2015/04/19

Eteisen mattopohdintaa Hanna Korvelalta


Olen täällä sairastuvalla ehtinyt pohtia sopivaa mattoa eteiseen. Eteinen on asunnossani kohtalaisen suuri käytävätila, joten haluan siihenkin jonkinlaista kodikkuutta matolla. Eteiseen on suunnitteilla paljon muutakin kivaa, mutta niistä myöhemmin. ;)


Hanna Korvelan valikoimista löysin parikin sopivaa mallia, kuten Encore (kuvassa vasemmalla) ja Duetto, joita olen tähän tilaan miettinyt. Erityisesti innoistuin matosta kuultuani, että puuvilla ja paperinaru, jota matossa käytetään, on jo valmistusvaiheessa saatu erittäin likaahylkiväksi. Näin ollen matto soveltuu hyvin eteiseen tai ruokapöydän alle mainiosti, sillä lika ja kosteus jää maton hylkivän pinnan päälle, eikä imeydy mattoon.

Nyt sitten olen pohtinut kovasti, kumman mallin ja minkä sävyn haluan valikoimista. Uskoisin, että tulen päätymään tuohon hieman pehmeämpään Duetto malliin, mutta vaaleammassa kitin sävyssä vaiko harmaana? Eteinen on aika pimeä, joten vaalea toisi raikkautta, mutta näkyykö siinä sitten kaikki lika helposti?

Minkä sinä valitsisit?

// Planning new carpet to my hallway.
Share:

10 kommenttia

 1. Kitin sävyinen on kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on pehmeä sävy, mustakin ehdottomasti yks lemppareista!

   Poista
 2. Ottaisin vasemman puoleisen alhaalla olevan:) eteispostaus onkin toivottu, sillä olen suunnittelemassa eteisen valaistusta. Katossa onkin jo spotit, mutta tunnelmavalo puuttuu. Seinään laitettava valaisin on työläs, koska johto täytyy piikata seinän taakse, joten olisin kiinnostunut kaikista tämän aiheen valaistukseen liittyvistä vinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei! :) En usko, että valaistuksen osalta tulen hirveästi tätä asiaa käsittelelmään, sillä täällä asunnossa oli valmiiksi eteisessä jo valaisimet... ellen tule sitten niitä vaihtamaan :D

   Poista
 3. Tykkään tosta oikealta alhaalta. On aika lähellä väri tuon sinun ihanan egg tuolin kanssa. Onko muuten tuolisi kangasta vai nahkaa? Haaveessa joskus tuo tuoli :) Sanonut isännälle joskus, että voi alkaa säästään jo 60-vuotis lahjaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Harmi vain, että Egg tuolista olen tämän asunnon kohdalla joutunut luopumaan, sillä se oli liian iso tänne! :) Tuoli on kyllä klassikkojen klassikko ja joka pennin arvoinen.

   Poista
 4. Meillä on tuo harmaansävyinen matto olohuoneessa ja siitä olisi tarkoitus postata lähiaikoina. En olisi uskonut kuinka tehokkaasti suojakäsittely "suojaa" mattoa. Tykkään matosta kovasti ja vielä kun saisin kauniin lattian sen alle ( :

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa! Joo näin mäkin olen kuullut, että käsittely on huippu hyvä. Kiva nähdä miten toimii sitten käytännössä.

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig