2015/04/12

Banaanisilkkiä uuteen kotiin
Muistanette varmaan edellisen kodin Beni Ouarain maton, jota himosin pitkään? Matto on edelleenkin ihana ja varastossa tallessa, mutta tänne uuteen kotiin halusin vaihtelun vuoksi jotain hieman raikkaampaa, sillä tammiparketti tuo asuntoon jo sopivan lämmön. 

Furninovan valikoimiin on tullut mielestäni uusi todella mielenkiintoinen materiaali, nimittäin banaanisilkki. Densy -matto on tunnultaan aivan kuin silkkiä, mutta sen on valmistettu banaaniplantaasien ylijäämämateriaalista, eli banaaninlehdistä ja banaanipuun kuoresta. Kuitu valmistetaan samalla menetelmällä, kuin silkkitoukat kehräävät silkkinsä.  Hinnaltaan huomattavasti aitoa silkkiä edullisempi materiaali on myös samalla eettinen: ylijäämälehdet tulevat hyötykäyttöön, eikä silkkitoukat joudu kärsimään silkin valmistuksen vuoksi. Tunnultaan ja ominaisuuksiltaan matto on kuitenkin aivan kuin silkki, niin pehmoista ja ylellistä. Matosta on tullut Maijan lempipaikka ja en kyllä yhtään ihmette, niin mukavalta se tuntuu omienkin tassujen alla.

// My new Densy -carpet made of banana silk, feels like heaven.
Share:

2 kommenttia

 1. Nyt vasta pääsin kommentoimaan kun pääsin koneelle. Kännykkä tuittuilee:/ Mutta tuo matto, mikä ihana kaunokainen! Ostimme vepsäläiseltä vähän tuon tyyppisen, mutta todellakin materiaali ihan eri. Uutena ulkonäkö oli aika samanlainen. Mutta nyt mennyt vähän huonoksi, kesti hyvänä pari vuotta. Paljonko tuohon banaanisilkkiseen tulisi sijoittaa? 2*3 -metriseen. Himottais aika kovasti. Ja toivottavasti on myös laadukas?
  Elisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! :) Matto on todellakin tosi ihana! :) Olisko toi isompi koko hinnaltaa siinä 850e? Laadukkaalta vaikuttaa, mutta tietysti aika arka materiaali, joten ei sovi ns. kovaan käyttöön!

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig