2019/05/03

Lempiasusteet

Kyselin teiltä IG storiesien puolella, haluaisitteko tarkempaa esittelyä asusteista, joita itselläni tulee eniten käytettyä ja ylivoimainen enemmistö teistä sitä toivoi. Joten vaviskaa syvälliset sepustukset, ilmastoahdistus tai maailman tuska, täältä pesee tuutin täydeltä hömppää ja naisellista huttua. Nyt on heti ensalkuun yksi asia myönnettävä: rakastan kauniita asusteita ja koen, että asusteet (eli laukut, korut ja huivit) ovat se osa-alue pukeutumisessa, johon olen aina halunnut panostaa. Pukeudun usein Mangon, PartTwon tai Massimo Duttin vaatteisiin ja siksi olen ehkä kokenut, että laadukkaat asusteet tekevät kokonaisuudesta viimeistellymmän.


 Joku järki hankinnoissani kuitenkin on ollut: yllätän itseni silloin tällöin haaveilemasta esimerkiksi Chanelin laukusta, mutta en kuitenkaan loppujen lopuksi usko, että olisin koskaan niin suurta summaa pelkästä yhdestä asusteesta maksamaan. Ja myönnettäköön, että vaikka haluaisin olla tässä asiassa yhtä järkevä kuin äitini, jonka mielestä merkkilaukut ovat kummallinen tapa pönkittää vaillinaista itsetuntoa (hän sijoittaa rahat mieluummin asuntoihin ja kulkee 20 vuotta vanhan, yhden ja saman laukun kanssa), niin silti huomaan ajoittain aina haaveilemasta jostain uudesta kohteesta.


Huiveista itselläni on käytössä lähinnä kahta merkkiä: Balmuiria sekä Louis Vuittonia. Vuittonin huiveista eniten käytössä ovat Monogram Shawl sävyssä greige sekä nämä silkkiset bandeau-huivit, jotka sopivat niin kaulalle, hiuksiin tai vaikka laukkuun rusetiksi. En ole vielä löytänyt kivaa tapaa solmia huivia vaikka ponnarin ympärille, mutta katsotaan millaisia virityksiä noista saa kesäksi hiuksia koristamaan.


Youtubesta löysin puolestaan hurjan määrän vinkkejä siihen, miten huivin voi sitoa laukun nyöreihin, kahvaan tai laittaa huolettomasti rusetille – niin pieni kiva yksityiskohta vaikka muuten yksinkertaisessa laukussa. Ajattelin testata huivia myöskin tuon LV:n Neo Noen nyöreihin, sillä saa laukkuun seilorihenkistä ilmettä vaikka kesää kohden.


Korujen suhteen olen aika minimalistinen ja itselläni on usein korvissa helmikorvakorut (joko napit tai riippuvat). Joskus jopa villiinnyn ja laitan juhliin tasselit (siis korviin!), mutta arjessa tällaisia harvemmin nähdään. Rannekoruina käytän useimmiten joko helmistä valmistettua rannekorua, ohutta hopeista korua tai sitten tuota Hermesin Clic H- rannekorua – joskus useita yhtäaikaa.


Nämä Chanelin korvakorut sain viime jouluna lahjaksi, mutta täytyy myöntää, että vaikka ne ovatkin tosi kauniit ja upeat esim. juhlavampaan tilaisuuteen, niin kiinnitys on todella löysä ja jatkuvasti joutuu pelkäämään että ne putoavat korvista. 


Omistan ainoastaan yhden kunnon kellon, joka onkin ranteessa päivittäin – tästä syystä koen, että kelloon on perusteltua panostaa. Tämän sveitsiläisen Raymond Weilin ostin itselleni valmistujaislahjaksi muistuttamaan siitä, miten tärkeää on palkita kova työ. Kellon klassinen ja sopivan yksinkertainen niin, että se menee sekä arkeen että juhlaan. Välillä asustan myös kelloranteen muutamilla koruilla.


Kuten huiveissa, myös laukuissa suosikkini löytyvät Louis Vuittonin sekä Balmuirin valikoimista. Louis Vuittonin Neo Noe - on ollut arkikäytössä aivan täydellinen, sillä se on tarpeeksi tilava esim. vesipullolle tai sateenvarjolle, mutta kuitenkin riittävän pieni ollakseen ketterä arkilaukku. Laukun hihnan saa säädettyä sekä crossbodyksi että normaalisti olalle, joten se tekee laukusta myös muunneltavan. Olen nähnyt, että esim. Etsyssä myydään tuohon laukkuun vielä kolmatta mahdollisuutta eli lyhyempi nahkahihna, joka mahdollistaa laukun pitämisen käsivarrella, mutta toistaiseksi sitä ei ole tullut vielä hankittua.Balmuirin mustanahkainen Estelle-shopper on useamman kerran viikossa käytössä, varsinkin silloin, kun mukaan täytyy mahtua sekä läppäri että joogakamat. Laukussa on aivan täydellisen pituiset hihnat, eli menee hyvin takin kuin takin kanssa olalle ja lisäksi se on aivan todella hyvän kokoinen arkikäyttöön. Vaaleampi, isompi laukku kesäksi olisi vielä hakusessa, sillä meidän Maija Tuholainen onnistui nakertamaan Damier Azur-kuosisesta Louis Vuittonin Nevefullistani kahvat rikki, kun kassi oli jäänyt hänen pedille eteiseen...


Louis Vuittonin Keepall 45 on lainassa miehen kaapilta, mutta tämä viikoloppulaukku on myöskin tosi kiva lyhyemmille reissuille tai jos täytyy kantaa enemmänkin tavaraa arkena. Mielestäni musta nahkaosa tekee laukusta jotenkin kiva särmän, vaikka olen aina pitänyt myös patinoituneesta nahasta Louis Vuittonin monogram kuosiin yhdistettynä.


Salvatore Ferragamon Vara-malliston rusettilaukkuun ihastuin Pariisin reissulla ja koska itseltäni puuttui juhlavampi laukku valikoimista, halusin napata tämän matkaan mukaan. Mikä voisikaan olla enemmän näköiseni kuin musta laukku valkoisella tereellä, rusetilla ja vaaleanpunaisella sisuksella? Tämä Vara-mallisto rusetilla on alkuperältään 70-luvulta, joten puhutaan todellakin ajattomasta muotoilusta. Mallistosta löytyy myöskin ballerinoja, joista olen alkanut haaveilemaan kesäksi.
 

Sellaista kevyempää hömppää tällä kertaa. Vaikka itsekin tykkään lukea muiden ajatuksia esim. lempiasusteista, harvoin tulee itse tämän tyyppisiä postauksia tehtyä. Jotenkin sitä ajattelee, että enhän minä tässä itselleen jonkinlaista markkinoinnin ammatillista uskottavuutta rakentavana naisena ala mitään kasseja esittelemään. Silti nämä kiinnostavat, niin itseä muiden blogeissa kuin myös teitä seuraajia omassani. Mihinkäs sitä kassialma karvoistaan pääsisi?
Share:

2 kommenttia

  1. Hömppäpostaukset ovat välillä ihan paikallaan. 💕

    VastaaPoista
  2. Minä niin pidän tyylistäsi (ja tyylisi omaan vaatekaappiini muuttaneista asuklassikoista!) ja inspiroidun ja ilahdun tosi paljon myös tällaisista postauksista! Blogisi on ihana coctail syvällisyyttä ja arjen keveyttä! <3

    VastaaPoista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig