2018/01/01

Vuosikatsaus 2017

Kun kulunutta vuotta miettii taaksepäin, mahtuu mukaan niin ilon ja onnen hetkiä matkustelun sekä unelmien toteutumisen muodossa, mutta myöskin surua, pettymyksien tunteita ja vastoinkäymisiä - täyttä elämää siis. Ajattelin lähestyä vuosikatsausta saman kysymyspatteriston tiimoilta, jota olen käyttänyt eräänä aikaisempanakin vuonna. Näitä on ollut mukava lukea aina muidenkin blogeista, toivottavasti teitä lukijoitakin kiinnostaa tällainen pintaa syvemmälle menevä vuosikatsaus.
1. Mitä sellaista teit kuluneen vuoden aikana, mitä et ole koskaan tehnyt?

 Näitä on lukuisia - apua, mistä edes aloitan? Yhtenä mieleenpainuvimpana varmasti on Madeiran reissu ja siellä tehdyt vaellukset sekä delfiinisafari. Vaikka olen aikanaan tehnyt paljonkin vaelluksia niin Sveitsissä kuin Itävallassa, Madeira oli ihan oma lukunsa levadoineen ja vehreine maisemineen.
Toinen todella muisteltava hetki oli Huomenta Suomen suorassa lähetyksessä esiintyminen - siinä mentiin todella epämukavuusalueelle, sillä jännitin esiintymistä aivan valtavan paljon. Loppujen lopuksi haastattelu meni onneksi hyvin viime hetken paniikista ja parin tunnun yöunista huolimatta. Jälkeenpäin oli ainoastaan olo, että milloin pääsen esiintymään uudestaan? Kolmantena tulee mieleen Busterin veneilykurssi, jolla opettelin ohjaamaan moottorivenettä Helsingin saaristossa. Tämä kurssi antoi valtavan kipinän moottoriveneilyyn ja haaveen hankkia oma vene myöskin vapaa-ajan asunnolle. Blogiin aloitimme Kotona ja kylässä -videosarjan, joka alkoi keväällä kolmella osalla ja tulossa on vielä viime vuoden viimeisen sesonkisisustustamisen lisäksi pari jaksoa.
  2. Oletko kyennyt pitämään itsellesi viime uutena vuotena tekemäsi lupaukset?
Tapoihini ei oikeastaan ole tehdä uuden vuoden lupauksia, vaan lähinnä vuoden lopussa tarkastella, elänkö oman näköistä ja arvojeni mukaista elämää. Viime vuonna asetin vuoden 2017 teemaksi "your greatness is not what you have, it is what you give". Vaikka elämäni kokonaisuudessaan ei blogissa näykään, voin omalta osaltani sanoa menneeni viime vuonna arvojen suhteen oikeaan suuntaan: olen puolustanut oikeutta tilanteissa, joissa on vaadittu rohkeutta laittaa itsensä likoon, tukenut läheistäni menetyksen hetkellä, tarjonnut apua Brother Christmasin sekä Viipurin löytökoirien kautta sekä loppuvuotena suunnitellut vaikeita asioita kohdanneelle lukijalle hemmottelupäivää kanssani. Mottoni auttamisen suhteen onkin "kukaan ei voi tehdä kaikkea, mutta kaikki voi tehdä jotain."
 3. Tuliko elämääsi uusia ihmisiä viimeksi kuluneen vuoden aikana?
Itsellä lähipiiri koostuu vanhoista, pitkäaikaisista ystävistä, mutta aina on tilaa myös uusille tuttavuuksille! Näitä olenkin saanut blogin kautta elämääni aivan hurjasti ja olen todella kiitollinen siitä, että olen saanut tutustua hyväntahtoisiin ja taitaviin ihmisiin blogien takana.

4. Menetitkö ketään läheisistäsi?
 Perheessä tapahtunut poismeno vuoden 2016 viimeisinä päivinä oli oikeastaan suurin vuotta 2017 värittävä tekijä. Oman surun kestää paremmin, kuin vieressä surevan läheisen. 5. Missä maissa vierailit?

Heti alkuvuodesta vierailin Lauran kanssa Tallinnassa päiväreissulla, jota seurasi talviloman Tukholman piipahdus sekä Turun kylpylässä pulahdus. Madeiraan pääsimme tutustumaan toukokuussa syntymäpäiväni tienoilla ja kesällä vietimme pari viikkoa Ruotissa Örebrossa kummityttöni vanhempien luona. Loppuvuodesta kävin vielä Maijan vieraana Pariisissa, jonne täytyy ehdottomasti päästä pian uudestaan!
6. Mitä sellaista toivoisit itsellesi, mitä et kuluneen vuoden aikana saanut?
Meidän asunnonvaihtohaaveet eivät menneet suunnitelmien mukaan, mutta loppujen lopuksi oli hyvä ottaa aikalisä asuntoprojektissa - meidän haaveet uuden kodin suhteen ovat jo tässä matkalla vaihtuneet useaan otteeseen. Katsotaan, josko asunnonvaihtohaaveet menisivät eteenpäin tämän vuoden puolella, kunhan osaisimme päättää mihin ja millaiseen asuntoon muutetaan.

7. Mikä päivämäärä kuluneelta vuodelta tulee aina muistuttamaan sinua tästä nimenomaisesta kaudesta?
Vaikea kyllä sanoa yhtä tiettyä päivämäärää vuodelta 2017, joka erityisesti muistuttaisi kuluneesta vuodesta. Vuoteen mahtuu niin paljon kaikkea hyvää ja ikävääkin, mutta uskoisin että Madeiran reissu kokonaisuudessan voimakkaine tunnekokemuksineen (laavaperäiset saaret ovat sellaisia, joihin reagoin aina voimakkaasti) on yksi unohtumattomimmista viikoista.


8. Mikä oli suurin saavutuksesi kuluneen vuoden aikana?
Omien pelkojen voittaminen, monessakin muodossa. Niin suoraan sanomisen, julkisen esiintymisen kuin oikeuden puolustamisenkin muodossa. Nämä asiat eivät ole kiltille ihmisille erityisen helppoja hetkiä.
9. Mikä oli suurin pettymyksesi?
Kaikki pettymykset taitavat tältä vuodelta kulminoitua tiettyihin ihmisiin, jotka toimivat mielestäni moraalisesti väärin. Kai yksi osa tätä pettymystä on myös pettymys itseen tämän osalta, että aina jaksan uskoa ihmisistä hyvää -silloinkin kun ei enää pitäisi. Olin myös ajoittain pettynyt itseeni. Rimani on monen asian suhteen todella korkealla ja tämä aiheuttaa helposti stressiä, joka purkaantuu sitten kiukutteluna läheisille.


10. Sairastitko tai loukkaannuitko?
Onko suru sairaus? Varmasti suru tuntui kehossa voimakkaastikin toimintakyvyn alenemisena, herkkyytenä saada helpommin flunssia ja selkäkipuina.
 11. Mikä oli paras ostoksesi?
Sisustuspuolella niitä on tehty todella paljon! Hermesin Avalon-viltti, Flosin kruunu, Howard -sohva sekä Louis Poulsenin -seinävalaisin tulevat nyt ensimmäisenä mieleen.
 


12. Kenen käytös pöyristytti sinua eniten?
Tähän voisin kirjoittaa vuoden 2015 tekstin: "Sellainen tietynlainen epäterve itsekyys pöyristyttää aina, oli se kenen taholta tahansa. Vanha viisaus ”tee toiselle niinkuin toivoisit itsellesi tehtävän” tuntuu olevan nykypäivänä valitettavan hukassa."
13. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?

Sisustamiseen, matkusteluun ja hyvinvointiin hierontojen ym. muodossa.

14. Mistä ihan todella, todella innostuit?
Ulkomaille muuttamisesta. Tämä ajatus heräsi Madeiralla, kun huomasin banaaniviljelmien keskellä, miten kovia suorittamaan me suomalaiset olemmekaan.


15. Mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua kuluneesta kaudesta?
Robinin Hula hula, Sia Chandelier ja Cheekin Enkelit - korkeakulttuuria parhaimmillaan. :D
16. Viime kauteen verrattuna, oletko
–  onnellisempi vai onnettomampi: onnellisempi, viime vuodenvaihde meni surullisissa tunnelmissa
–  laihempi vai lihavampi: olen ehdottomasti tunnesyöjä ja jos elämässä on vaikeita hetkiä, hukutan surua monesti herkutteluun - eli varmasti pari kiloa on tullut lisää
– rikkaampi vai köyhempi: samoissa mennään, yhtä köyhä :D
17. Mitä toivoiset tehneesi enemmän?
Pitänyt huolta itsestäni.
18. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän?
Kiukutellut.


19. Miten vietit joulua? Entä juhannusta?

Joulua vietimme useassa eri paikassa perheen kesken, juhannuksena rauhoituimme kahdestaan mökillä.

20. Rakastuitko kauden aikana?
Rakkaus on ja pysyy. <3
21. Mikä oli lempitelkkariohjelmasi?

Solsidan ehdottomasti - hopsan hejsan, falle ralle raa. Elokuvaa odotellessa!

22. Vihaatko mitään tai ketään, jota et vihannut viime vuonna tähän aikaan?
En vihaa ketään ihmistä, kukaan ei ole sen arvoinen, mutta monet teot olisi saanut jäädä väliin mielestäni. Tässä toimiikin hyvin lausepari, jolle usein nauran "I am in therapy, so I learn how to deal with people, who should be in therapy."
23. Mikä oli paras lukemasi kirja?

Aivan liian vähän kirjoja tänä vuonna! Maaret Kallion Inhimillisiä kohtaamisia oli todella hyvä ja nyt lukulistalla on Oskari Saaren Aku Hintsa - Voittamisen anatomia.

24. Mikä oli suurin musiikillinen löytösi?
Robin! Mikä hyväsydämminen ja aurinkoinen nuorimies.
25. Mitä halusit ja sait?
Huhhuh! Sain kyllä todella paljon asioita, joista olen haaveillut. Sisustuspuolella kotimme on mennyt enemmän siihen suuntaan, johon sen halusinkin menevän, pääsin Meillä Kotona -blogiportaaliin ja ensi vuonna toivottavasti on tiedossa muutosta myös päivätyönkuvaani.


26. Mitä halusit, mutta et saanut?
Varmasti montakin asiaa. Uskon kuitenkin, että sinnikkyys palkitaan ja asiat menevät niinkun on tarkoitettu. Täytyy vain yrittää olla kärsivällinen.
27. Mikä oli vuoden paras elokuva?
Lalaland - elokuva, joka oli kuin tehty itseni kaltaiselle herkälle. Itkin ja nauroin vuorotellen ja vielä elokuvan jälkeenkin.
28. Mitä teit syntymäpäivänäsi ja paljonko täytit?
Täytin 34 Madeiralla auringonlaskua ihaillen.
29. Mikä yksittäinen asia olisi tehnyt vuodeta selvästi paremman ja onnellisemman?
Tanssin puute tuntuu kehossa, joten se olisi varmasti tuonut iloa.


30. Kuinka määrittelisit tyylisi kuluneen vuoden aikana?
Samalla ajattomalla tyylillä mennään niin sisustuksen kuin pukeutumisenkin saralla. Ehkä jos jotain voi tyylistä mainita, niin olen panostanut enemmän sisustamiseen kuin pukeutumiseen.
31. Mikä piti sinut järjissäsi?
Oman rajallisuuden hyväksyminen.
32. Ketä julkkista himoitsit eniten?
Mahdetaanko tässä iässä enää himoita julkkiksia? :D Ruotsin prinssi toki edelleen on muy bien.
33. Mikä poliittinen tilanne tai tapahtuma liikutti sinua eniten?
Amerikkalainen sketsihahmo ja pari hokemaa. Tunneskaalana huvittuneisuudesta epäuskoon. Sama koskee Pohjois-Koreaa.34. Ketä kaipasit?
Ruotsissa asuvaa sielunsiskoa.
35. Kuka oli paras tapaamasi ihminen?
Eräs suunnitteluasiakas keväältä, joka inspiroi positiivisuudellaan.


36. Mikä tai kuka yllätti sinut kuluneena vuonna?
Tämä sama vuodelta 2015: "Yllätyin, kuinka vaikeaa on päästää ihmisiä lähelle ja löytää aitoa läheisyyttä. Yllätyin, kuinka paljon ihmisillä on suojamuureja, jotka suojaavat siltä, mitä he eniten kaipaisivat. Tämä koskee osittain myös itseäni."


37. Mitä viisi asiaa asetat itsellesi tavoitteeksi ensi vuodelle? Nämä eivät ole uudenvuodenlupauksia vaan henkilökohtaisia tavoitteita.
- uusia haasteita työn parissa
- blogiin panostaminen
- parempi tasapaino työntekemisen ja itsestä huolehtimisen välillä
- armollisuus itseä kohtaan
- enemmän aikaa läheisten ihmisten kanssa
Share:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig