2020/10/27

Päivitetty ihonhoidonrutiini

 Kaupallinen yhteistyö: SkincityMikä olisikaan tärkeämpi ajankohta keskustella hieman ihonhoidosta, kuin vuodenaikojen vaihtuminen ja sen asettamat haasteet iholle. Siinä missä ennen koin, että ihoni voi nimenomaan paremmin kesällä saadessaan hieman päivetystä, nykyään aurinko tuntuu enemmän haittatekijältä. Sen lisäksi että huomaan ihossani jo ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä, viime kesänä voimakas aurinonsäteily aiheutti kasvojeni iholle aurinkoihottuman, jota hoidetaan edelleen ihotautilääkärin määräämin lääkkein. Vaikka luulisi, että iän myötä iho-ongelmat helpottaisi, niin ne tuntuvatkin vain muuttavan muotoaan ja siksi on ensisijaisen tärkeää, että päivittäiset ihonhoitotuotteet ovat valittu juuri omaa ihotyyppiä ajatellen. 


Käsi pystyyn, jos olet myöskin tuskaillut kaupan purnukkaviidakossa useamman kerran, että mikä ihme näistä voiteista olisi sopiva omalle iholle! Vaikka olenkin tiennyt oman ihotyyppini jo pitkään, erityisesti tämä pitkään jatkunut ihottuman myötä on ihoni ajoittain ärtynyt vääristä voidevalinnoista ja en ole uskaltanut käyttää ihollani muuta kuin apteekin tuhtia perusvoidetta AqualanL:ä. Tämä voide on ollut iholleni kuitenkin sitten liian tuhti ja epäpuhtauksia on alkanut ilmaantumaan, ylenmääräisestä kiiltelystä puhumattakaan. Pitkään on tuntunut siltä, että tässä voideviidakossa ei vaan voi voittaa ja sopivan ihonhoidonrutiinin sekä oikeiden tuotteiden löytyminen on ollut haastavaa.


Kun vastauaksena tähän taisteluun, pääsin kaupallisessa yhteistyössä Skincityn tutustumaan heidän tarjoamaan palveluun, jossa ihonhoidon ammattilaisen avulla valitaan omalle ihotyypille soveltuvat tuotteet. Tuotteet valitaan digitaaliseen  ihotestiin pohjautuen, jossa määritellään tarkasti ihon kunto ja  sen  ongelmakohdat.  Skincityllä ihotestiin vastaavat kosmetologit ja koska myös kaikki asiakaspalvelussa työskentelevät ovat kosmetologeja, voi heiltä kysyä ammattilaisen mielipidettä niin chatissa, puhelimitse kuin sähköpostitsekin.


Itselleni tuli esimerkiksi yllätyksenä, että oma ihoni kaipaa nimenomaan rauhoittavia tuotteita, jotka tarjoavat kevyttä kosteutusta. Ihotestin tekemisen jälkeen saat listan kosmetologin suosittelemista tuotteista ja itselleni suositeltiin esimerkiksi Paula's Choice tuotesarjaa,  jota en ikinä olisi osannut itse valita - mutta josta nyt kohta viikon jälkeen itselläni on aivan loistavia kokemuksia. Sain tuotesuositukset todella nopasti testin tekemisen jälkeen ja tuotteet toimitettiin kotiin todella kauniissa paketissa postikuluitta - aivan ihanaa palvelua siis! Päivitetty ihonhoidonrutiinini pitää sisällään seuraavat vaiheet:


Puhdistus


Aamuin ja illoin suoritettava kasvojen puhdistus Paula's Choice Calm -sarjan puhdistustuotteella, joka on varmaan itselleni ensimmäinen puhdistusaine, jolla pesun jälkeen pyyhkeeseen ei jää yhtään jälkiä meikeistä. Puhdistusaine toimii niinkun lupaakin: puhdistaa hellävaraisesti ja jättää ihon pinnan kosteutun tuntuiseksi. Kiristävä tunne pesun jälkeen on poissa ja iho tuntuu kimmoisalta ja rauhoittuneelta.


Seerumi


Paula's Choice CALM Repairing Serum levitetään iholle pesun jälkeen kosteusvoiteen alle. Seerumi rauhoittaa ja hoitaa, sen sisältämät antioksidantit ja tulehdusta estävät kasviuutteet tekevät ihosta kuulaan ja tasaisen. Tähän tuotteeseen ihastuin heti ensimmäisellä käyttökerralla: iho tuntui kevyesti kosteutetulta, kiinteältä ja ihohuokoset supistuneelta.Kosteutus


Seerumin päälle laitetaan vielä kosteusvoide, joka itselleni valittiin niin ikään Paula's Choice sarjasta. Tämä sarja on kehitetty nimenomaan iholle, joka ärsyyntyy helposti tuotteista (kuten omani!) ja reagoi ärsyttäviin ainesosiin herkästi. Tuotteita ei ole testattu eläimillä ja ne sisältävät ainesosia, jotka auttavat pitämään ihon luonnollisen ph-tasapainon kunnossa. Paula's Choice Calm Restoring Moisturizer kosteuttaa ihoa tehokkaasti, mutta ei jätä sitä rasvaiseksi tai tuki ihohuokosia.
Aurinkosuoja


Yksi tärkeimpiä asioita ihonhoidossa on ihon suojaaminen auringon haitallisilta UV-säteiltä ja tähän minulle suositeltiin Paula's Choice Calm Mineral Moisturizer SPF 30 -voidetta. Vaikka olen aina tiennyt aurinkosuojan tärkeyden, olen kipuillut sen kanssa, että suurin osa kemiallisista aurinkovoiteista aiheuttaa itselleni epäpuhtauksia ihoon. Tämä Calm-sarjan aurinkovoide sisältää fysikaalisen aurinkosuojan, joka ei imeydy ihoon ja ärsytä näin ollen ihoa. Fysikaalinen suoja heijastaa säteet pois ihon pinnalta ja suojaa näin ollen auringolta, mutta ei ärystä ihoa. Aurinkosuoja olisi hyvä olla käytössä ympäri vuoden ihon ennenaikaisia vanhenemisen merkkejä ajatellen ja olen innoissani, että vihdoin omalle ihollenkin löytyi sopiva aurinkosuoja.Näiden Skincityn ammattilaisten suosittelemien tuotteiden lisäksi itselläni on vielä käytössä MeineBase-mineraalisuola viikottaiseen kuorimiseen sekä ripsille tarkoitettu pesuaine Beautywash. Volyymiripsien pysymisen kannalta on aamuin illoin tapahtuva pesu erittäin tärkeää, jotta ripsien juuresta saadaan kaikki epäpuhtaudet ja rasva pois.


Olen nyt ihan uudella innolla alkanut hoitamaan taas ihoa tämän yhteistyön merkeissä käyttöön tulleiden, juuri omalle iholle sopivilta vaikuttavien tuotteiden myötä. Ensivaikutelma uuteen ihonhoidon rutiinin on erittäin positiivinen ja ajattelinkin vähän raportoida teille parin viikon päästä, mitä muutoksia ihossa on tämän uuden rutiinin myötä tapahtunut! Share:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig