2013/05/29

Action!
 Hyvältä näyttää vaikka itse sanonkin. Totuus ei ole kuitenkaan kummoinen. Patio on todellisuudessa enemmän romuvarasto kuin viihtyisä tila, piha on räjähtänyt käsiin niinkuin hoitamaton puutarha konsanaan, rikkaruohoja kasvaa enemmän kuin laki sallii, kasvit rönsyilevät siellä täällä ja pation lattia odottaa kovasti uudelleen käsittelyä. Huuh!

Voihan piha-ahdistus. Otan varmaan jonkun ammattilaisen suunnittelemaan meidän pihan, en yksinkertaisesti osaa! Miten te muut osaatte? Oletteko käyneet jonkun hortonomikoulun?

Share:

34 kommenttia

 1. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ja erittäin tunnelmallista on minun silmääni koko kokonaisuus, eikä tuota pihaa edes huomaa tunnelmallisen terassin takaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi kiitos! Täytyy luottaa siihen, plus onneksi pihaa tullaan laittamaan ja terassi rakentamaan sitten heinäkuussa. :)

   Poista
 2. Ihanaihanaihana! Hei, mäkään en huomannut mitään pihaa...näkyks sellaista ;) Mä olen ratkaissut tämän pihaongelman sillä, että meillä on mahdollisimman paljon kiveä ja terassia ja niin vähän ruohikkoa kuin mahdollista :) Ja kasveina havupuita. Kesäkukat ruukuissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole/eikä tule nurmikkoa ollenkaan, mutta kaikki kasvit rehoittavat pitkinä ja rikkaruohoja seassa. :) Eiköhän tähän joku roti saada kesän mittaan.

   Poista
 3. Täällä pukkaa samanlaista ongelmaa: pihakasveja ei oo hoidettu viime kesänä ollenkaan, koska muutettiin tänne heinäkuussa ja edelliset asukkaat eivät poismuuttohommissa enää jaksaneet pihaan panostaa... Rikkaruohoja on vaikka millä mitalla (vaikken niitä oikeasti edes tunnista) ja jotain pitäisi tehdä kiireesti. Mun ehdotus oli, että kaivetaan kaikki ylös ja istutetaan pelkkiä havukasveja ja kukat sitten vain ruukkuihin :D Ei käynyt miehelle....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tässä asunnossa vähän sama tarina, tosin pihaan ei olla koskettu moneen vuoteen, sillä nainen joka tässä asui, oli täällä hyvin vähän. Itsekään en tunnista rikkaruohoja :D Että siitä sitten vaan kitkemään. Me varmaan harvennetaan tuota pihaa kasveista ja katsotaan mitä sitten.. :)

   Poista
 4. Kyllä kelpais, kiva tunnelma! Matto tekee tilasta viihtyisän.

  VastaaPoista
 5. Jätä ne puutarhahommat sikseen, älä vaivaa päätä niillä ;) Näyttää noinkin erittäin tunnelmalliselta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi. Joo varmaan pitäisi. Antaa kaikkien kukkien kukkia vai miten se meni :D

   Poista
 6. Ihanalta näyttää, mä jo tunsin itteni makoilemassa tossa sohvalla..aah! Kaunista <3 En ees tajunnut mitään rikkaruohoista puutarhaa ajatella :D Ja lohdutan, en minäkään osaa yhtään mitään,en edes jaksa ottaa aina selvää! Se on jo laiskaa.. haha. Mutta silti olen kasvattelemassa kovaa vauhtia kukkia ja kaikenlaista, saas nyt kattoo mitä tässä vielä ehtii. Joku kerto, että olis pitänyt yrtitkin laittaa sisällä kasvamaan jo maalis-huhtikuussa, jaa en minä vaan ole muistanut. Katotaan siis ehdinkö saada muuta kun parin sentin taimia aikaseks ;) Ei se niin justiinsa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi. Kiitos! :) Valitettava totuus on, että piha näkyy koko ajan kun istuu sohvalla, joten kyllä se vielä heinäkuussa pääsee käsittelyyn. Se että kuinka totaaliseen niin jää nähtäväksi. Yritit -mitä ne on? (:D No ei kai!)

   Poista
 7. Aivan älyttömän kodikkaan näköinen kokonaisuus, tuo rottinkirunkoinen sohva sopii tosi hyvin terassin tyyliin. Paljon kivampi kuin joku polyrottinkiversio.

  Meillä mies toimii hortonomina meidän pihaan, joten mä pääsen helpolla, teen vaan mitä pyydetään. No okei, olen päässyt valkkaamaan kukkia :) Mutta osaat varmasti suunnitella itsekin, samalla tavalla kuin huone, siisti nurmikko ja sinne tänne ryhmä kasveja. Jos ahdistaa, niin ei istuta liikaa, pelkkä hyvin hoidettu nurmikko ja yksi pitkä kukkapenkki jossa on vain kahta lajiketta, riittää. Kävin juuri sellaisella pihalla työn puolesta ja se näytti mielettömältä. Siinä oli siis pelkkä nurmikko, pensasaita tien vieressä, terassin pituudelta yksi näyttävä rivi kukkapenkkiä ja talon vierustalla röykkiö luonnokiviä - toimi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin minustakin! Meidän talon henki on ulkoa hieman tuollainen romanttinen, joten sopii paremmin kuin ne polymuovit. Se Kartellin bubble clubkin olisi ollut ihana, mutta ehkä turhan moderni ja kova. Siellä päästään helpolla kun mies hoitaa hommat ;) Katsotaan, meidän lähikukkakaupassa on yksi pihasuunnittelija ja olen hänen kanssa jo alustavasti puhunut että ottaisin hänet suunnittelemaan. Meillähän ei tuossa pihalla ole nurmikkoa lainkaan, se on sellainen ns. atriumpiha, jossa laattoja reunustaa kasvillisuus. Ja niitä kasveja on paljon!! :D

   Poista
 8. Älä sure, patiohan on tosi kaunis! Ja selvästi hyvällä maulla suunniteltu : )
  Meidän edellisen kodin rivitalopiha oli aika hurjassa kunnossa silloin kun
  muutettiin taloon. Koska toiveissa oli mahdollisimman helppohoitoinen ja
  viihtyisä pikkupiha, niin laitettiin puukate lähes koko pihalle. Istutuksille
  tehtiin pienet altaat reunoille. Tykkäsin siitä pihasta kyllä tosi paljon,
  erityisesti kun se ei suurempaa hoitoa vaatinut : )
  Jos haluat käydä kurkkaamassa miltä näytti, niin lopputuloksen näet
  täältä

  Tsemppiä, teille tulee varmasti ihana piha kun alkukin on jo noin kaunis : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä aivan mieletön tuo muutos, kiitos vinkistä, kävin siellä jo kommentoimassakin!! :) Kyllä tästä varmaan jotain tulee.. mutta näköjään todella pikkuhiljaa kun on niin paljon opittavaa. Kehittää kärsivällisyyttäkin tämäkin projekti ;) Meilläkin on tavoitteena tuo helpphoitoinen pikkupiha, eli meille tulee vain terassia ja kasvillisuutta, otan mieluummin kuitenkin vaikka aurinkoa kuin kuopsutan pihaa :)

   Poista
 9. Kyllä tuo alue ainakin näyttää ihastuttavalta. <3
  Älä sure, ei kaiken täydy olla täydellistä. Mä en tajua noista kasveista sitten yhtään mitään. Siksi meillä ei ole nurmi-alueita, pelkästään terassit. Ruukkukukkia tykkään aina haalia ja nekin sitten kuolee. Jopa Tuijat sain tapettua, vaikka niiden pitäisi olla maailman helpoimpia... Elämä on. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se jostain täytyy lähteä.. ja totta tuokin, että kaiken ei täydy olla täydellistä. Meilläkään ei ole nurmialuetta, ihastuttiin tähän asuntoon myös siksi että sitä ei ole, joten nurmikkoa ei tarvitse leikata :D Katsotaan miten mun pionit lähtee.

   Poista
 10. Ihana patio!! Ja toi sohva ♡ Täällä samainen ihmettely minkä hortonomikoulun kaikki naapurit on käyny, kuinka niiden puolella on niin kaunista, vehreää ja värikästä! :D Raparperi meillä sentään on hurjassa kasvussa! ;D Olisi ihanaa rakastaa puutarhan kuopsuttelua, mutta kun ei, niin en ota stressiä, ihailen vaan muiden kauniita pihoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Taidan minäkin siirtyä vain noihin ihailijoiden puolelle. :D

   Poista
 11. Kiva kokonaisuus, tykkään, tykkään :). Samaa ideaa omassa sohvapöydässäni myös(näkyy uusimmassa päivityksessäni). Tosin itsellä kaksi laatikkoa ja vanhat laudat kantena. Itse asiassa mukavan raikkaan näköinen noinkin, että laatikon reunat vaaleat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Täytyykin tula katsomaan tuo sun sohvapöytä!! :)

   Poista
 12. Ihanan näköistä! Mitä pihaan tulee, meillä vaan leikataan nurmikko ja kesäkukat on laitettu ruukkuihin. Valikoin sellaiset kukat, jotka kukkivat koko kesän niin ei tartte olla ostamassa koko ajan uusia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa simppeliltä! Täällä on tuo piha niin erikoinen, että sille täytyy oikeasti kyllä tehdä jotain. :)

   Poista
 13. Viihtyisän näköistä! :)
  Samaa olen ihmetellyt minäkin, pihalla kasvaa minun hoidossani korkeintaan rikkaruohot ja raparperi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu! Katsotaan saadaanko täällä kasvamaan jotain muutakin kuin tatti otsaan :D

   Poista
 14. Ihanan näköistä! Tosi puoleensavetävä tunnelma. Mullakaan ei ole mitään hajua hortonomin hommista, joten ulkoistin ne suosiolla pihasuunnittelijalle. Voin lämpimästi suositella Titti Schulman / Outdoor Design http://www.outdoordesign.fi/, pihakonsultointikäynti 150 euroa. Olin ajatellut vain vähän kysellä mihin nurtsia ja mihin kivetystä, mutta sainkin häneltä reilussa tunnissa koko omakotitalon pihan suunnitelman yksityiskohtineen! Hänellä oli heti selkeät visiot, joihin olin tosi tyytyväinen. Ihan kuin sulla meidän sisutuksen kanssa : )

  terkuin, Katri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Katri vinkistä, pitääkin laittaa tuo harkintaan! :)

   Poista
 15. Upealta näyttää! Vasta nyt kun katselin näitä kuvia hoksasin että minullahan on vaikka kuinka monta puulatikkoa varastossa, taidanpa maalata jonkun valkoiseksi, näyttää niin hyvältä kuvissasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Nuo puulaatikot on kyllä käteviä, milloin meidänkin laatikko on ollut yöpöytä, lehtikori, "takka" jouluvalot sisällä, sivupöytä ja nyt sohvapöytä. Noistahan saisi vielä kirjahyllynkin, jos olisi useampi päällekkäin! :)

   Poista

© INSPIRED BY LOVE | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig