasta mitä tiedän – olen se tyyppi, joka vaihtaa siistimmät vaatteet rennompiin heti kotiin tultuaan.


Keskeytän usein työt päivällä ja lähden Maijan kanssa pitkälle lenkille merenrantaan. Tämä antaa mukavaa vaihtelua päivään ja saa hieman liikettä paikallaan istumiseen. Myös Maija nauttii näistä lenkeistä hurjasti, tänä vuonna on jo kahlattu rannassa, kohta varmaan pulahdetaan jo uimaan. Näissä vaaleanpunaisissa lenkkareissa ei ole muuta huonoa puolta, kuin että niiden kanssa saa varoa minne astuu - vaalea pinta kerää itseensä helposti rapakon kurat.


En muuten tiedä olenko ainut, joka pesee lenkkareita pesukoneessa? Kuulostaa tosi kummalliselta, mutta puhdasta tulee! Ymmärtääkseni matalalla lämpötilalla myös lenkkareiden liimauksien pitäisi kestää pesukonepesu. Aloitin tämän aikoinaan valkoisten conversejen kanssa, koska niiden puuvillapintaa ei muuten yksinkertaisesti saanut puhtaaksi.

Onko teilläkin jotain kummallisia tapoja vaatteiden huollossa tai siivoamisessa? Näin instassa, että joku puhdisti kylpyhuoneen kalkkitahroja sitruunalla – täytyy laittaa itsekin se testaukseen, näytti sen verran puhdasta jälkeä tulevan!

*Postaus sisältää mainoslinkkejä
Share:

14 kommenttia

  1. Mä pesen kanssa pesukonees lenkkarit ;) Et ole ainoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin! En tiedä mistä olen tämän vinkin saanut, mutta tuntuu toimivan :D

      Poista
  2. Täällä kans lenkkarit ja reput pessään koneessa ja puhdasta tulee :)
    Tahrat lähtee hyvin vaatteista kun hieroo tahroihin astianpesuainetta ja leivinauhetta ja sen jälkeen koneeseen. Jostain luin, että soodaa kun hieroo esim. tahraiseen mattoon ja imuroi soodan pois niin tahra lähtee helposti pois...en ole kyllä tätä kokeillut. Kivan näköiset lenkkarit, ihanan kevyen näköiset <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leivinjauhetta tahroihin - tästä vinkistä en ollut kuullutkaan! Soodasta en kuullut myöskään. Täytyy laittaa nämä vinkit korvan taakse. Matosta sain kerran tahran pois valkoviinietikalla, joten hyviä kyllä nämä ruuanvalmistukseen normaalisti käytetyt tuotteet myös puhdistuksessa! Siis nämä lenkkarit ovat aivan huiput, tosi kevyet ja mukavat jalassa. :)

      Poista
  3. Täällä myös tennarinsa pesukoneessa pesevä! 🙋🏼 Sen lisäksi pesen wc-pytyn kalkkisaostumat Coca-Colalla, lietteen kiinni jääneet ruoakatahrat sokeripalalla ja hampaita vaalennan välillä ruokasoodalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt tuli taas mielenkiintoinen lisä erilaisia siivouksessa käytettyjä ruoka-aineita - kiitos näistä vinkeistä Jenna! :)

      Poista
  4. Allergiaoireet on tosiaan tänä keväänä olleet jotain ihan järkyttävää: henkeä ahdistaa, aivastuttaa, nenä vuotaa, silmät tukossa... Ja itselläni ainakin oireet alkoivat ihan yllättäen kelien lämmetessä. Aloitan aina allergialääkkeiden syönnin hyvissä ajoin ennen kautta, mutta tuntuu, että tänä vuonna se ei ole auttanut mitään. Toivon myös niin paljon oikein kunnon rankkaa vesisadetta, vaikka rakastan yli kaiken näitä ihanan aurinkoisia päiviä.

    Tsemppiä meille nuhanenille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tsemppiä todellakin - kamalaa kun ei pääse nauttimaan kauniista ilmoista vaan täytyy optimoida sisällä vietetty aika, niistellä ja jatkuvasti vaihdella vaatteita ja pestä tukkaa :D Harkitsen vakavasti siedätyshoitoa, sillä tämä toukokuu on yleensä itselläni todella hankala. Käytätkö myös astmalääkettä allergia-aikaan? Sen olen huomannut auttavan pahimpiin hengenahdistusoireisiin, hoitavaa säännöllisesti ja avaavaa pahimpina hetkinä.

      Poista
    2. Joo käytän astmalääkettä. Henkeä ahdistaa kokoajan. Yöllä on pakko nukkua pää kunnolla korotettuna, muuten on vaikea hengittää. Nenäkannu on itselleni myös ihan ehdoton ja luonnonmukainen hoitokeino. Käytän sitä läpi vuoden. Lisäksi allergialääke, silmätipat ja nenäsuihke. Siedätyshoidosta olen itsekin tosi kiinnostunut. Urheilen normaalisti paljon, mutta nyt on veto pois. Uimahallin höyrysauna ja uinti ovat toimineet.

      Poista
    3. Täälläkin meni juuri astmalääke vaihtoon vahvempaan - meinasi henki loppua tänään hieman pidemmän lenkin jälkeen ja alkoi ihan pyörryttämään! Äitini on suositellut Aerobeciä kun muut eivät auta, niin kokeilen nyt sitä. Harmi kun en osaa/uskalla tuota nenäkannua käyttää, mutta täällä on humidose nenäsuihke käytössä kylläkin. Joo ei tule urheilusta mitään - ainakaan ulkona. Höyrysauna kuulostaa täydelliseltä, voisipa sitä mennä nämä allergia-ajat jonnekin etelään!

      Poista
  5. Konepestyjäblenkjareita löytyy täältäkin, mutta tuo oli yllätys että haluat rennot vaatteet heti kotiin tultuasi tai kesken päivän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ehkä rennompi pukeutuja mitä blogi antaa välillä ymmärtää :D Tämä johtunee siitä, että monesti kuvia otetaan juhlissa tai erityisissä tilaisuuksissa, joissa tulee pukeuduttua hieman siistimmin.

      Poista
  6. Sama juttu täällä, allergiaa pukkaa tohinalla päälle. Vitsi, miten kunnon rankka sade raikastaisikin ilmaa. Niin ja kyllä, lenkkarit pesen minäkin koneessa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi meitä allergikkoja - sadetta todellakin odotellessa. Näillä näkymin ei taida ainakaan tänne etelään olla tulossa, kauhulla odotan tulevia viikkoja mihin homma kehkeytyy :D

      Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig