2018/07/25

Inspiraatiota mökkisisustukseen

 Lomaterveiset Keuruun mökkimaisemista! Meitä on täällä hemmoteltu nyt kyllä niin upeilla ilmoilla, että en edes suoraan sanottuna muista tällaista hellekesää. Päivät ovat oikeastaan alkaneet ja päättyneet järvipulahduksella, mutta olemme myös edistäneet tällä sisustusprojekteja mökin sisällä - täällä onkin menossa parhaillaan makuuhuoneen muutosta ja lopputuloksen näettekin blogissa myöhemmin.




Kuten olen usein blogiin kirjoittanut, meillä tulee mökistä hieman piilopirttimäinen ja Slettvoll-henkinen tummine kalusteineen, luonnonvärisine pellavineen sekä hirsiseinineen. Tämä on kivaa kontrastia siihen, että meillä on kotona tällä hetkellä niin vaalea, skandinaavinen tunnelma ja Slettvollin eurooppalaishenkinen arvokkuus myös viehättää meitä kovasti.



Ja mistä nappasinkaan aimo annoksen mökkisisustukseen inspiraatiota? No, taannoiselta Noormarkun ruukin reissulta, jossa majoituimme omaan taloon Kumpulaan. Tämä 1900-luvun alun rakennus oli remontoitu vanhaa kunnioittaen valkoisen ja helmenharmaan sävyihin - sävyihin, joilla mieluusti vielä sisustaisin toisenkin vapaa-ajan asunnon! Olen nimittäin aina salaa haaveillut, että omistaisin vanhan villan Tammisaaren vanhasta kaupungista, Hangosta tai Porvoosta, jonka saisin sisustaa näin klassisen tyylikkäästi, kuin mitä meidän tämä majapaikkamme oli.



Haavekuvissani itselläni on aina tietysti tapana romantisoida todellisuutta, sillä aikamme ei luonnollisesti mitenkään riittäisi toisen vapaa-ajan asunnon huoltamiseen tai ylläpitämiseen (kustannuksista puhumattakaan). Mutta aina sitä voi haaveilla ja kerätä Pinterest -kansioon ideoita klassisesta mökkisisustuksesta, jota tämä Kumpula-talo edusti parhaimmillaan.



Haaveiden kakkoskodissani olisi tuollainen helmenharmaa, peiliovellinen keittiö, valkoiset lautaseinät sekä harmaaksi maalattu lautalattia. Pellavaiset, messinkiset ja vaaleat, puiset yksityiskohdat täydentäisivät sisustuksen kokonaisuuden. Huonekalut olisivat klassisia tyylihuonekaluja, ehkä jopa talonpoikaisrokokoota tai kustavilaisia, mutta valaisimet puolestaan saisivat edustaa modernia tyylisuuntaa.



Päivän kauppatarvikkeet haettaisiin tuoreena torilta pyörällä ja pakattaisiin rottinkikoriin odottamaan illan veneretkeä... noniin, lähti hieman haavekuvat keulimaan, mutta haaveita sitä pitää ihmisellä ollakin – eikös vain? Olen itseasiassa huomannut, että monet asiat, joista olen elämässä haaveillut, ovat ennemmin tai myöhemmin toteutuneet, joten sanonta "be careful what you wish for because you just might get it" ei taida olla ihan tuulesta temmattu? ;)

Share:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig