2013/01/05

Keittiön muutos: Kvik Mano

Teimme tosiaan tänne asuntoon muutettuamme keittiöremontin tai oikeastaan koko alakerran remontin. Vaihdoimme lattian, maalasimme seinät ja katon, sekä tietysti piikkasimme koko keittiön auki. Tai lähinnä mieshän tuo hommat teki isänsä kanssa, olin lähinnä henkisenä tukena ja siivoilin remontin jälkiä (toim. huom. maalasin myös pari seinää). Mä hoidin sitten kokonaisuudessaan tietysti sen suunnittelupuolen... ;) 

Tässä keittiöstä kuva ennen remonttia.




Kuva siis aikaisemman asukkaan kalusteilla.. Keittiö oli remontoitu vuonna 2004, eli kyseessähän ei ollut alkuperäinen keittiö, vaan kohtuu uusi Puustellin viritys. Aluksi kun muutimme asuntoon, mietimme, että eiköhän maalata tai vaihdeta vain ovet ja se on siinä! 

No ei se sitten siihen jäänyt.




Siniset ovet, pyökkirungot, tasoissa koivua ja kiveä ja merbau-parketti saivat kaikki kyytiä kun annoimme keittiölle enemmän ajatusta! Onneksi tulimme järkiimme. Ja ei todellakaan kaduta. Pieni keittiön "kohennus" ovia vaihtamalla yms. olisi tullut turhan kalliiksi, kun miettii, että kyseessä ei sittenkään olisi se lopullinen ratkaisu. Jokin olisi aina tökkinyt keittiössä (sininen ei ole mieleeni, saatikka pyökki, tuo aikamme melamiini kirjahyllylasivitriinitv-taso hökötysten kammottava materiaali)... Tilalle valkoista, valkoista ja valkoista. Lattiaksi sain kaun unelmoimani valkomattalakatun tammilankun (Ellet Design: Tammi Ice White).






Astianpesukoneen valohan se siellä vilkkuu. Kaikki on vielä niin uudenkarheaa, ei ole tasoillakaan pahemmin mitään. Välitilaan emme halunneet laattaa, sillä halusimme keittiöstä mahdollisimman kalustemaisen kokonaisuuden, kun se kuitenkin muodostaa olohuoneen kanssa yhteinäisen tilan, muutamaa porrasta ja lasikaidetta lukuunottamatta. Maali yläkaappien taakse oli ihan extempore valinta eli Tikkurilan sävy Laasti. Olen kyllä tuohon tyytyväinen, nostaa kaapit kivasti esille ja tuo syvyyttä.


Tässä vielä kuva keittiön yksityiskohdista, eli rosoisesta tiilestä, jonka halusimme jättää ikkunan pieliin ja vähän sitä pilkottaa kaappien takaa. Ruukku on Kööpenhaminan tuliainen, Hay:n betoniruukku. <3 Ruukussa on takapihan marjakuusta (note to self: do not eat!)







Lopuksi vielä kuva keittiöstä päin otettuna, jossa näkyy kokonaiskuvaa ruokatila- ja olohuoneakselilta.

 Pentikin lasipöytä oli löytö, olen aina ihaillut Tapio Wirkkalan X-frame pöytää (vaikkakin siis sohvapöydäksi), mutta se on korkean hintansa takia jäänyt aina haaveilutasolle. Jalka on massiivitammea ja kansi paksua lasia, hinta päätähuimaava 380e.

Tuolit Eamesin DSR. Lampaantalja tuolin istuimella Casuarinasta.

Valaisimeksi valikoitui viimehetkellä tanskalainen Louis Poulsenin klassikkovalaisin PH5, josta siivilöityy niin kaunis valo, että aina pysähdyn sitä ohikulkiessani ihailemaan. <3
Share:

54 kommenttia

  1. Aivan ihana keittiö :) & kiva blogi, kiitos kun vinkkasit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tulit käymään! Olin lukenut sun blogia ja kuuluu ihan tämän hetken lemppareihin!! :)

      Poista
    2. Voi kiitos Sanna :) Liityin nyt sun lukijaksi, eilen unohdin sen täysin!

      Poista
    3. Mahtavaa! Toinen lukija! Baby steps.. ;)

      Poista
  2. Wau, mikä muutos! Toi on oikein ostamansa kämpän suosikki-juttu; Kirsikka-parketti ja sininen keittiö --oujee! :P
    Tosi staili tuli ja tuo pöytä sopii siihen kuin hansikas ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Joo kyllä oli aika .. hmm. mielenkiintoinen yhdistelmä tuo edellinenen. :D

      Poista
  3. Aivan mahtava muutos :)

    Blogistasi löytyy muutenkin niin paljon kaikkea kivaa ja kaunista, että jään heti ensivierailulla myös lukijaksi :) Tervetuloa käymään myös blogissani http://elamaaeirassa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  4. Oih, miten upea keittiö! Mikäköhän liesituuletin teillä on, kun on niin huomaamaton? Me harkitsemme rakenteilla olevaan taloomme Ikean integroitavaa liesituuletinta, jossa ei olisi mitään "ulokkeita", mutta muitakin vaihtoehtoja otetaan ilolla vastaan!

    Itsekin olisin halunnut Kvikin keittiön, mutta heillä ei ollut sopivan mittaisia kalusteita :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Meillä on integroitu aktiivihiilisuodattimella toimiva liesituuletin, jota ei tarvitse kytkeä ilmastointiputkiin. Siksi sen avulla saa aika simppelin vaikutelman. Merkkiä en valitettavasti muista. Me mietimme myös Ikean keittiötä, myös HTH:lla on Manon kaltainen keittiö, kannattaa käydä katsomassa!

      Poista
    2. Ok, kiitos! Ehkä tyhmä kysymys, mutta mika on HTH? :) Ja hei, onko teillä tuossa välitilassa lasi maalin päällä? Jos ei, onko maali kestänyt hyvin, etenkin tuosta lieden kohdalta?

      Poista
    3. HTH-keittiöt! Kysy Mr. Googlelta :) Ei ole lasia ollenkaan, maali on kestänyt hyvin. Ei kannata valita ihan mattaa vaan helposti pyyhittävä maali. Meillä se tausta on pikkaisen "rosoinen" koska haluttiin kontrastia moderniin keittiöön. Tosin, se on myös rosoinen siksi että tuli kiire tasoitusvaiheessa ;))

      Poista
  5. Ihana blogi! Ja todella kaunis lattia teillä... Meillä alkaa ihan pian remontti uudessa kodissa ja lattia on mietinnän alla. Juuri eilen mukamas tehtiin valinta, Elletin silk white. Mutta nyt se näyttääkin ihan harmaalta:( ja teidän lattian nähtyäni on varmaan pakko mennä vaihtamaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna. Olemme olleet todella tyytyväisiä lattiaan, itselläkin oli muutama vaihtoehto mietinnän alla, mutta sitten tuo vei voiton. Noissa kuvissa meidänkin lattia näyttää aika harmaalta, mutta luonnossa se on lämpimämmän sävyinen.

      Poista
  6. Louis Poulsenin valaisimet on niin kauniita! PH5 sopii tuohon täydellisesti :)

    VastaaPoista
  7. No niin on! Olen kyllä tyytyväinen valintaan!! :)

    VastaaPoista
  8. Olipa kiva nähdä Mano-keittiö oikeassa kodissa, esitekuvista olen sitä ihaillut. Ihana.
    U-keittiö ei ehkä ole mun suosikki, mutta teillä näyttää olevan hyvin toimiva kokonaisuus.
    Nyt muuten tuo pikkuikkuna ja sen tuoma valo nousee ihan eritavalla esille. Ilmeisesti integroiduissa astianpesukoneen ja jääkaapin ovessa nuo raidat on "feikit". Onhan korkekaappi jääkaappi?
    Olen ihaillut tuota Pentikin ruokapöytää, hinta-laatusuhde on hyvä ja se on vaan kaunis.
    Parketistakin tykkään. Onnistunut remppa mun mielestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mietimme myös keittiön L:n muotoon muuttamista, mutta koska tuonne vasemmalle olisi jäänyt silloin ihan hölmö tyhjä kulma, päädyimme mieluummin U-muotoon. Juu tuo on kiva nyt kun ikkunastakin on jotain hyötyä tuolla välitilassa. Integroiduissa koneissa on tosiaan nuo raidat feikit. Korkeakaappi on jääkaappi/pakastin. Pentikin ruokapöytä oli kohtuu extempore ostos, kun mallin valmistus on lopetettu ja sain yhden viimeisimpiä esittelykappaleita. Mutta olen siihen ja koko remonttiin todella tyytyväinen! Kiva kun kommentoit! :)

      Poista
  9. Hei,

    Hieno keittiö. Mikä on yläkaaappien korkeus? Meillä rakennusprojekti ja keittiön suunnittelu menossa.. :)

    P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Enpä muista tarkalleen, mutta oisko 60cm? Olin itse tuossa keittiösuunnittelussa ihan kuutamolla ja luotin keittiösuunnittelijan ammattitaitoon -hyvähän siitä tuli!! ;)

      Poista
  10. Todella kaunis koti teillä! Upea!

    terkuin, Katri K :)

    VastaaPoista
  11. Mieletön uudistus! Ennen ja jälkeen kuvat ihan eri planeetalta, ja se on remonteissa ihan parasta:)

    VastaaPoista
  12. Niin että seuraamaan jään tätä sun kaunista blogia!

    VastaaPoista
  13. Moikka! Mitä tämä teidän keittiö tuli maksamaan kokonaisuudessaan? t. Kvikin keittiötä harkitseva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Oisko ollut jotain 12000e sähkötöiden yms. kanssa. Itse purettiin ja hoidettiin pohjatyöt!

      Poista
  14. Hei, eksyin tänne keittiökuvia etsiessäni - ihana keittiö! Mikä teidän keittiön tehosteseinän maalisävy on?

    VastaaPoista
  15. Hups, jäipä huomaamatta - laastihan se on :)

    VastaaPoista
  16. Hei! Onko tuo materiaali mattavalkoinen? Harkitsemme Kvik-keittiötä ja haluaisin mattavalkoisen Manon, mutta jotenkin matta näytti vähän halvalta, kun kävimme liikkeessä katsomassa mallipaloja (verrattuna korkeakiiltoon). Mutta näyttää varmasti erilaiselta sitten kokonaisuutena..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kyllä vain on mattavalkoinen! :) Itse en halunnut enää kiiltovalkoista keittiötä ja on totta, että mallipala ei kerro koko totuutta.

      Poista
  17. Hei! Olen niin iloinen siitä, että löysin tämän postauksen, sillä kävin eilen tekemässä alustavan keittiösuunnitelman Kvikissä, ja olin melkein jo tilaamassa Manon korkeakiiltoisena! Tämä matta on kyllä paljon kauniimpi. Olisin vielä tiedustellut, että onko teillä 12 millinen täysilaminaattitaso vai mikä on työtason materiaali? Jos se on laminaatti, niin miten se on kestänyt käytössä?

    Sinulla on tosi hyvä maku ja kaunis koti. Taidanpa parketinvalinnassakin päätyä tuohon samaan mikä teillä on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Itsekin pähkäilin korkeakiiltovalkoisen ja mattavalkoisen välillä, mutta uskon, että tuo mattapintainen kestää paremmin aikaa. Meillä on juurikin tuo täyslaminaatti ja on kestänyt ihan uskomattoman hyvin käyttöä. Ollaan sellaisia, että kahvikupit saattaa jäädä parikisin päiväksi pöydälle ennen koneeseen menoa, mutta kaikki tahrat on lähtenyt tasolta tosi hyvin. Pelkäsin kyllä aluksi, mutta nyt olen tyytyväinen, että valittiin valkoinen, sillä mustassa näkyy todella hyvin esim. sormenjäljet ja pöly. Lattia on ollut myös tosi kaunis, tosin asentamisessa oli hieman haasteita, mutta ihan hyvä siitä tuli. :)

      Poista
  18. Hei, ruokapöytänne, niin kuin koko keittiökin, on ihana! Olen pitkään etsinyt jotain sopivan kevyttä pöytää DSW-tuoliemme pariksi. Tuo Pentikin pöytä olisi täydellinen! Kävinkin liikkessä ja netissä tutkimassa, mutten löytänyt kyseistä pöytää, harmitus. Mistä oletkaan hankkinut sen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanna! :) Olen tosiaan hankkinut pöydän Pentikiltä, mutta tämä oli viimeisiä kappaleita, sillä se oli poistumassa mallistosta silloin! Pöytä on hankittu reilu vuosi sitten. Kannattaa toki kysellä, jos jostain vielä löytyisi mallikappale. Calligarisilla on myös vastaava pöytä Tokyo, tosin sitä saa vain tummalla puujalalla.

      Poista
  19. Hei, sattuisitko muistamaan Pentikin ruokapöydän nimeä? Mahtava löytö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi en kyllä valitettavasti muista! :/ Ehkä se selviää Pentikkiin soittamalla? Tsemppiä etsintöihin!

      Poista
  20. Ruokapöytä on ihan mieletön!

    VastaaPoista
  21. Moi, Mikä maalisävy teillä on keittiön seinällä?

    VastaaPoista
  22. Muistatko mitä keittiön asennus kustansi?

    VastaaPoista
  23. Moikka!
    Huomasin, että tässä teidän keittiössä tuo keittotaso ja erillisuuni on laitettu aivan tuohon kulmaan. Itse olen juuri tekemässä keittiöremonttia ja ajattelin käytännön syistä (pieni keittiö) samanlaista ratkaisua, mutta keittiökauppias on sitä mieltä että tämä on huono paikka sijoittaa keittotaso ja uuni.. Itse en ymmärrä miksi olisi, joten siksi kysynkin, mitä mieltä olet ollut tuosta paikasta, onko se aiheuttanut jotain käytännön ongelmia? - Tiia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Olisikohan siinä ajatuksena sitten, että kun uunin kahva on leveä ja siihen pitää jättää tarpeeksi tilaa, että uuni mahtuu aukeamaan ts. nuo pystysokkelit täytyy olla tarpeeksi leveät. Mutta mitään muuta ongelmaa en kyllä keksi, meillä ei ainakaan ole ollut mitään sellaisia tuon ratkaisun kanssa :)

      Poista
  24. Sanna! Googlailen tässä keittiötä ja päädyin tähän postaukseen. Meillä keittiöremppa tulossa ja tässähän olisi monta juttua mitä sulta voisin kysellä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! :D Joo ajattelin tehdä keittiöstä muutenkin erillisen postauksen -.. jahka ehdin :)

      Poista
  25. Hei! Minäkin löysin tämän blogin vasta äsken. Olen kartoittanut keittiötoimittajia mahdollista talonrakennusprojektia varten, koska en ole ihan vakuuttunut talopakettifirman oman keittiötoimittajan laadusta. Olisinkin kysellyt pyysitkö tarjouksia joistain muistakin keittiöfirmoista vai oliko Kvik ainoa jossa teit suunnitelman ja pyysit tarjouksen? Oliko Kvikin ratkaisu mahdollisesti kalliimpi kuin esimerkiksi Topi-keittiön, Puustellin yms. -Terttu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Terttu! Emme kysyneet muualta tarjousta, sillä olimme mieltyneen Kvikin keittiöihin. Kvik on mielestäni myöskin edullisimmasta päästä. :)

      Poista
  26. Hei! Mistä tuo ihana harmaa kukkaruukku on? :)

    VastaaPoista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig