2015/09/06

Cote d'azur


Kesälomani lopuksi toteutettu neljän päivän reissu Nizzaan oli aika extempore päätös, sillä olinhan jo alkuvuodesta reissannut niin Miamissa kuin Barcelonassakin. Loman lopuksi totesimme vain matkakaverin kanssa yhteen ääneen, että tällaisten minilomien arvoa ei koskaan saisi aliarvioida. 


Neljä päivää muissa maisemissa tekee aina ihmeitä ja helteinen Nizza tarjosi mitä parhaimmat puitteet tyttöjen reissuun. Ranskan rivieralla en ollut aikaisemmin vieraillutkaan, joten tämä italialaishenkinen kaupunki ihastutti toden teolla. Muutaman paahteisen päivän vietimme auringosta meren rannalla ja muut päivät vain samoilimme vanhassa kaupungissa, pysähdyimme jäätelölle, kävelimme hieman, pysähdyimme toisille jäätelöille ja naureskelimme loppuun, että on se kumma kun ei tänä päivänä vielä ollakaan maistettu yhtään jäätelöä. ;) 


Nizzassa parhaimmistoa oli ehdottomasti nuo vintageliikkeet, jotka myivät kaikkea käytetystä Chanelista Vuittoniin, sekä ehdottomasti vanhan kaupungin upeat talot ja kirkot, joissa muutamissa myös vierailimme. Palvelukulttuuri oli mielestäni esim. Pariisiin verrattuna huomattavasti ystävällisempää, mutta hinnat ovat, varsinkin kaikissa rantabaareissa, aika korkealla.
Kaiken kaikkiaa Nizza ihastutti olemuksellaan ja uskonpa että tuonne tulen joskus matkustamaan uudestaankin. Tällä kertaa reissumme oli niin pikainen, että jätimme Monacon ja Cannesin välistä, joten niille seuduillekin jäi vielä houkutus palata.

// My short holiday in Nice, french rivieira.
Share:

5 kommenttia

 1. Oioi, Nizza on kyllä ihana!! Cannesissa pääosin vietettiin reissu viime kesänä ja Cannesiin varsinkin ihastuin kunnolla :) Nizza oli tosi kaunis, mutta paljon enempää ei ehtiny paikkaan tutustua..

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtavan näköistä! Todella kauniit maisemat<3

  VastaaPoista
 3. Matkakuume vain kasvaa ko kattoo noita kuvia. Kuukauden päästä olhaan sitten tuolla. Tarkoitus on käydä Monaco ja Cannes...toivottavasti ehtis viiden päivän aikana käydä nuo läpi.

  VastaaPoista
 4. Tuolla suunnalla liikkuessa suosittelen ehdottomasti käyntiä Èzen pikkukaupungissa, josta on mielettömät maisemat Välimerelle. Parhaat näkymät on kaktuspuistosta, jonne maksoi n. 6 euroa sisälle, siitä näkymästä kannattaa maksaa :) Terkuin viikko sitten Ranskasta kotiutunut

  VastaaPoista
 5. ... ja vielä tuohon edelliseen viestiin viitaten, että kyse on nimenomaan Èze Villagesta eikä Èze-sur-Merista :)

  VastaaPoista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig