2019/09/14

Matkalla Habitareen? Katso ainakin nämä!

* Habitare-liput saatu

Kun 14 vuotta sitten astuin ensimmäistä kertaa jalallani Habitare-messuille, en todellakaan olisi voinut aavistaa, minne tie sisustamisen parissa minut viekään. Vaikka olenkin sittemmin suunnannut ammatillisesti toisen intohimoni kohteen eli somemarkkinoinnin pariin, ei se poissulje sitä tosiasiaa, että sisustaminen on edelleen lähellä sydäntäni. Siksi olen niin iloinen, että olen päässyt näkemään tämän kehityksen, joka on mielestäni tapahtunut niin Suomen koko sisustuskentässä kuin myös Habitare-messujen esillepanoissa. Tänäkin vuonna kannattaa siis ehdottomasti vierailla Habitare-messuilla ja ajattelin pikaisesti avata omia sisustamisen trendikatsauksia messuilta. 



Pyöreät muodot ovat tulleet jäädäkseen. Siinä missä vielä viisi vuotta sitten nähtiin vain kulmikkaita sohvia, nyt olen bongannut sisustustarjonnasta paljon pehmeitä muotoja. Pyöreät muodot eivät tosin rajoitu ainoastaan sohviin, vaan myös sohva- ja ruokapöytiin, peileihin ja piensisustukseen. Hakolan osastolta löytyi tämä uutuus Bobo, jossa on myös kaunis, lampaankarvamainen kangas.



Pastellisävyt maustavat edelleen skandinaavista tyyliä. Tosin nyt hieman aikaisempia vuosia vahvempana ja mukaan on otettu myös puuteriroosan lisäksi keltaisen ja liilan sävyjä. Lisäksi edelleen vaalea terrakotta jatkaa suosiota ja sitä näkyi mm. usean osaston verhoissa sametin muodossa. Yksinkertaiset muodot, rouheus ja minimalismi korostuivat Decorativin osastolla, jossa oli myöskin esillä Laura Seppäsen suunnittelma uusi ruokapöytä. Tämä osasto oli mielestäni kaikessa yksinkertaisuudessaan todella onnistunut ja ehkä myös mieleisin osasto kaikista.



Luonnolliset sävyt jatkavat selkeästi sisustuksen trendinä, joskin koen, että tämä on myöskin hyvin ajaton ja klassinen linjaus. Matrin osastolla päästiin ihailemaan niin samettia, pellavaa kuin rottinkia – pampaheiniä unohtamatta! 



Vaikka vaalean puunsävyt ovat edelleen vallalla, myös tummempien sävyjen paluuta on ollut jo jonkin aikaa havaittavissa. Asunin kauniilla osastolla olivat mm. nämä kauniit puupaneloinnit sekä Carl Hansenin CH24 -tuoli smoked oak värissä. Tässä tuolissa on mielestäni aivan upea ruskean sävy ja pohdinkin jo yhden sellaisen hankkimista kotiin tuomaan särmää vaaleaan sisustukseen. Ainut huoli itselläni on vain, että kyllästyykö tuohon ruskeaan – allekirjoittaneella on nimittäin vähän turhan vahvasti mielessä vielä pähkinäkausi limenvihreään yhdistettynä.



Etnisiä viboja ja ekologisia materiaaleja oli havaittavissa Annon upealla osastolla. Kudotut matot sekä lampaankarvarahit antavat tunnelman skandinaavisella twistillä maustetusta marokkolaisuudesta, joka jatkaa mukavasti Beni Ouarain mattoilla avattua linjaa.



Messujen parhaaksi osastoksi valittiin Woodnotesin osasto, josta kuva yllä. Ulla Koskisen suunnittelma kokonaisuus tarjosi varmalla maulla toteutetun elämyksen, josta voi nähdä, että valitusta linjassa pysyminen ja maltilliset uudistuksen jatkuvan poikkoilun sijaan tuo brändille vain uskottavuutta tässä jatkuvalla syötöllä uutta tavaraa tuottavassa maailmassa.

Ihania messuhetkiä!
Share:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig