2013/11/05

Jos vain ihan vähän joulua...

Mun on pakko myöntää yksi juttu. Vaikka rakastan syksyä vuodenajoista eniten, marraskuu on mulle ehdottomasti se vuoden tahmein kuukausi. Ja miksikö? No siksi, että kaunein syksy on jo ohitettu ja alkaa se armoton pimeä kausi, jolloin lumisateen sijaan taivaalta sataa kissoja ja koiria, aamut ovat pimeitä ja märkiä, Maija on kurainen ja olo on odottavaisen sijaan hölmistynyt. Vielä ei oikein saisi fiilistellä jouluakaan, koska siihenhän on kaksi pitkää kuukautta.


Pah! Heitin tämän säännön narikkaan ja päätin, että alan jatkossa kutsumaan jouluvaloja talvivaloiksi, joulupalloja talvipalloiksi ja niin edelleen. Meillä on niin pitkä ja pimeä tämä aika marraskuusta maaliskuuhun, että me suomalaiset voimme tehdä ihan hyvin poikkeuksen ja aloittaa  joulufiilistelyt jo nyt!
 


Siispä asettelin sohvpöydällä muutaman talvipallon sekä yhden pienen talvikuusen tuomaan tunnelmaa. Muutama Sveitsistä tuotu kirstallinen talvikoriste somistavat kuusta näin ens alkuun.


Joko siellä hypätään seuraavan sesongin matkaan vai kuuluuko sinusta koristelu vasta lähemmäs joulua?
Share:

28 kommenttia

 1. Minusta joulufiilistely saa alkaa jo marraskuussa. Se on ainoa asia joka auttaa marraskuun harmauden yli :).

  VastaaPoista
 2. Minä ainakin aloitan sen fiilistelyn ihan justiinsa :) Tosi kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 3. Täälläkin fiilistellään, pikkuhiljaa. Olet ottanut tosi kauniita kuvia. <3 Näitä oli ilo ihastella, tuo synkkään marraskuuhun päivän piristettä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia <3 Vähän myöhään jäi kuvaaminen ja luonnovaloa enää himpun verran, mutta juuri ennen auringonlaskua sain nappastua nämä. :)

   Poista
 4. ihana huonekuusi! Täälläkin on iskenyt into saada samanmoinen. laittaisin kaikki koristeet jo esille, mutta meillä on muutto vielä ennen joulua joten... normaalisti oma lähtöni joulukoristeluihin on heti kun marraskuu alkaa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Eli muitakin aikaisen startin joulufiilistelijöitä! Mahtista. :) No pääsette sitten uuteen kotiin laittamaan joulua uusin silmin, sekin on kivaa se!

   Poista
 5. Fiilispohjalta mennään, ilma ei tosiaan muistuta mitenkään joulua. Nytkin ikkunoissa vaan viuhuu ja sade ropisee ikkunaan :D Ihana tuo huonekuusi. Se on niin hyvä, kun ei pistele eikä karise! ;) Mitäs Maija sano kuusesta? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija oli mukana valitsemassa kuusta ja uskon että se on myös Maijan mieleen :D Ilma on kyllä joulusta kaukana, mutta jostain se ilo on repäistävä, vaikka sitten tuosta talvikuusesta. Voikun pian sataisi lumi!! :)

   Poista
 6. Ihanat kuvat!!!! Niin valoisat :) Marraskuussa on parhautta se kun saa alkaa joulufiilisteleen. Ja huomisena vapaapäivänä on vihdoin täälläkin sen aika, voi ihanuus!!!! :) ♥ Haluisin kanssa kovasti jo hakea huonekuusen kotiin, täytyy vaan varmistella miten se sopii tätä nykyä kissaperheeseen :D Ihanaa iltaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! Eli sielläkin aloitetaan jouluhulluttelut jo huomenna! Jee <3 Mietin itsekin tuota myrkyllisyyttä mutta en olekaan asiasta ehtinyt ottaa vielä selvää. Pitää toivoa että kuusi ei kiinnosta Maijaa. :)

   Poista
 7. Kyllä, olen aloittanut fiilistelyt ja nimenomaan joulufiilistelyt niin kotona kukn blogissakin. Auttaa ainakin itseäni tässä pimeydessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on kyllä yksi parhaimmista pimeyden karkoittajista! :) Kynttilät palamaan ja tortut paistumaan sanon minä!

   Poista
 8. Ehdottomasti jo nyt. :) Kausivalot loistavat jo olohuoneessa. Mistä muuten hait huonekuusen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusi on meidän lähikukkakaupasta, jossa oli pionejakin jo maaliskuun alussa! :) Siellä on hyvä ja kohtuuhintainen valikoima, en nyt kuitenkaan lähde tarkempaa sijaintia paljastamaan, toivottavasti ymmärrät. :)

   Poista
 9. Oikein nainen! Miksei jouluisia koristeita ja juttuja voi muka kutsua talvikoristeiksi? Valot voivat olla kausivalot… ;)
  Ja hei, alle 50 päivää jouluun. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Ja sullakin roikkuu jo se pimmeli katosta! :D 50 päivää jouluun on, laskin aivan itse.... ;)

   Poista
 10. Sopii mullekin! Nimittäin jotain kivaa on arjen harmauteen saatava...tiiätkö, tuo huonekuusi voisi olla juuri se juttu ;) tai jouluvalot!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä sitä vaan levitetään huonekuusi-inspiraatiota ja hyvä niin! :) Meillä tuo taitaa jäädä ainoaksi sisälle tulevaksi kuuseksi, koska olen sen verran allerginen, että iso kuusi menee sitten patiolle... Jouluvalot pitääkin kaivaa pian kaapeista myös! :)

   Poista
 11. Mulla on ihan sama homma, marraskuu on se tahmein. Joten eiköhän kaikki keinot sen kestämiseksi ole sallittuja ;)

  VastaaPoista
 12. Hyvin voi marraskuussa jo fiilistellä joulujuttuja :)

  VastaaPoista
 13. Todellakin jo voi fiilistelöä joulua! :) Toi "pikkukuusi" on aivan loistava. Mistä olet löytänyt, mäkin tahdon! :))
  Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii! Kiitos! :) Juu se on sopivan jouluinen, mutta menee myös "talvikuusesta" ;) Ostin sen lähikukkakaupasta, mutta luulisi noita saavan useista kukkakaupoista!

   Poista

© Inspired by love | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig