2017/02/25

Asunto- ja sisustushaaveita

En ole täällä blogissa vielä kertonutkaan asuntohaaveistamme, joita olemme jo parisen kuukautta suunnitelleet. Hakusessa on isompi koti, mutta samalta alueelta, koska olemme todella mieltyneet Iirislahden hyviin kulkuyhteyksiin, palveluihin ja merelliseen ympäristöön. Asia, mitä ajan kanssa olen selkeästi oppinut arvostamaan asumisessa on huolettomuus. Emme ole pihan laittajia tai ulkotöiden tekijöitä, joten vastavalmistunut kerrostalo palveluiden ja meren äärellä tulee olemaan mitä todennäköisemmin meidän seuraavakin kotimme. 

Pitkään pohdimme vaihtoehtona myös omakotitaloa, rivitaloa tai paritaloa, mutta koska tällöin tulisi tinkiä huolettomuudesta, yksitasoisuudesta sekä sijainnista, niin päätös tulevan kodin suhteen alkoi olla enemmän ja enemmän selvillä. Tiedostan kyllä, että varmasti moni pitää omakotitalon hintaista kerrostalohankintaa älyttömänä (välillä pidän sitä itsekin), mutta se tuntuu tässä elämäntilanteessa juuri oikealta ratkaisulta.

Uutta kotia silmällä pitäen halusin koota kollaasin muotoon sisustushaaveita. Yksi näistä haaveista eli Hermesin musta-valkoinen viltti toteutuikin jo alkuvuodesta. Olen huomannut, että entistä klassisempi ja hieman ehkä ruotsalaisempi tyyli on alkanut miellyttää silmää. Howard -sohva tuleekin olemaan todennäköisesti seuraavan kodin sohvavalinta pellavan sävyisellä kankaalla ja musta-kromisilla jaloilla. Olen huomannut näitä ainakin Sitsin, Furninovan sekä Ikean valikoimissa, mutta jos teillä on vinkata jokin kaunis malli niin ideoita otetaan vastaan! Flosin kruunusta pitkään haaveilleena uskon, että se tulee toteutumaan seuraavan kodin olohuoneeseen. Uuden kodin lattia tulee todennäköisesti olemaan valkolakattua tammea tai vastaavaa. Nykyisen kodin käsittelemätön klassinen tammi on tuntunut vaihteeksi myös todella kivalta ratkaisulta edellisen kodin lähes valkoisen lankkuparketin jälkeen. Keittiöön haluaisin ehdottomasti marmoria tasoihin (kuva lainattu Alexa Dagmar) ja muuten keittiön ilme saisi olla hyvinkin pelkistetty -suorakaiteen muotoinen laatta sekä valkoiset kaapit. Svenskt Tennin Dagg Vas -maljakko sopisi kauniisti pyöreän ruokapöydän päälleja oikein odottaa jo valkoisia tai vaaleanpunaisia hortensioita!

Huomenna olisikin sitten tiedossa lupaamani arvonta ja koska teemme myyntiä varten kodista esittelyvideon, pääsette täällä bloginkin puolella näkemään miltä kotimme näyttää kokonaisuudessaan! Toinenkin video on muuten tulossa blogiin tässä kuukauden sisällä, mutta paljastan siitä vain sen verran, että se tulee pitämään sisustamista ja keskustelua kahden lempibloggaajani kanssa!

Ihanaa viikonloppua!
Share:

16 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Eikö! :) Haaveileminen yleensä vie niitä unelmia kohti! :)

   Poista
 2. Kivat suunnitelmat!😊 itsekin haaveilen samasta valaisimesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Se on ihana, nyt vain päättää messinki vai kromi, valinnan vaikeus :)

   Poista
 3. Ihania suunnitelmia, tuo sohva on minullakin haaveissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Hauska sattuma! :) Olen pitkään katsellut niitä, mutta ehkä ollut enemmän modernin ystävä, nyt houkuttaisi hieman pehmeämpi ilme sisustuksessa.

   Poista
 4. Ihania tulevia asuntosuunnitelmia ja sisustushaaveita. <3
  Tuota Howard-sohvaahan oli silloin myynnissä sillä S.O.U.L.lla kun oli Vepsillä.
  Nyt sitä myydään Iskuissa. Käyhän tsekkaamassa. =)
  Tässä linkki, https://www.isku.fi/tuotteet/4730/soul

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mirella ja kiitos vinkistä! Kävin katsomassa tuon Iskun sohvan,näytti kyllä just siltä miltä pitikin. :)

   Poista
 5. Kivoja suunnitelmia :) Kutkuttavaa varmasti uuden asunnon hankinta. Täällä vaivaa rakennuskuume...se on hirvee sairaus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, no se on kamala sairaus se! Varmasti ihanaa, kun saa toteuttaa kaiken alusta juuri niinkuin haluaa. Itsellä ei riittäisi projektiin kärsivällisyys tai hermot, joten hattua nostan kaikille rakentajille! :D

   Poista
 6. Jännää! Kodin vaihto on kyllä aika ihanaa vaikka raskasta. Ja sun suunnitelmat kuulostaa aivan ihanilta tietty :)

  Kuule, mun blogissa olisi sulle kauneushaaste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juuri näin, mutta toisaalta se on aina myös todella puhdistavaa, kun saa ja joutuu käymään kaikki tavaransa läpi ja huomaa, että yllättävän paljon on turhaa (myyntiin) ja yllättävän vähällä pärjää! Kiitos haasteesta, menenpä kurkkaamaan! :)

   Poista
 7. Tuon tyylisiä sohvia on myös Kodin1:llä. Oxford-sarja: https://www.kodin1.com/search?q=oxford#tab=products

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti vinkistä! Etsinnässä on kuitenkin luonnonmateriaalipäällisellä oleva, joten tuo ei sitten sovi. :)

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig